Ochelari polarizati pescuit: ce folositi si ce recomandati

M

Mal

Guest
Un pic alti ochelari parca in cele 2 link.uri. plus ca astia la 440 de lei zic ceva de cat2-3....nu de 1-3 cum ziceai ca au cei achizitionati de tine. Nu inteleg totusi de ce zici ca Polariod is plastic ieftin....am avut perechi gramada intre 2 si 300 de lei si niciuna nu m.a tinut sub 2 ani. Si port aproape zilnic.
Acuma revin.....prin comparatie cu ochelari la pret dublu(la reducere dublu)....da, pot parea ieftini. Pana la urma...termenul de ieftin are conotatii diferite de la om la om. Fiecare cat isi permite. Sunt totusi ochelari de outdoor/sport, vreau sa uit de ei ca.i am pe ochi si sa ma simt bine...nu sa le port mereu grija ca nu cumva sa.i trantesc, pierd, asez pe ei, zgarii, etc
Cand rezolv cu camera la telefon o sa ti arat polaroid de 300 lei spart dupa 6 luni. Lentilele au ramas la ambii.
Nu sunt genul de om care sa sparg bani ca n am de unde.
Tocmai ca exact cu polaroidul in cazul meu doua perechi rupte intr un an, fix stresul de care zici era justificat ma port ca cu oul si se sparg. O sa-ti fac poze si la polaroidul nou, are fisuri la ambele brate in zona tamplelor si unde vine prinderea, nescapati, neloviti, ne nimic. Astia au varsta "uriasa" de un an. Iar polaroid am luat si insistat ca deh multa reclama, calitate tot mai proasta in timp si am zis ca am tras lozul necastigator si ca nu exista si a doua oara. Ei a doua oara a fost, iar la al treilea deja bratele nu arata cum trebuie...Deci 3 milioane la an sau cum? E ieftin?
In rest vorbeam de lentila phantom, este evident ca functie de culoarea de baza a lentilei si categoria de lucru e modificata, pentru asta ai cod de culoare la fiecare producator. Lentila phantom la kayman nu are cum sa lucreze in cat 1 pentru ca ea nativ e oglinda transparenta la 3 inchide complet. Deci merge cat 2-3 putand linistit sa o folosesti aproape peste tot mai putin noaptea. La aeromax culoarea phantomului e roz deschis transparent si de aia lucreaza de la 1 la 3.
Surpriza sau nu polaroid e mai scump la 3 milioane decat un bolle la 4 juma.
Mie asa imi da, lasand orice fanboism deoparte ca nu am fost fan marca niciodata. Dar intotdeauna voi recunoaste ce e al Cezarului, indiferent ca imi permit sau nu. Or ceea ce am spus, spun din proprie experienta, lasand subiectivismul deoparte si estetica produselor, pentru ca gusturile nu se discuta. Insa functionalitatea da.

Tavi

Biban
aha, insa doar daca disutam de sticla chioara, nu o despre o succesiune de straturi. Am spart o pereche de sticla asezandu-ma pe ei (dupa 2-3 ani de folosire nu aveau nici o zgarietura, fara sa ma port decent cu ei) , lentila s-a comportat ca un parbriz de auto, nu ca un geam securit. Strict dpdv optic, sticla nu se poate compara cu nici un plastic ;)
Nu contest calitatile optice ale sticlei.
Strict dpdv siguranta, policarbonatul nu se compara cu nici o sticla, fie ea si in straturi. ;)
Doamne fereste de un ciob ratacit.

liviu68

Oblete
În timp, mi-au trecut și mie prin mână câteva perechi de ochelari dintre care unii ieftini cu care m-am împăcat bine, precum flying Fisherman cu lentile galbene și alte modele intr-o gama medie de preț care nu mi-au plăcut deloc precum julbo octopus fotocromatici. Acum cred ca nu as mai alege fotocromatici în primul rand fiindcă am senzația ca se închid prea tare la o lumina nu foarte puternica, drept urmare cel puțin la julbo era tot timpul bezna. În plus Julbo Octopus au și putina "dioptrie" și deranjează.
Polaroid de asemenea nu mi-au plăcut.
Pentru mine este dificil sa găsesc ochelari potriviți fiindcă mulți din cei pe care i-am probat ma strângeau de cap, ceea ce îmi taie elanul de a cumpăra pe nevăzute.

M

Mal

Guest
de a cumpăra pe nevăzute.
Aceeași chestie am experimentat și eu cu Julbo. Prea închisă lentila. La octopus problema e că vin cu lentila oglinda de la cat 2 la 4 și închid prea tare. De asta dacă alegeți fotocromică mergeți pe lentila de baza transparenta deschisa.

Asta e povestea de mai sus. Electric are 10 ani plus iar lentila oglinda am folosit-o peste tot, inclusiv furtuna de zăpadă. Lentila de schimb e nou nouță. Nu mai are spuma izolatoare deloc aproape, tot nu se aburesc. Și nu am cumpărat ochelari de top, ci din gama lor medie dar cu lentila proprietara.
Bolle i am purtat deja o zi nor ploaie, rămân deschiși, ușor oglinda si transparenți. Arată mai puțin agresiv decât în poze.
De ce zic că ochelarii americani merita minus Polaroid. Am zis mai sus că au camp periferic mai larg și adâncime, dar mai există două motive majore.

