Un altfel de braconaj

Mal

Somn
Lasand Delta in spate, la munte ce mai e? E la fel. Ca acu 15 ani.

Dar nu despre subperformante vreau sa vorbesc.
Va prezint cel mai bun echipament de spinning ever.

Stand pe stanca in pozitie misa, observ aceasta minune a pescuitului de 3m pe 3m.
E absolut originala nu confundati cu chinezariile alea de pe net, gen aliexpress, care fac niste copii de tot kkatul.
Este un must have, made in Romania. Taranii ii zic valog, profesorii in pescuit ii zic raza de peste.
Despre el numai cuvinte de lauda am. Este o versiune noob friendly a clasicului valog, la care bipezii foloseau mileu de ala mai finut, pe care nevestele puneau pesti de sticla si portelanuri chinezesti asortate. Varianta clasica avea un avantaj ca puteai lua un bat, il bagai prin ochiurile mari, legai niste voblere scumpe Wurger style si aveai acoperita gama rapitor baboi. Asta e mai misto ca are ochiuri mici, facute dintr-o perdea sau fata de masa. Avantaj e ca poate fi folosit de oricine poarta 2 picioare de la babuin la cercopitec si orice fiinta bipeda cu iq in jur de doi. Asta de l-am gasit are night mode fiind gata de folosit zi/noapte. Il lasi in cascada peste noapte, mergi si te culci. Dimineata in scarba treci pe la crasma, mai verifici ceva, apoi meri la nevasta o bati bine sa mearga malaiul ca uns si te culci epuizat. Dupa amiaza, te scoli meri la balta, scoti un pumn de baboi si ti admiri brandul finut si burtica in crestere ca doar nu faci scurta mana ca looserii care cumpara de la digitaka, care au dese momente de pierdere a bunului simt.
Observand lemnul de calitate al razei de peste, el este branduit Anpa T unde T vine de la tolerated adica un nou standard iso in materie de pescuit neaos romanesc. In tara au fost raportate cazuri in care sportivi folosind astfel de scule, au fost observati pupandu se frantuzeste cu reprezentanti ai organului, zic unii chibiti ajvps, care nu- s deranjati de scula deloc.
Pentru cei interesati scula originala se va scoate la vanzare in serie limitata pe teleshopping, asa ca urmariti la ora 11 programu, ca merita.
Garantat 100% romanesc, o sa gasiti ca bonus daca cumparati doo, si frunza lui Udrea cu Romania mereu incantatoare.
Amin
 

Mal

Somn
Ziua a doua sau eseu despre Anpa Ajvps si nemernicii care le compun si a lor conducere.

Deci, dupa ce gasesc valogul ala urias, seara ma retrag spre o zona cam riscanta pentru ca e vizitata de o ursoaica destul de bine facuta cu 2pui. Rezulta din 3 trasaturi 3 cleni peste 500g, probabil singurii supravietuitori intre plase. In mod cert nu exista pesti mai mari, nici nu au cum sa reziste atat.
Azi dimineata, in locul unde luasem unul era un pescar care mi-a povestit ca seara era un ciudat pe rau care facea poze la un clean mare. Ii povestise asta unu care avea casa langa rau...
Asa ca ma intorc si in primii 500m gasesc alt valog mai mic decat ala de ieri asta 2m pe 2m.
Il rup meticulos, nefiind prea mirat ca braconierii isi lasa ustensilele chiar pe mal. Se vede ca Anpa cu criminalii aia de angajati lucreaza pentru ei.
Cum lucreaza si idiotii aia din fruntea acelor structuri care se dau persoane pro natura gen Malin Musatescu, intaiul pescar sportiv al tarii, care prin 2020 scria pe blog ce avati scotea fiu sau din Marea Neagra. In timp ce burtosii din subordine iau benzina subventionata, stau cu salupa institutiei si dau la peste....
Dupa ce rup valogul, ochesc un ochi de apa de 2m pe 2m care era fara pescari, locurile de ieri erau pline de plutasi la rama /vierme.
Dupa juma de ora de twichuit o beatrice de 5cm rezulta in cascada un clean spre 400g, probabil unicul supravietuitor al bulboanei in cauza.
5minute mai tarziu simt o agatare fina apoi pleaca firul si intep, crezand ca este un clean mare sau pastrav, astia tragand in doi timpi. Dar nu firul se intinde si scot o ustensila de braconat mreana vanata/clean/pastrav sub forma unui cilindru de metal, cu o galeata in cap perforata la baza, si la baza cilindrului cu mamaliga si paine. Practic ca sa nu pierd voblerul am facut baie, nu puteam trage cilindrul prin apa.
Dupa cum veti observa in poze braconierii scriu cu marker intialele lor ca sa nu existe discutii intre ei. Asta este meritul Anpa, Ajvps, cretinilor din conducerea lor si burtosilor care iau bani pe spinarea noastra. In incheiere va rog sa mi spuneti daca am facut rau sau bine ca am eliberat acei pesti, eu sincer cred ca am gresit, vor sfarsi exact in acele ustensile.

Cilindrul l-am ascuns evident, multumiri Anpa, va doresc la fel de mult bine pe cat faceti voi naturii.
Criminalilor
 

Kleniacul

Stiuca
Porcăria asta de sculă se folosea pînă acum vreo 10 ani pe Râmnicu-Sărat,la mine la țară.Se forma o brigadă de 5-6-10 oameni care barau rîul cu sacii ăia,dadeau cu betele in apă sau nămol,pentru a speria pestii,1 sau 2 încercau să sperie peștii bătînd apa,răscolind crăcile din apă și nămolul și să-i îndrume spre saci.Unii dintre braconierii ăstia aveau situație f bună,erau și unii mai amărîți,dar tot nu mi se părea că merită să stai cîteva ore în apă pentru 1-2 kg de clean de fiecare.Ca mentalitate nu depășiseră epoca vînătorilor-culegători,care doar exploatau resursele existente,nu îi ducea capul să cultive pămîntul si să-și diversifice alimentația.
 

Kleniacul

Stiuca
Diversificarea alimentației a apărut cînd au început să cultive pământul,au avut și altceva în afara de ce culegeau sau vînau ,au putut crea niste rezerve de hrană cu care au început apoi să facă schimb și să se dezvolte relațiile comerciale.
 

AlexH

Moderator
Membru personal

Kleniacul

Stiuca
Asta este o veste bună,mai este peste in DeltăBash.Diseară plec în Deltă,cu prietenul cu Goby,venim Vineri.Mergem pe feeder și răpitor,dar in special pe relaxare. Zona Murighiol și pe lîngă,Crisan poate,ne orientăm acolo .Reteta de timp liber e clară, trebuie să bag mașina în service-uri,2 la număr,așa incit nu mai muncesc pînă la concediul cu familia,23 Aug,deci las totul și bag o Deltă!
 
Sus