Predator Challenge

Luigi

Somn
Fiindca in ultimele mele partide am realizat ca sunt atit de "Zanderstruck"(AC/DC) incat nu mai am ochi si pentru alti rapitori si fiindca imi place mult campionatul YouTube Predator Challenge...
... mi-a venit ideea sa fac si eu o astfel de partidã la toti rapitorii din lacul meu, dar de unul singur imi lipseste motivatia si provocarea.
Continuarea ideii poate fi doar una: cum ar fi sa o punem mai multi de un Predator Challenge ( ca sa nu-i zic concurs) la distantza?
Eu mi-l imaginez astfel: fiecare coleg merge o zi intreaga pe o apã la alegerea lui, ziua iar ar fi alegerea lui. Scopul partidei ar fi sa prindã 3 pesti din specii diferite, fiecare astfel de peste ar primi un numar de puncte dublu dimensiunii lui in cm. Acesta ar fi "tabloul principal" de puncte. Un tablou secundar ar fi compus din alti 3 rapitori, indiferent de specie si care ar fi punctatzi identic cu dimensiunea lor. Evident ca punctarea s-ar face doar pe baza pozelor cu pestii mãsuratzi. Cine reuseste sa aibã 3 specii si adunã cele mai multe puncte câstigã... nah, nimic zimbettt
De fapt dintr-o astfel de intrecere 100% amicalã cred ca am avea cu totzii de câstigat. In primul rând ne-am distra de minune. Apoi am avea o altfel de zi de pescuit decit in mod normal, alte provocari si automat experientze noi. Ceva de genul: am prins deja clean, sa trec oare pe biban sau pe avat sau pe salau? Cite puncte mi-ar aduce un rapitor mai mare, oare meritã?
Ati prins ideea. Daca ar mai fi amatori, poate se porneste ceva. Eu doar mi-am expus citeva idei, in cazul in care ar mai fi cineva interesat, astept Feedback si idei si propuneri!
jos palariajos palariajos palaria
 
Interesantă abordare de concurs. Din păcate în Anglia nu prea găsești șalău decât pe câteva incinte private sau pe unele canale. Șalăul a fost adus din Europa și s-au populat câteva lacuri, apoi în timpul unor inundații au scăpat pe anumite râuri sau canale. Chiar mi-aș fi dorit să pot pescui la șalău mai mult.
Dar ar fi posibil să mă alătur acestui concurs când voi face o ieșire la pescuit pe Tamisa.
 

Luigi

Somn
Ia auzi Espasia, punem de o intrecere dinasta? Ca si asa in ultimile partide targetul era de fapt sa prindem cat mai multe specii.


Cu amemdamentul ca trebuie anuntata aici in prealabil. Ca altfel ar putea sa mearga de 10 ori si sa aleaga cea mai productiva partida.
Evident! Cum ar veni, stiu ca pe apa mea merge bine pastravul si toamna sunt sanse mari la salau, vreun bibanel ar intra si el, in ziua cutare vremea e ce trebuie. Anuntz ceva de genul: "In ziua Z fac un Challenge."
Si asta ar fi.
 

Luigi

Somn
Nu-i concurs, poate l-am intitulat gresit. Doar o provocare, pe care mi-o lansez in primul rând mie, ca sa ies din rutinã. Repet, singur nu ar fi distractie. Iar Clisura nu ar fi in nici un caz apa pe care as alege-o, nu ma pricep.
Am pornit Challenge-ul acesta in cazul in care si alti colegi ar vrea vreodatã sa facã o astfel de partidã, punctele ar fi relevante mai mult pentru apã decit pentru pescar. In nici un caz nu e vorba de muschi.
 

Aurel

Piranha
Concurs cu trei specii diferite de rapitori la noi în aceeași zi.......aproape imposibil.
Nu neg faptul ca am avut zile chiar cu cinci specii diferite de rapitori, dar e foarte de greu de realizat trei diferite la noi pe natural.
Cine mai si merge la pește pe la noi își da seama cât de dificil e......
Cred ca trebuie văzută clar realitatea de aici și nu lacurile cu multe exemplare din diverse specii din Germania.
Oricum propunerea colegului este interesanta la nivel de idee dar practic imposibil de aplicat
 

Luigi

Somn
Of, nu-i concurs. Ce dreq' de concurs sa fie fara mizã si fara restrictzii? Punetzi in titlul topicului "Style" si nu Challenge, luati-l ca o propunere de partide in stilul acesta si poate ar fi cineva interesat. Daca nu , e doar o propunere nereusita.
Oricum nu e prea buna ideea, Aurel are dreptate cu apele din România. Nu ar fi fair daca ar fi o competitzie, dar...nu e.
(Nah, m-a mâncat in cur sa vin cu ideea asta dupa ce taman avusesem capturi... zero legaturã!)
 
Nu vreau sa ma laud dar in trei dintre concursurile de street am prins 3 respectiv 4 specii de rapitori in aceeasi zi. Este adevarat ca este greu sa prinzi mai multe specii in aceeasi zi pe o apa naturala din Romania , unde , in multe partide nu se prinde nicio specie de rapitor. Din proprie experienta spun ca acest lucru este cel mai realizabil in sezonul cald.....pe o apa "tulburicã" , cautand pestii mici la rotativa. Si cel mai important aspect : locul in care se pescuieste sa aibe diferite specii de rapitori !
 

Aurel

Piranha
La mine in zona e realizabil.
Atunci, în mod clar, avem un câștigător al turneului.
Dar cred ca în zona la tine (o zona prin apropierea căreia dau si eu) sunt cam "mini" pesti. Eu asta am observat de-a lungul anilor de pescuit in zona de nord a județului Vâlcea sa nu zic în Sibiu.
Într-adevăr este diversitate de specii dar mărimea lor lasa de dorit
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Asa e, somnii ce-s mai mari si crapii. Restul capturilor capitale sunt doar raritati.
Totusi, fiind vorba de capturarea mai multor specii in aceeasi partida, sansele sunt destul de mari sa realizezi asta si aici.
 
Sus