Poopere si pescuitul lor

AlexH

Moderator
Membru personal
Eu nu folosesc in mod special poppere. Si atunci cand le pun la treaba folosesc lanseta mea de voblere (e putin mai fast) sau chiar cea de jig.
Cred insa ca la pescuitul lor cel mai ok ar fi sa le folosesti cu o lanseta scurta, sub 2m, fast si daca se poate de casting.
In putinele cazuri in care le-am folosit le-am incercat in stilul clasic, sa scoata sunetul lor specific si cu pauze intre sau chiar si in stilul "walk de dog".
 

Wurger

Somn
Lanseta e bine sa fie mai permisiva, mai blanda. Folosesc de obicei textil. Pentru usurinta animarii eu am vazut ca e nevoie de un maner mai scurt si o lanseta care sa.ti permita sa o lasi cu varful cat mai jos fara sa stai cu cotul eidicat in cer.
Miscarea poate fi facuta si pe diagonala. Ideea e sa lasi firul moale si apoi sa activezi brusc.
Imi place stilul dar nu am avut ocazia sa.l folosesc deseori.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Nu e prea mult la poppere lanseta fast si fir textil?
Posibil sa fie, dar eu ma descurc cu ce am.
Ce am observat e ca nu am reusit sa le fac sa "pocneasca" decat cu o miscare scurta din varf, dupa ce acestea stau pe loc si firul e intins. Daca miscarea e prea lunga, nu faceau altceva decat sa improaste apa.
 
D

Deleted member 1113

Guest
Pentru popere/slidere eu am vazut ca cel mai bine lucreaza un ansamblu de cast.
Din experienta proprie, daca nu esti disperat dupa ceva dedicat , merge orice.
 

Lyrical

Salau
Pe timp de vara , foarte rare sunt partidele in care sa nu folosesc topwatere, topwatere mari ( 20 gr si 12 cm ). Le-am folosit si cu lansete mai blande pe varf si lansete mai tari , odata ce sti ce sunete vrei sa scoata , iti adaptezi miscarea mainii , varful lansetei in jos , apropae perpendicular pe apa, miscari scurte din incheietura ( acceasi miscare o fac la slidere ) in timp ce mulinezi , cu pauze sau fara . Eu in general le folosesc pentru a vedea daca sunt rapitori in zona , sunetele scoase de aceste naluci activeaza avatii sau somnii ( pe Mures ) daca sunt in preajma . De prins am prins foarte rar cu ele , dar pestii ( ata cei pasnici cat si rapitorii ) , le urmaresc indeaproape .
 

kingofbeasts

Rod Builder
Trebuue pentru poppere lanseta dedicata?
Ca la orice alt stil , sunt lansete dedicate pentru popere însă , nevoie ai de una doar dacă majoritatea timpului pescuiești doar cu popere . Ca idee îți trebuie ceva cu acțiune rapida și vârf puțin mai elastic decât cele de jig , ca sa poți și lansa poperul dar și sa-l joci cum trebuie. Mai important este însă sa-ți dezvolți tehnica astfel încât nălucile sa evolueze bine .
 

kingofbeasts

Rod Builder
Adica extra fast?
Nu , doar fast dar mai moale pe varf . Actiunea iti spune cat de mult se indoaie lanseta din total lungime, elasticitatea iti spune cat de usor se indoaie sub presiune. Aceeasi actiune poate avea elasticitati diferite datorita diferentei de materiale folosite pe varful lansetelor.
 

Wurger

Somn
Asa, mai conteaza si ce fel de poppere sunt.
Unele cad pe coada, altele stau mai orizontal, unele au degajari sa arunce apa, altele doar alveola. Cu bile far bile.
Eu zic ca lanseta conteaza mai putin. Daca reusesc, sambata pun pe cineva sa filmeze. Poate gasesc si o zona cu liniste sa se auda.
 

luci sj

Biban
Nici nu vreau da intreb ce poppere si topwatere folositi !

Atunci o lanseta fast cu varf mai permisiv?Ceva gen lansete japoneze de salau?
 
Sus