Recomandare vesta de salvare

Tacuc

Biban

AlexH

Moderator
Membru personal
Recomandarea mea e sa le testati in conditii normale de exploatare. Sau macar intr-o piscina. Macar asa va asigurati ca sunt ce trebuie inainte sa fiti cu adevarat in pericol.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Ii dai. Dar măcar ști dacă te tine bine, dacă funcționează corect și dacă te mai poți urca în barca după aia.
P. S. Eu am normala, fara cartușe de CO2.
 
  • Like
Reactions: Edi

AlexH

Moderator
Membru personal
Da, dar dacă atunci când cad în apa, am în buzunar cutiuță cu jiguri și telefonul...
Alea sunt pericol la greutatea mea.
Lăsând gluma la o parte, eu revin cu recomandarea sa testați în condiții normale vesta. Eu am facut asta și am constatat 2 lucruri:
  • Vestele care le am eu intra la categoria veste de flotabilitate, nu de salvare. Trebuie sa dai din mâini ca să nu ramai cu fata în apa. Dacă cazi din barca inconștient, riști sa ramai cu fata în apa...
  • E al naibii de greu de urcat înapoi în gonflabilade unul singur, mai ales dacă ești îmbrăcat și nu ai ceva de care sa te ții. Eu am urcat pe la motor.
 

Tacuc

Biban
Recomandarea mea e sa le testati in conditii normale de exploatare. Sau macar intr-o piscina. Macar asa va asigurati ca sunt ce trebuie inainte sa fiti cu adevarat in pericol.
Soluția ar fi să se garanteze greutatea maximă ce o poate susține. O testezi, nu te mulțumește, constați că ai aruncat niște bani (nu puțini). Dacă e ok, începi să cauți tub CO2 și pastilă de sare să le înlocuiești, alți bani, altă distracție. Unde mai pui că nu am văzut kit-uri de rezervă decât pentru câteva mărci și modele. Cel mai simplu ar fi fost să apară la specificații greutatea minimă și maximă, înțelegea tot prostul, dar nu, îmi dai indicele de flotabilitate, mai trebuie să fac și un curs, ceva, să pot alege ce veste să cumpăr.
 

Espasia

Somn
Unde mai pui că nu am văzut kit-uri de rezervă decât pentru câteva mărci și modele.
Eu stiu ca este totusi un standard. Si sunt interschimbabile. Diferente la cele automate (cu dizolvare sare-un fel de "trigger chimic") si la cele semiautomate - alea de tragi de sfoara si "inflorește" vesta.
Poate la alea cu cartușul de sare, sa aiba ceva specificatii suplimentare (mai multe modele).

Eu asa imi aduc aminte ca am vazut la diverse modele (eu am deocamdata veste de 3 firme diferite, si toate folosesc acelasi sistem automat)

Cine stie...
 
Salutare! In cazul in care nu ati vazut deja, aseara cei de la Fox au transmis o notificare importanta(pe care o gasiti mai jos) in ceea ce priveste vestele de salvare pe care acestia le comercializeaza.

*** NOTIFICARE IMPORTANTĂ PRIVIND SIGURANȚA PRODUSELOR FOX – RETRAGERE DE PRODUSE **
Către clienții Fox și Rage
Stimate/ă Domn/Doamnă
Ne folosim de acest mesaj pentru a vă înștiința că în urma unor cercetări amănunțite am descoperit probleme importante la una dintre instituțiile independente pe care le folosim pentru certificarea vestelor de salvare Fox și Rage. Concret, instalațiile de testare nu erau autorizate pentru a desfășura astfel de verificări și certificări, fapt ce afectează în mod direct siguranța vestelor noastre de salvare. Considerăm așadar că este obligația noastră ca productor să retragem de la vânzare toate cele 4 veste de salvare pe care le comercializam, precum și rezervele de gaz pentru modelele cu auto-umflare.
Produsele ce vor fi retrase sunt:
CIB033 Vestă de salvare Fox Camo Life Jacket
CIB034 Rezervă gaz pentru vesta de salvare Fox Life Jacket Refill Kit
CIB035 Vestă de salvare Fox Junior Camo Life Jacket 20-30kg
CIB040 Vestă de salvare Fox Life Jacket Black and Orange
CIB041 Vestă de salvare Fox Junior Camo Life Jacket 30-40kg
NIB001 Vestă de salvare Fox Rage Camo Life Jacket
În cazul în care ați achiziționat unul sau mai multe astfel de produse, vă rugăm să le returnați către magazinul de achiziție pentru rambusarea completă a costului. În cazul în care nu puteți returna produsele către magazinul de achiziție (de ex. dacă acesta nu mai funcționează) vă rugăm să ne contactați la adresa - EuroCustomerServices@ratheroutdoors.com pentru detalii ulterioare.
Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vă mulțumim în avans pentru înțelegerea și cooperarea Dvs.
Cu cele mai bune gânduri,
Fox International Group LTD


Daca nu am postat unde trebuie, va rog sa imi spuneti. zimbettt
 
Am discutat cu Andrei Popescu(Toto), reprezentatul FOX in Romania, si mi-a transmis ca problema vestelor si a rezervelor de gaz este una pur legislativa la nivel european.
Vestele nu au nicio problema din punct de vedere al functionalitatii. Sunt interesat de subiect pentru ca in primavara am luat si eu doua bucati. zimbettt
 

Espasia

Somn
mi-a transmis ca problema vestelor si a rezervelor de gaz este una pur legislativa la nivel european.

Asa o fi, dar mie acum 2 luni, mi-a "explodat" o vesta ce o aveam in barca. Era pusa sub scaun comanda, barca pe peridoc sub prelata. Si totul depozitat intr-o hala in Tulcea.
Vesta era "armata " cu un set cartus Fox, Cumparat de mine de la Fishing Mall din Bucuresti in 30 sept 2020. Produsul era :"

Kit pentru Vesta de Salvare Fox Automatic Life Jacket - CIB034

Adica se incadra in ceea ce a spus Fox.

Deci ?!?! Nu am mai avut vesta "explodata" decat, atunci cand a intrat ploaia in locatia unde o tineam, si..... bum......Dar acolo ....vina mea.... In cazul cartus Fox ?!?!?
 

Espasia

Somn
Am recitit mesajul si am trimis si la magazin solicitarea de schimbare....Sa vedem ce raspund domnii de la Fishing Mall, Bucuresti
 

miker2ka

Stiuca
Eu vesta o tin in dry bag. Sa nu dau de umezeala ceva....
Dar nu am cartus fox... cartusul e made in germany. Iar pastilele de la ali
 
Eu pana acum nu am avut probleme cu vestele Fox, au deja 3 ani, din fericire nici nu am avut ocazia sa probez cartusul. zimbettt
 
Sus