Peisaje

D

Deleted member 13

Guest
Clar o zi de primavara! Insa mi-am scos "parleala" ca am venit apoi 120 km pe o ceata fantastica ! Plus intuneric,trafic...Greu.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
Valea Oltului in 2007 :)


edd
prima imagine cu siguranta nu este de pe valea Oltului - nicaieri pe aceasta vale nu ai cai de rulare despartite, gen drum express sau autostrada!!!
iar in contextul datarii si celei de a doua imagini, ma indiesc ca este locatia indicata, deci..................pe unde ai umblat si ai uitat?!! zimbettt
 
D

Deleted member 13

Guest
Poate e greseala mea....omul avea data 2017! Eu am vazut data pozelor si am modificat la 2007 M-am gandit ca a tastat gresit.Poate edd vroia sa zica ca asa va arata in 2017 ! Scuze edd daca am gresit :)
Am pus 2017 la loc...
 

edd

Somn
Adi nu am uitat nimic,doar mi-am amintit....am stat de vb acum de sarbatori cu un alt Adi.S si ne-am adus aminte de prima cursa impreuna,undeva pe acea vale S35,valea Mur,din Austria,o vale care seamana izbitor cu valea Oltului ca si lungime si peisaje,titul era "valea oltului in 2017" dar s-a pierdut un unu :) (nu e bai zamfi asta era si ideea sa nu va da-ti seama :) )
Ideea era ca vroiam si eu un AV adica cinci roman sau V de la Valcea care sa lege valea noastra si poate da bunul D-zeu sa avem in 2017.
 

edd

Somn
Acum legat de acea vale care se pare ca are ceva...am facut alta cursa dar cu un alt Adi.P de care ne-am amintit acum de sarbatori dar de data aceasta destinatia finala era Benevento din Italia,am luat tot pe acolo S35 ptr ca trebuia sa lasam ceva la Kapfenberg.Austria si am urcat pe S6(autostrada cu o gramada de tuneluri si viaducte)apoi pe S36 care se termina si dadea in 317 pe aceiasi vale a Mur-ului..
https://www.google.ro/maps/place/8811+Sankt+Lorenzen+bei+Scheifling,+Austria/@47.159168,14.40391,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1s-1yCzQfaRLT8/TIyVNuzw6kI/AAAAAAAARvQ/EWh3mOByTE8!2e4!3e12!6s//lh3.googleusercontent.com/-1yCzQfaRLT8/TIyVNuzw6kI/AAAAAAAARvQ/EWh3mOByTE8/s203-k-no/!7i1024!8i768!4m2!3m1!1s0x47704d1de7f674ff:0x62db64ef76b772f2

Acolo sus la Scheifling am inceput sa coboram spre Klagenfurt am Worthersee(ce lacuri au acolo) si spre Villach in granita.

De acolo am continuat coborarea spre Udine apoi spre Venetia si am continuat pe nationale spre Ravenna (acolo am vazut cel mai aglomerat drum de "fetite" de toate natiile si povestindu-i de treaba asta AdiP vroia...dar nu a avut noroc la intoarcere :) si acum glumim pe treaba asta ca din cauza mea s-a intamplat ca nu am vrut sa opresc) acolo unde S309 urma linia tarmului printre lacuri si mici insulite.

De la Ravenna am continuat coborarea pe cea mai frumoasa autostrada (adriatica A14) spre Termoli,o gramada de mirosuri te imbiau de la briza marii printre tuneluri, la dealurile pline de vita de vie,maslini, portocali si tot felul de arbusti la o cafea lavatza savurata la mama ei,parca imi aduc aminte cum stateam pe banca si sorbeam cafeaua la 5dimineata cu ochi spre mare.

Ajunsi la Termoli (am si bagat picioarele in mare la intoarcere)am luat calea SS647 si am dat de Lacul de la Guardialfiera.

Am urcat pe valea del Biferno (o vale plina de pastrav chiar daca erau microhidrocentrale si un vin hmmm)spre Bojano urmand a cobori pe SS17-SS87 spre SS372 la Bennevento.

Pe vremea aceea gps-ul nu era asa de actualizat in harti si mai tot timpu dadea erori si se bloca unde iti era lumea mai draga,tot timpu eram cu nasu in harti sa vedem pe unde este vreo scurtatura sa mai ocolim autostrada care era scumpa mai ales in Ungaria unde trebuia ocolit mult,dar nimeni nu intreba de ce am ocolit si nu am mers numai pe autostrada...
Sincer imi doresc si in tara asa ceva dar mai greu si trebuie sa treaca timp....
 
Ultima editare:

adiwolf

Moderator
Membru personal
am inteles acuma de unde vine "greseala" :)
cat priveste autostrada Sibiu-Pitesti.................eu sunt unul care o doreste intens dar in nici un caz facuta pe Valea Oltului asa cum sustin niste capete infierbantate din judetul meu
 

edd

Somn
Adi pe vale drumul nu este asa de costisitor de intretinut iarna,probabil de asta vroiau asa iar riscul inchideri acelui tronson nu este asa de mare ca in cazul in care o urca pe sus prin Tara Barsei-Curtea de Arges iar jud. Valcea nu ar mai beneficia de ea daca ar trece departe de oras care este un nod rutier important,inconvenientul ar fi ca distrug natura si mai ales defileul Oltului si nici mie nu imi place dar ai vazut ca la alti se poate,si sa fim realisti asta cred ca este cea mai mare provocare ptr ei sa faca autostrada asta pana la Pitesti indiferent pe unde se realizeaza.
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
pentru Valcea ar fi un mare castig economic trecerea autostrazii prin sau in apropierea orasului, numai ca asta s-ar face in detrimentul vaii Oltului care ar fi distrusa in mare parte si ar ridica niste costuri foarte mari de lucrare si intretinere
cea mai buna varianta pentru valcea este sa sustina o autostrada cat mai aproape de oras, dar cu cel mai mic impact asupra mediului si sa fie facute bretele de legatura cu orasul altfel...........
 

edd

Somn
Ce fain ii la voi,aici e o ceata....de umbla lupii :) in locul din dreapta din ultima poza as vrea sa pescuiesc si eu o data ....
 
Sus