Un altfel de braconaj

La partea cu circulația ,întîi trebuie să oferi,apoi să ceri.De ex să ai marcaje,de separarare a benzilir/sensurilor,de ghidare in intersecții,indicatoare,semafoare,etc.Nu să pitești în boscheți o restricție de 5km/h si să-mi confiști mașina că am 55 km/h.Și sînt total de acord cu confiscarea masinilor dacă nu plăteși peloc amenda,pentru contravențiile mai grave,cele care atrag reținerea/anularea/suspendarea permisului.Dar întîi creează condițiile pentru ca legea să fie respectată,apoi aplică sancțiuni.
 
  • Like
Reactions: Mal

AlexH

Moderator
Membru personal
Uite, tocmai din motivele de mai sus, sustin introducerea unui examen pentru obtinerea permisului de pescuit.
Am scapa doar de unele din micile noastre frustrari, dar nu ne-ar rezolva problema braconajului.
 

Luigi

Somn
In Germania se face curs de 5 zile si se dã examen teoretic si practic pentru permis de pescuit si e... o formalitate. Invetzi un minim de legislatie. Singurele frustrãri de care scapi prin examenul ãla sunt 170 de euroi zimbettt dacã ma iei pe mine de translator e dublu...
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Si pentru permisul din Ungaria am dat examen, dar in engleza. Ma costat 2200 HUF (30 ron) pe care i-am putut achita doar dupa ce am promovat.
 

Mal

Somn
In Germania se face curs de 5 zile si se dã examen teoretic si practic pentru permis de pescuit si e... o formalitate. Invetzi un minim de legislatie. Singurele frustrãri de care scapi prin examenul ãla sunt 170 de euroi zimbettt dacã ma iei pe mine de translator e dublu...
Exact ce zice Lucian. La noi se va transforma intr o noua scurgere de lovele, toți vor lua. Va fi ca la auto și analfabeții vor lua permis. Adică în 30 de ani știm cu toții că există șoferi care nu pot citi stop. Și tot din cauza asta avem cea mai mare mortalitate din Europa la accidente. Că mai sunt și unii care se semnează punând degetul în cerneală.
Acum soluția nu este de creat bariere ci sa ai frica mare de încălcarea legii.
Sa nu ne iluzionam, legea la noi este făcută pentru debitori și nu pentru cel care are un drept să ceară ceva. Daca tragi linie pe tot ce înseamnă lege organică, cod și carte de căpătâi, vezi simplu că un debitor are mult mai multe mijloace de aparare decât unul îndreptățit să ceară. Una din cauze este că am avut preponderent avocați ca miniștri, că e Stoica, că e Ponta il dottore, că e Cazanciuc, toți păstoriți de tataia Iorgovan părintele neocomunist al Constituției din 1991 care ca avocat, nimeni nu l intreba in 2000 daca e compatibil sau nu, eu am avut oroarea sa l am ca partener și adversar intr un uriaș dosar de faliment, ii zicea judecătoarei de la Tribunal, că ea a învățat școală după cărțile lui, in sala plina de oameni. Tot atunci l a sunat telefonul celular, avea ceva de l ascundea în palmă aia hâdă, când restul oamenilor aveau niste cărămizi de 10 kg, s a întors cu spatele la judecătoare și a zis sa astepte pledoaria lui că l a sunat Octav Cosmanca, că au mâine un meeting la Paris.Prea putini magistrați de cariera au fost miniștri, sa nu zic că n au fost dar toți afectați de actul politic, total compromiși. Diaconescu poate e o excepție. Ei bine astia toti, în funcțiile lor vremelnice, s au străduit nu sa facă o Românie simpla juridic, ci sa facă o Românie clientelară lor.In care după ce dispar politic, să aibă procese în care sa speculeze ceea ce ei înșiși știau că e de speculat in legile pe care le au avizat juridic. Toți ăștia sunt multimiliardari. Și la care braconierul cu bani va fugi sa fie reprezentat.

Pentru cei care inca cred că asta nu" se există" Subcarpati are o melodie faina se cheamă Buna Dimineața.

E foarte pe tema noastră, eu dispar d aci că am polemizat destul, rog să mă scuzați, dar tre sa recunosc că Alex a făcut o super dezbatere.
Și da o sa visez frumos până când voi pune mâinile pe piept.
Respecte tuturor participanților de aici, părerile voastre ar trebui făcute copy paste și iaca cum ar arata un adevărat Ordin de prohibiție.
Mai bun decât ce concep 1000 juriști consilieri de stat și funcționari prin ministerele falimentului national.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Nu am dezbatut eu, cat am incercat sa creez cadrul pentru una.
Dar mi-am dat seama ca nu peste tot in tara asta pescuim in aceleasi conditii, deci pentru unii dintre noi ne e greu sa intelegem fenomenele din alta parte.
De exemplu la noi sunt panouri montate. Eu le-am făcut. Le rup, le sparg, stiam ca se va intampla asta, noroc ca am făcut mai multe. Si mai stiu ca in foarte multe zone din tara se pescuieste de exemplu fix sub baraje si nu ii deranjează absolut nimeni, acolo pare a fi o normalitate.
Poate de aia sunt mai transant in interpretarea legii...
 
Bună ziua .
În ultima lună am văzut extrem de multe comentarii legate de captura făcută de mine pe Tarnița în data de 11 septembrie . Am lăsat lucrurile să se mai așeze, mă bucur că acum sunt pe acest forum și îmi doresc să mai lămurim din aspectele pe care le doriți .
Vă asigur că suntem de aceeași parte a baricadei...iubim natura și dorim să o protejăm și să o apărăm pentru copii și nepoții noștri.
 

Wurger

Somn
Eu apreciez curajul si astept sa va urez bun venit la prezentare.
Sunt sigur ca daca alocati putin timp sa cititi la ultima captura si la ce am mai eliberat va veti modela putin optica privind pescuitul sportiv si veti avea argumente cand veti sustine cauza acestei pasiuni prin alte locuri.
 

Mal

Somn
Sus