2. Pentru că explicațiile din descrieri sunt amănunțite oricine poate înțelege ce oferă. Europenii ori nu zic nimic ori daca zic e generalisima. Daca spun de Bolle, ăștia nu explică ce înseamnă Phantom și Phantom plus. Prima e fotocroma a doua e fotocroma și polarizata. La alții e și mai grav.

3. Americanii au un cult al lentilelor de schimb. Găsești la 20 de dolari set de lentile de schimb pentru Oakley cu lentile de schimb. Deci daca iei un Flak Jacket sau Batmanul lor, rama aia îți va amortiza investiția inițială instant.Deci sunt mai scumpi inițial dar accesul facil la lentile de schimb egal viață lungă. La europeni pauza de masa la Bolle o lentila e 60 de lire plus transport. De aia am și luat fotocromica.
La americani acest lucru se întâmplă din concurenta excepțională, unde că sa spargă piata au venit cu servicii excepționale. Cum e garanția la Sfânta Cruce. Batuta in cuie. La europeni se cumpără marca sau renumele și mai puțin calitatea.
jos palaria

Rog ștergerea mesajului de mai sus, a expirat limita de editare. Multumesc

scuby

Salau
Ai mei polaroizi au fost returnați. Aștept sa vina săptămâna asta alții, Oakley Split Shot. Revin cu păreri.
Ce lentila ai ales la Split Shot ?

Ai gasit ceva magazin online pe Romania? Am tot dat search pe net, dar eu nu am gasit nimic.

Nici un magazin oficial Oakley din Europa nu trimite in RO. Eu as putea cumpara din Germania, cu livrare la un prieten si dupa aceea sa-i trimita el spre RO.

M

Mal

Guest

Ai gasit ceva magazin online pe Romania? Am tot dat search pe net, dar eu nu am gasit nimic.

Nici un magazin oficial Oakley din Europa nu trimite in RO. Eu as putea cumpara din Germania, cu livrare la un prieten si dupa aceea sa-i trimita el spre RO.
Vezi pe irisimo.
Au preturi excelente, la mai multe modele, dar au cateva de la Oakley la ultima bucata, care-s best buy.

Iar cu lentila polarizata pe la 690 ultima bucata.
Cel mai bine vandut model e Gascan dar Batwolf e mai misto lentila e mai mare. Si o poti schimba.

Voi ce culori folosiți la lentila? Am văzut ca Oakley au doua modele dedicate la pescuit. Un Deep water cu lentila albastruie și un shallow cu lentila verde/cupru. Astea sunt făcute special sa facă contrastul ca sa vezi in apa. Se pare ca pentru rezultate mai bune nu e de ajuns polarizarea. Costa au la fel niște lentile dedicate. Eu mi-am luat Ruby prizm polarized ca sa acopăr cam tot ce fac outdoor pe aici unde soarele nu e chiar așa puternic ca la noi.

• Like
Reactions: Mal
M

Mal

Guest
Voi ce culori folosiți la lentila? Am văzut ca Oakley au doua modele dedicate la pescuit. Un Deep water cu lentila albastruie și un shallow cu lentila verde/cupru. Astea sunt făcute special sa facă contrastul ca sa vezi in apa. Se pare ca pentru rezultate mai bune nu e de ajuns polarizarea. Costa au la fel niște lentile dedicate. Eu mi-am luat Ruby prizm polarized ca sa acopăr cam tot ce fac outdoor pe aici unde soarele nu e chiar așa puternic ca la noi.
Pentru pescuit pe râuri unanim acceptat e albastru polarizat.
Pe lacuri ,mare ,ocean verde polarizat.
Pentru de toate condițiile gri dar nu Polaroid. (mie nu îmi blochează eficient sticlirile pe apa mai ales la distanta adică gen uitatul in malul opus)Orice alta firmă serioasă. Spre exemplu Invu are o tentă albăstruie ușor la gri și văd mai bine cu ei.
Pentru toate condițiile dar contrast ridicat portocaliu roz transparent, roșiatic transparent.

Că sa rezum de la Oakley as merge pe orice Prizm iridium cum am pus în link. Sunt de doua feluri cu tentă spre albastru și spre verde, dar orice ai alege au ambele nuanțe in anumite proporții.
Eu acum am 4 perechi 2 Polaroid unul gri unul albastru oglinda, unul rose gun Bolle și un Invu gri albăstrui. Aștept să crape polaroizii ca sa sar in barca Prizm.

Costi

Stiuca
Din ce stiu eu albastru e pentru deep water..... (pescuit pe ocean)

Personal cea mai prietenoasa culoare pentru mine e cooper dar si aici probabil e chestie de gusturi....

un articol cu diferite culori la lentile:

Traian

Salau

Salut. Prin Optiplaza comandați direct de pe site-ul lui Luxotica.
A124E6E5-6940-461A-AC27-375A208A8E32.png

Așa i-am comandat.

