Rezultatele partidelor

miker2ka

Stiuca
Pai si mie mi.au ramas ciocanele primite.
Pe ala de slau in vreau..
Ma duc la primavara pe Sarulesti... ca cica acolo si atunci se impart ciocane

spin4fun

Stiuca
Acum...eu nu am experienta voastra, dar si aici ma gandesc ca sunt mai multe niveluri, nu? Adica este ciocanul de tamplarie, asa, mai de strapi infometati, apoi unul normal de metal, pe care-l simti si in coada de matura, urmeaza cel de la care-ti vibreaza omoplatul, zis si baros, iar in final ma gandesc ca e cel pneumatic, pe care-l simti in adancul, strafundul si profunzimea cerebelului. zimbettt

Ce vreau eu sa spun, neavand nici pe departe experienta voastra la salau, cum diferentiezi un ciocan de o trasatura normala, non-ciocan, dar mai hotarata, de salau? Cand spui(?): dom'le, asta a fost ciocan! Adica nu toate is ciocane, in afara de momentele cand e mofturos sau cand iti lasa firul flasc ca o ia pe...sens invers? Ca doar da pe cadere, normal ca se simte un oarecare soc...zic si eu, da' nu ma pricep, habarnam poate ma lamuresc cei cu experienta in ciocane peacefingers Ca sa stiu si eu ce zic cand mai fac referire la trasaturi, ca poate mie mi se pare ciocan, dar de fapt e doar un bobarnac.roflmaoooroflmaoooroflmaooo Ar fi util poate si un sistem, ca sa ne ghidam: Tzac, trasatura, ciocan...

Claudiu

Administrator
Membru personal
Acum...eu nu am experienta voastra, dar si aici ma gandesc ca sunt mai multe niveluri, nu? Adica este ciocanul de tamplarie, asa, mai de strapi infometati, apoi unul normal de metal, pe care-l simti si in coada de matura, urmeaza cel de la care-ti vibreaza omoplatul, zis si baros, iar in final ma gandesc ca e cel pneumatic, pe care-l simti in adancul, strafundul si profunzimea cerebelului. zimbettt

Ce vreau eu sa spun, neavand nici pe departe experienta voastra la salau, cum diferentiezi un ciocan de o trasatura normala, non-ciocan, dar mai hotarata, de salau? Cand spui(?): dom'le, asta a fost ciocan! Adica nu toate is ciocane, in afara de momentele cand e mofturos sau cand iti lasa firul flasc ca o ia pe...sens invers? Ca doar da pe cadere, normal ca se simte un oarecare soc...zic si eu, da' nu ma pricep, habarnam poate ma lamuresc cei cu experienta in ciocane peacefingers Ca sa stiu si eu ce zic cand mai fac referire la trasaturi, ca poate mie mi se pare ciocan, dar de fapt e doar un bobarnac.roflmaoooroflmaoooroflmaooo Ar fi util poate si un sistem, ca sa ne ghidam: Tzac, trasatura, ciocan...

Eu ma refer la cele 2 ciocane de salai de 8.3 kg respectiv 7 kg. Unul pe apa de 12m unul pe apa de 3 metri. Ala este ciocan pe care il simti pana in maduva dar il si auzi! Altfel, fiecare le poate imparti in baros, ciocan, ciocanel, ciocanas... :)

Luigi

Somn
Cand spui(?): dom'le, asta a fost ciocan!
Atunci cand iti dã unul capital la mal sau sub barcã. Cred ca e foarte corectã clasificarea ta si eu vãd diferentza in functie de distantza la care trage. Pe cap de lanseu simtzi in general o ciupiturã ("trasatura"), mai aproape tzacul, iar ciocanul îl simtzi când atacã la citziva metri. Altfel, ca e tzac sau ciocan depinde si de "entuzisamul" pescarului, unul care nu prinde 200 pe an are in mod ciudat mult mai multe ciocane zimbettt. Iar la cât de "senzitive" sunt lansetele jmechere de salau, ar trebui sa fie numai ciocane, întrecute doar de ceva "exlpozii atomice".
De aia eu îi întzeleg pe pescarii mai in etate ca pescuiesc mai degrabã la alte specii, salaul te poate face la inimã...

spin4fun

Stiuca
Na bun! Inseamna ca eu avusai doar ciocanel pana acum, desi credeam ca-i ditamai ciocanul :)))

Acum lasand gluma la o parte, am pescuit foarte putin la salau, sper sa schimb asta in viitor. Si da, e addictive cand incepi sa prinzi. Pe cap de lanseu, cam la 15-20 m distanta am avut trasatura de aproape ca s-a intepat singur, dar nicidecum nu a fost ciocan conform descrierilor voastre. M-am lamurit acum si astept si eu pe viitor astfel de experiente. Multam' de explicatii! nnnoroc

