Un altfel de braconaj

Aurel

Piranha
Da....poate doar ăștia....prea prosti
Este foarte posibil ca și restul sa fie la fel sau și mai rău....dar sa nu știm, foarte posibil
Păcat de noi.......offffff
 
  • Like
Reactions: adv

Wtu85

Biban
Hmmm.... avand in vedere ca este o specie invaziva care face ravagii (chiar si in apropiere de noi, pe cateva lacuri din Ungaria) ma intreb de unde au avut puietul? In mod normal orice fel de populare trebuie sa fie efectuata cu achizitia puietului cu forme legale de la surse sigure pentru a se evita raspandirea bolilor specifice pisciculturii. Nu cred ca vreo ferma piscicola se ocupa de producerea somnului pitic. Eu cred ca au facut rost de puiet de pe vreun lac privat unde au fost pescuiti cu plasa spre a fi omorati dar astia de la AGVPS au sarit pe fir si au "cumparat" puietul sa isi mai faca reclama. Gretoasa treaba... Daca isi mai si fac reclama cu chestia asta fara sa se teme de reactia membrilor, apai chiar ca ne meritam soarta.
 

Septimiu

Salau
Hmmm.... avand in vedere ca este o specie invaziva care face ravagii (chiar si in apropiere de noi, pe cateva lacuri din Ungaria) ma intreb de unde au avut puietul?
Au prins o super oferta de unde au luat carasul. Iei caras, primesti somn pitic gratis si s-au gandit ca da mai bine in pozele de pe facebook sa fie mai mult peste la un loc :)
 
Eu cred ca au facut un mismas. Sigur avea unu' de al lor vreo balta plina cu somnotei si caras. Si s-au gandit sa faca niste bani si ei ca baietii. Sunt curios cat au platit pe pestii aia.
 
Somoteii astia pitici teposi se comercializeaza pe undeva, stiti ceva? Mai bine intreb altfel: de ce si-ar popula cineva incinta privata cu negriciosi ? Ma refer la rasa asta pitica ci nu la somnul african (parca ?) cu care era foarte in voga (acum 10-15 ani) sa-ti populezi incinta. Stiu ca avem o asemenea balta in judet, unde sunt crescuti uratii astia mici, si nu este destinata pescuitului. Aici, teposii au ajuns in mai multe incinte private, destinate pescuitului stationar, care nu comunica cu Dunarea, canale de irigatie ori ape naturale.
 

Calin C

Salau
Inteligenții ăștia mă fac sa- mi jenă că m-am născut la Baia Mare...........și când mă gândesc că am deprins tainele pescuitului pe malurile Lăpușului......
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
de sezon, pe toate barajele !!
Si cat de simplu s-ar rezolva problema.
Ar fi suficient sa se interzica, stationarea pe baraje si in imediata lor apropiere cum a mai fost dealtfel !!
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Ziceati voi ca acolo in jos e alta lume, mai ales cand vine vorba de "pescuit". Treaba asta nu se poate rezolva decat la nivel national, cu educatie si investiții in zonele defavorizate.
Despre sancțiuni mai grave degeaba, daca nu se pun in aplicare...
 

adv

Biban
Marea problema este ca marfa este acoperita de apa. Unde nu exista filmare chiar nu mai poti demonstra nimic. In situatiile in care exista acte de provenienta ( cum este normal !)pentru materialul de repopulare , nu poti stabili cu certitudine faptul ca aceeasi specie/cantitate care a plecat de la sursa specificata in acte , a ajuns in realitate in apa destinatie.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
BashcapzidnervosraunervostareDurereeee
Nu sunt destule emoticoane. Asa a inteles romanul democrația si asta se datoreaza sistemului educational. Vina apartine vulturilor de politicieni si astfel disparem incet de pe harta bogatiilor naturale. Ca de valori morale si intelectuale nu se mai pune problema, asta la modul general.
Am vrut sa raspund la unele, dar mi-am dat seama ca numai imi pierd vremea.
Consider ca daca cei îndoctrinați nu se schimba in bine la primul sfat, mai bine nu iti pierzi vremea si te concentrezi spre tineret.
 

vasi25

Biban
Puteti sa stati linistiti, ca nu le face nimeni nimic.
Gasesc ei ceva, pagina deja au sters-o de cateva zile, au sters toate probele, peste 2 saptamani se va uita tot.
Eu vizez permisul in Salaj, si voi pescui acolo chiar daca e mai departe de mine. Defapt voi pescui si in MM, ca oricum ajvps in control merg doar joi pe data de 32.
 
Sus