Scule ieftine si bune

rine

Stiuca
Am mai pomenit.
Alea de la Asso.
Anul trecut, Asso 8 x PE.
Deocamdată e ok pentru mine.
Nu mai știu pe unde am citit
speculatia că la baza lui stau aia de la toray.
Acu' nu știu dacă-i de bună.
 
D

Deleted member 225

Guest
Rine, tu dai cu el? asa după specificații arată bine, si e sub 100 ron. Poate faci un scurt review
 
Concluzia? Bun si ieftin nu exista ... sau exista?
Daca pescuiesti consecvent gen 60-70 partide pe an, un fir scump si bun ajunge sa ti se para ieftin ca si costuri ptr ca o sa te tina tot sezonul in mod sigur, poate si ceva din urmatorul sezon.
Daca pescuiesti moderat gen 30-40 partide pe an, un J Braid o sa ti se para ieftin si bun, probabil ca o sa reziste tot sezonul.
Nu cred ca s-a inventat firul ala la 60 lei rola si care sa te duca decent 50-60 de partide, sau poate nu-l stiu eu.
 

Luigi

Somn
Am pescuit azi noul meu DAM Nanoflex Pro si imi place! Postez primele impresii, cu rezerva ca am putini termeni de comparatie si nici nu sunt expert in lansete. Lanseta are 2,40 m, 160 g, lanseaza oficial 14-40 g, 40 g le lanseaza fara probleme, nu mi-a facut mofturi nici cu blinker de 12 g iar pe un jig de 14 plus guma de 12 cm am si dezvirginat-o:
20191017_081921.jpg

Sunt incantat ca o lanseta asa de "moale" mi-a transmis tzacul atit de clar. Am impresia ca blankul e foarte senzitiv, oricum e ok de subtzire si frumos lucrat si transmite clar actiunea nalucii. Am echilibrat-o cu o Daiwa Legalis LT 4000 de 240g exact in fatza mulinetei, cu priza de rigoare ating blankul cu un deget si tzacul a fost foarte clar.
Are mâner lung si subtire de plutã, old school cum imi place mie, care cu blinker de 30g mi-a permis sa lansez 80m, asa cum lanseaza un clasic in viatza zimbettt Am avut si ocazia sa vad in agatzatura ca are o actiune semiparabolica.
Concluzie: Lanseta 160 g de 60€, mulineta 240 g de 70€, umpluta cu Daiwa J Braid x4 de 10€, plus sa zicem giugele de 10€, cu 150€ ãsta e combo meu de stiuca pe anii urmatori. Domnilor jos palaria
 
Ultima editare:

rapitorTM

Biban
Luigi am vazut ca lanseta e data pe unele site-uri ca fiind senzitiva si FAST, nu stiu cat de "moale" ai simtit-o, normal ar trebui sa simti ceva vână in ea.
In alta ordine de idei... FELICITARI pt noua captura de salau, insistenta ta incepe sa dea rezultate.
Mai ca imi vine sa-ti fac o vizita. Cand se inchide sezonul pe lacul tau?
 

Luigi

Somn
Luigi am vazut ca lanseta e data pe unele site-uri ca fiind senzitiva si FAST, nu stiu cat de "moale" ai simtit-o, normal ar trebui sa simti ceva vână in ea.
In alta ordine de idei... FELICITARI pt noua captura de salau, insistenta ta incepe sa dea rezultate.
Mai ca imi vine sa-ti fac o vizita. Cand se inchide sezonul pe lacul tau?
Adica nu e tzeapana ca un x fast si nici ca un fast de-ale mele. Se indoaie si in lansare si mai ales in drill (la mine agatzatura) mult mai in jos pe blank...
Stai ca intru in chestii la care nu ma stiu - pur si simplu se bãlãngãne mai mult decit alea de salau si totusi are vânã. Io stiu unde batzi, da' fast parca e altfel. Daca ai fi pus mâna pe un Zander Force H ai fi vãzut ce e un fast de salau ( eu am HH, XFast).
PS AMR 2 saptamini, cind vrei esti binevenit
 

Mariandan

Salau
Citind de multa vreme in lung si in lat pe forumul acesta despre super-scule si echipamente m-am gândit sa pornesc un topic pentru din astia (ca mine) mai strânşi la pungãzimbettt sau pur si simplu despre scule care costa putin si chiar sunt bune, bineinteles pe incercate! (daca mai e vreun topic identic, io nu l-am gasit)
Incep eu cu o marcã pe care am descoperit-o azi, sunt incântat: Kastking! Un coleg intreba cum e mulineta de spinning Kastking Sharky II, ii raspund: excelenta pentru 40€! Frâna e promptã, fara sincope, manivela e fara joc, totul functioneaza silentios si inchegat, pick-up-ul e teapan (poate prea) dar exact, se inchide si din manivela din aproape orice pozitie, iar pe un forum german am vazut-o dezmembrata de un meserias care era incantat de cit de bine sunt unse componentele. Aseaza perfect firul, nu face peruci. Dupa un singur pescuit sunt foarte multumit, testul de anduranta i-l fac peste 2 saptamani pe Dunare.
Ce m-a uimit la firma asta este un textil Super Power Braided Line de 0,14 mm, 15 LB, care costa...22€ pentru 300 metri. Eu il luasem de umplutura pentru un YGK, am zis sa il incerc totusi si nu am cuvinte cit e de rezistent la agatzatura. Initial ma speriasem cit e de rigid, dar când e ud isi dã drumul. Fiind atât de aspru are un fâşâit pronunțat, dar nu am avut peruci sau alte "încâlceli", poate cu timpul vor veni, da' astea vin si la alte fire mult mai scumpe. E suficient de sensibil cit sa transmita ciupituri de biban, vopseaua nu se ia pe degete. Iar la vreo 10 agatzaturi am pierdut cu el un singur jig, am dat extra intr-un loc unde de obicei las macar 5. Cu chinezaria asta am indoit 2 cârlige, infasurat firul pe un lemn si firul a rezistat. Fara exagerare, e cel mai rezistent fir de 0,14 pe care l-am avut vreodata (cu rezerva ca e nou, sa vedem ce poate pe Clisura).
Vezi atașament 12100
Mulineta si fir de 62€, sper sa isi faca treaba vreo 2 ani!
Salut.Acum este 14 E
 
Sus