Aurel

Piranha
Dacă e ciocan îl simiți și îl auzi, asa cum zice si Claudiu, de zici ca a dat rapidul București-Constanța în jig.
Prima data când am auzit lanseta nici nu am înțepat, m-am uitat nedumerit la ea și nu știam ce s-a întâmplat, credeam ca s-a rupt asa pur și simplu.
A fost atât de puternic de și șalăul s-a agățat singur din cerul gurii.
Am avut ciocane și la distanta mai mare, peste 25 m.
Din fericire am mai avut parte de senzația asta extraordinara de câteva ori.
Sper sa o mai am și în continuare

Wurger

Somn
Si eu m-am lasat de ciocan. Presupun ca pescarii de salau (carora le urez sanatate si concentrare pe noul an) una ca stau cu firul intins toba si doi ca anticipeaza in fiecare secunda ciocanul asa ca jumate fac chiar ei... pe cale de consecinta.
Mie nu imi iese nicicum. Nici aia cu firul, nici cu concentrarea. Ies la rrlaxare, nu la operat pe creier. Da' sa vezi chestie. Am fost la vizita medicala si intre altele, pt ca ma plangeam de nervi, sau mai bine zis de amorteala lor, nenea doctoru s-a gandit sa imi verifice reflexele cu ciocanelu sub genuche. Eu i-am zis ca-si pierde vremea, dar nici nu voiam sa par ca ii dau lectii. M-a atins intai usor, cam cum dai contra la clean sa nu-i rupi gura. Nimic. A dat mai tare si mai in alt loc. Nimic. Apoi m-a troznit de-a binelea, gen las' că te aranjez eu, simulantule. Nimic tataie! Sti cum pui la loc un obiect complex pe care crezi ca l-ai stricat? E, cam asa m-a lasat el pe mine dupa ce s-a uitat in stanga si in dreapta sa vada daca l-a ginit cineva ca nu a reusit sa-mi provoace reflexul...
Ei bine, eu am plecat vacă, după ce venisem cum venisem. Nici pana acu ni stiu daca traiesc cu adevarat sau doar sunt in distributie la vreun Ghost mai complicat.
Deci.... m-am lasat de asteptat ciocane.

adiwolf

Moderator
Membru personal
pana acuma pot contabiliza si cataloga doar 2 "ciocane"
1. salau, ~4.5-5kg, trasatura pe verticala, langa barca, apa de 9-10m - a dat de am zis ca sar pastilele la inele
2. salau ~7-7.5kg, trasatura cam la 10-12m de barca pe apa de 10-12m
restul au fost trasaturi, mai convingatoare sau nu
o stiuca de ~4-5kg m-a facut sa cred ca prinsesem cel mai mare chinez de pe Olt
ce vremuri crybaby

viClean

Stiuca
Daca tot vorbim de ciocane hai ca il povestesc si eu pe al meu. Desi am doar putina experienta la salau pot sa spun cu mana pe inima ca am avut unul. Stateam pe un stabilopod care era scufundat 70% in apa siretului si incercam pentru prima data sa vad si eu ce tot spuneti voi sa simti fundul apei cu jigul ca nu simteam nici un rahat. Plecasem pregatit cu jiguri de 14gr cand eu pana atunci dadusem cu 7gr. In sfarsit simteam si eu fundul cu batul meu par de batut covoare daiwa exceler 7-21gr. Il jucam de la 20-30m pana sub varful lansetei, atunci cand firul era perfect perpendicular pe apa. Dupa vreo 2-3ore, cand eram plictisit de moarte si deja nu mai speram la nimic si ma gandeam sa schimb pe thrill-ul meu magic pentru avati, firul ajunge iar perpendicular, la cred ca 1m de mine, primesc o lovitura in lanseta de ma mir ca nu am scapat-o din mana sau nu m-am dezechilibrat de pe stabilopod sa cad in apa. M-am speriat de m-am c...t pe mine,ce teapa sa dau... Cine stia ce este aia atunci... S-a agatat singur oricum. Nu a fost cine stie ce marime, vreo 2-2,5kg, dar faptul ca am avut bat de batut covoare + textil + firul perfect intins si vertical+ ca era la 1-1,5m de mine, am simtit ca m-a lovit un tren sub apa. Mai prinsesem inainte 2 dar nu stiam ce fac si am mai prins cativa si dupa dar am avut parte doar de tzac-uri sau cateodata doar s-a lasat grea lanseta insa ala a fost bomba nu ciocan punk Asta cred ca il face atat de adictiv, ciocanul ala. Din pacate este rar acel ciocan si de multe ori prefer avatul. Iti da si avatul de sari in sus, diferit dar iti da senzatii taridrunk

Sus