Un altfel de braconaj

adiwolf

Moderator
Membru personal
Daca astăzi România este în situația în care este , una din principalele cauze o reprezintă frica. În toate structurile , de la administratie la justitie, de la sănătate la economie sistemul funcționează pe frică! Să nu îți deranjezi șeful, să nu îți pierzi jobul; asta întreține un întreg sistem clientelar care naște monștrii pe care toți îi cunoaștem dar despre care nu vorbim.
asta este sistemul care a distrus generatii intregi de oameni si care va mai distruge multe altele, pentru ca ...................FRICA!!!
 

adv

Biban
Pe de o parte este frica dar si lacomia !!! Aurul verde plecat din padure va umple multe buzunare , va reduce multe voci la tacere, fie ca ajunge cherestea, fie lemn de foc. Chiar si rumegusul si resturile de la prelucrarea primara au valoare comerciala. Mai bine imi vad de treaba....nu de frica, de scarba !
 

danone

Salau
De multe ori am spus ca solutia nu e justitia, e bata, toporul, glontul. Uite unde ajunge un om lasand justitia sa-i faca dreptate.
 
La Politologie ne spunea ca mentalitatea se schimba dupa o generatie (considerata, la sfarsitul secolului trecut, a fi cca 30 ani). Discutia era despre felul in care erau obisnuiti sa priveasca / inteleaga lucrurile in regimul comunist si trecerea - integrarea in capitalism cu tot ceea ce ar fi presupus asta.
 

Mal

Somn
Ca (fost)om din interior, imi pare ca este cel mai slab video al domnului Pavaloiu. Ceea ce vedeti nu este un caz singular este o chestiune inradacinata in Romsilva, printre unii dintre angajatii lor si din pacate cei mai multi din acestia sunt chiar padurarii care gestioneaza parchetele date spre exploatare. Cumva inteleg din video ca domnul Pavaloiu il plange pe asta ca uite ce-a patit.
Nimic mai departe de realitate si fara sa cunosc datele spetei din ce declara fostul padurar se trag urmatoarele concluzii simple care sunt cunoscute atat de stat de la CSAT pana la conducerea Romsilva cat si de unii dintre agentii care cumpara/exploateaza parchetele.

1.Padurarul are in gestiune un trup de padure. Sefu sau ii zice ba tre sa faci ceva aci, care nu concorda cu datele exploatarii. Padurarul tace chitic zice el "de frica" si face ce-i zice ala verbal "dar are martori". Sus numitul padurar subliniez este GESTIONAR. Adicatelea are o gestiune compusa din copaci, cu marcaje, aliniamente silvice etc in loc de borcane de muraturi de la aprozar. Vine directorul de magazin si-i zice ba imi trebuie 5 borcane de muraturi pentru revelion. Da nu-ti dau banii mi-i dai pe caiet. Un gestionar de buna credinta ii zice ca nu se poate tre sa plateasca ca altfel nu are cum scoate LEGAL din gestiune. Daca ala insista, gestionarul are 2 posibilitati face escalada(sesizeaza patronul sau sefii ierarhici) sau marcheaza copacii conform datelor exploatarii. Asta trebuia sa faca domnul padurar. A treia posibilitate este sa reclame la politie, daca constata incalcarea marcajelor de exploatare. Ca sa nu mai zic ca poate sa inregistreze conversatia cu orice gioarsa de telefon. Asta face un profesionist.

2.Cei de la fata locului(cantoane indepartate) samd sunt cei care stiu cel mai bine padurea. Asa incat dupa ce cumpara un agent(societate comerciala) o diferita exploatare, tot ei sunt cei care asista la nelegiuire. Adica ori fac acte aiurea n tramvai, ori marcheaza mai mult decat era dat, ori sunt complici cu cei care taie padurea si aici sunt forme diverse de furt mergand de la chestiuni sofisticate pana la chestii pe fata, gen o parte din copacii taiati sunt trecuti la daune colaterale(doborati din parchete initiale, doboraturi de vant etc) O parte din aceste daune colaterale sunt trecute in contractele de exploatare, dar pe langa alea, in fapt se taie mai mult si pe langa lege/contract. Inventarierea o face si Romsilva la care participa obligatoriu si gestionarul de parchet si ne intoarcem la pct.1. La tanguirea domnului padurar si la bolile domniei sale, pe care si eu le detin intrucatva, tot sub forma incurabila, dar am ales sa nu intru in"circuitul civil". Tot ce zic aici se cunoaste de politia judiciara si de procurori, este un modus operandi identificat nu de acum ci de zeci de ani. Este o STIINTA A FURTULUI CU ACTE "IN REGULA"

3.Padurarii sunt un fel de dumnezei mai mici si actualmente mai lipsiti de putere, dar extrapoland la sat primarul, invatatorul, medicul si padurarul sunt sefii. Din nefericire puterea de fapt se traduce in abuz de putere, mai ales la sat, unde si acum sunt multi, care cred ca te cipeaza astia daca-ti faci vaccin; Tot ei, unii dintre ei, vand lemne de foc la negru, mai fac rost de vreo scandura pentru casa, au pile la aia cu gatere samd;

4. Intrarea in circuitul civil. Un padurar care participa la o singura fapta de asta este santajabil, intrucat atat agentul care a luat padurea cat si seful lui ierarhic cunosc ca el a participat activ la o faradelege. Individul in cauza odata ce a acceptat, accepta si urmatoarele dati sa i se ceara aceste chestiuni. El este functionar al statului roman, care accepta sa intre in hora. Este cel putin la fel de vinovat ca ceilalti doi din hora asta si trebuie sa raspunda CU VARF SI INDESAT.

