Pre-review la MB 725-1 X-Ray C6O2 "Carbon Air"

OldSkull

Rod Builder
Salutare,

Dupa 1 an de la lansare am apucat sa pun mana pe blankurile noi de la NFC si anume epitoamele MB 725-1 X-Ray C6O2.
La prima vedere nu stiam ce sa zic... deoarece NFC nu prea face blankuri mai slim si acesta este destul de slim pt standardele lor, in special in seria MagBass.
Mai slim la cotor, totusi o constructie parca familiara, dar nu NFCeasca, asa ca am bagat sublerul la atac:
  • Butt: 12.3mm
  • Tip: 1.75mm
  • Weight: 47g
  • Length: 2.18m
Caracteristici aproximative cu cele date de producator, mini deviatii - nimic iesit din comun.
Dupa care, au urmat o serie de teste 'profesionale' - balanganeala in aer, varful presat la tavan, varful la podea, ochiul luneta in lungul blankului si alte nebunii specifice pt determinarea adevaratei valori!

Bun, dupa ce am mangaiat in fel si chip un calup de epitoame am ajuns la niste concluzii de atelier:
  • Blank extrem de rigid pt puterea lui, care de altfel, o aproximez la exact ce specifica producatorul, adica un 5-21g, dar nu lansare ci cap de jig.
  • Blank super usor, poate cel mai usor blank de pana acum la o putere de lansare aproximativa de 5-35g si o lungime de 2.18m.
  • Actiune pur Ex-Fast (va zic sincer, mai rar spre deloc la NFC - culmea, ei zic ca e Fast), lucreaza 20% din varf dupa care e full backbone, similar NRXuri jwr.
  • Constructie similara cu Point Blank pe partea inferioara, adica acel diametru de 12.3mm ramane constant vreo 40cm de la butt.
Intre timp am apucat sa si montez o bucata ca sa ma familiarizez cu blankul, lanseta in varianta finala de constructie are 101g (pt mulinete 170-210g), e de spinning cu plecare de 20 Torzite si 9+1 inele, mandrina este noul Fuji TCH si are pluta ca parte de grip. La rece pare ceva cu adevarat WOW!, dar pana la testul suprem - cateva partide in diferite ipostaze nu pot spune ca e cel mai cel.

Concluzia e ca avem de a face cu un blank super rigid, super usor, extrem de rapid - numa' bun de jiguri in ape de toate felurile, inclusiv apa mica.
Acest MB 725-1 X-Ray C6O2 este blank pur Ex-Fast de putere Medium, poate usor spre Medium Heavy si suficient de finut sa pescuiasca 5g jig.

P.S. E un blank slim, usor si finut, dar cu putere de neam prost tipic americanesc.

Numa' bine,
Emilian

Sus