Extrapoland uitati-va putin la America, ca vad ca nu e un subiect atins, desi toti plangem ca vrem stat de drept. Si istoria se petrece chiar acum sub ochii nostri.

O iesire in decor acolo, evident pastrand proportiile ii va inculpa pe toti plecand de la Presedinte, fortele de ordine care au permis accesul strainilor in Congres si care si-au incalcat consemnul, si o mica parte din civili care au intrat sa-si faca selfie cu birourile. Si ghiciti ce, o sa vedeti ca pedepsele cele mai mari vor lua functionarii de stat, PENTRU CA EI AU AUTORITATEA PUBLICA. Evident acestia vor putea sa probeze nevinovatia in justitie, insa toti sunt inculpati NU CONTEAZA CE RANG, STATUT SI CALITATE AI. E o justitie dusa la capat, nu o justitie pe parti ca la noi. Se ia un pionier si se da exemplu, dar cauza ramane neatinsa. Noi vom avea inca 2000 de ani o justitie cu doua viteze. Una a smecherilor si alta a prostilor, adica a oamenilor simpli ca mine.

Regret ca sunt inca oameni TINERI care il apreciaza pe Vadim Tudor bardul de la butimanu si Paunescu care ce fain urla la cenaclu Flacara de se dezbraca bunica topless de bluza mohair din Turcia si ii tremurau blugii zirve pe picioarele subtiri de subnutrite ce erau. Memoria are urechi scurte. Nu va dati seama ca indivizii astia au mentinut Romania in intuneric sute de ani in spatele unei minime civilizatii si ca noi toti si generatii la rand au fost compromise, de toti securistii care au trait bine si in comunism si sunt miliardari acum si pleznesc de democratie. Nu va dati seama ca astia au furat si fura in continuare. Nu va dati seama ca securistii de ieri au facut pui acum si avem new age of securisti.

Vi se pare corect sau incorect? Mie personal mi se pare incorect ca nu ne trezim. Dar suntem fericiti ca acum cumparam masini scumpe, dar drumuri nu avem sau luam stele si peste nu mai este in apa. Ne hranim cu iluzii si franturi de realitate.
 

anem

Salau
[.....]

Vi se pare corect sau incorect? Mie personal mi se pare incorect ca nu ne trezim. Dar suntem fericiti ca acum cumparam masini scumpe, dar drumuri nu avem sau luam stele si peste nu mai este in apa. Ne hranim cu iluzii si franturi de realitate.
asta a fost poate cea mai dureroasa parte a intregului mesaj ... care te si lasa fara replica.

pacat, multi din cei care ar putea schimba ceva sunt tocmai cei pentru care conteaza invartitul acelei stele intr-o apa in care mai exista doar deseuri mai mult decat prinsul unui peste adevarat cu huluitul "stradic" roflmaooo ... sau condusul unui BMW (daca are benzina) printre gropi decat un Renault pe drumuri decente. cum spuneam ... pacat ...
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Subiect politic -check
Judecatul altora - check (onlineul chiar reprezinta un tribunal plin de Robespierri , cum zicea Dan Pavel...
Religie - loading ...
Covid si conspiratia mondiala - loading...

Ma duc sa imi iau popcorn
Tot ce vad in online se rezuma la smiorcaiala si "sa se faca asta si asta" sau " eu fac asa, nu faci ca mine, nu gandesti ca mine, esti prost". Daca si-ar vedea fiecare de mucii lui si ar si trece la fapte in loc de smiorcaiala, poate am avea o sansa. Toti ii infieram ba pe medici, ba pe privati, ba pe bugetari, politisti, credinciosi, vaccinisti, antivaccinisti, pesedisti, penelisti, s-au format tabere pe orice ideologie. Nu esti conform cu directia data, esti prost. Un pic de intelegere indiferent de opinii si orientare, o unitate intre oameni ar rezolva mult mai multe decat acuzarea oricui nu gandeste ca noi. Dezbina si cucereste e mai actual ca niciodata.
 
Ultima editare:

Claudiu

Administrator
Membru personal
O sa fie drastic pedepsiti cei vinovati cu o mustrare scrisa!!!
p.s. intre timp au sters videoul ca au primit carne in frigider cat pentru tot anul. Pentru cine nu a apucat sa il vada, AJVPS Maramures impreuna cu ANPA au populat cu caras si somn pitic ape publice! priestttpriesttt
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Si una si alta. Dar mai degraba lacomie, ca doar de dinaia au ramas bani in asociatie.
Mai bine nu faceau nici o populare.
 

Aurel

Piranha
Incompetenta!
Aia e și punct!
Si mai mult decât atât și vanitate!
Dacă ești prost o faci și taci, dacă ești foarte prost, faci și filmare și distribui și pe canale media gen Facebook ....
Clar impotență și incompetența puke
 

Aurel

Piranha
Offff......merita pe dracu sa-i ia......
Nu putem generaliza și nici sa ostracizam pe fiecare din ei, dar ăștia au depășit orice noimă, din păcate.
 
Sus