S

sosoktm

Guest
Pentru pescuit pe râuri unanim acceptat e albastru polarizat.
Pe lacuri ,mare ,ocean verde polarizat
deci...nu. Adica NU! Culorile se aleg in functie de aplicatie, luminozitate si particularitatile oculare ale fiecaruia dintre noi. Pescuie tu pe lac vara pe soare intens cu un light copper si toamna tarziu cu un green mirror, daca nu esti convins de ce spun.

M

Mal

Guest
deci...nu. Adica NU! Culorile se aleg in functie de aplicatie, luminozitate si particularitatile oculare ale fiecaruia dintre noi. Pescuie tu pe lac vara pe soare intens cu un light copper si toamna tarziu cu un green mirror, daca nu esti convins de ce spun.
Ochii mei nu mă înșală deloc. Acum că ăștia de la Costa au pe dos culorile ei zic de green pentru inshore și blue pentru off-shore nu înseamnă că au dreptate absolută.
La Oakley e fix pe dos și ca om care am purtat acești ochelari, că despre asta e vorba în propozitie Oakley Split Shot cu lentila albastra e considerat cel mai bun ochelar pentru Fly fishing și inshore. Acu desigur Fly fishing poți face și în mare dar...

Și am și explicat de ce pentru că tintul de la Prizm e amestecat având in anumite proporții și albastru și verde cu nuanțe violet. Lentila pe interior este maronie cupru ca idee.
Așa că hai sa nu amestecam lucrurile. Deci mai mult ca sigur Costa are alta tehnologie de fabricație, care nu se pupă deloc cu Oakley. Asta nu-i face mai proști că Oakley, din punctul meu de vedere cu Costa poți merge la sedinte rafinate, sunt premium.

Iar în rest eu fata de gri, prefer rozul de departe, văd mai bine și cu contrast excelent.

Traian

Salau
Eu Pelagic as fi luat dacă livrau in România. In America se bat cot la cot și cu Costa și cu Oakley dar de, pentru ca nu sunt ai lui Luxottica nu au loc prin magazine.

scuby

Salau
Si atunci ca sa facem o sinteza sumara la modelul split shot de la Oakley, lentila Deep water ar putea fi utilizata in zilele cu soare puternic, din barca, pe lacuri cu apa adanca. Se poate utiliza si acceptabil de pe mal?

Split shot cu lentila shallow water, folosit in zilele cu mai putin soare , din apa pe rauri mici, pescuit de pe mal pe rauri mari sau pe lacuri cu adancime 1.5-3m.
Oare am inteles eu bine? strict la modelul Oakley split shot.

Perechea mea de ochelari este una banala din Decathlon, care ma ajuta sau ma incurca in putinele partide de pescuit pe care le fac anual. Citind acest topic, s-a aprins un beculet si cum s-a mai spus pe forum, dupa ce cheltuim o gramada de bani pe echipamente, ar fi cazul sa mai cheltuim si pe noi, incepand de la picioare pana in varful capului.

Eu pentru pescuitul care doresc sa-l practic, as alege lentila shallow water!

M

Mal

Guest
Si atunci ca sa facem o sinteza sumara la modelul split shot de la Oakley, lentila Deep water ar putea fi utilizata in zilele cu soare puternic, din barca, pe lacuri cu apa adanca. Se poate utiliza si acceptabil de pe mal?

Split shot cu lentila shallow water, folosit in zilele cu mai putin soare , din apa pe rauri mici, pescuit de pe mal pe rauri mari sau pe lacuri cu adancime 1.5-3m.
Oare am inteles eu bine? strict la modelul Oakley split shot.

Perechea mea de ochelari este una banala din Decathlon, care ma ajuta sau ma incurca in putinele partide de pescuit pe care le fac anual. Citind acest topic, s-a aprins un beculet si cum s-a mai spus pe forum, dupa ce cheltuim o gramada de bani pe echipamente, ar fi cazul sa mai cheltuim si pe noi, incepand de la picioare pana in varful capului.

Eu pentru pescuitul care doresc sa-l practic, as alege lentila shallow water!
Diferența dintre ele este că albastrul este transparent la shallow Water la Deep e spre oglinda. Cum am spus mai sus orice Prizm iridium sapphire și green sunt excepționale. Oglinda de la Oakley nu închide atât de mult că o oglinda europeană comparativ. Cele mai transparente sunt mai versatile. Așa cum am spus Oakley face după părerea mea cei mai buni ochelari de schi pentru amatori adică Oakley Flight Deck. Lentilele de la aceștia sunt frații mai mici și cam atât. Calitate incontestabila. Eu personal prefer la schi oglinda, pentru că nu e o oglinda ce întunecă la nori. Dar cum avem fiecare preferințele noastre, mergi la sigur pe mana producătorului, adică un pic mai transparent.

M

Mal

Guest
Nu aș vrea să fiu agent de vânzări și să încerc să-ți vând ochelari !!!!! amaaaazedamaaaazedzimbetttzimbetttclappingclappingclapping
Nu trebuie absolutizat, pentru ca si eu ca oricine am multe greseli. Am schimbat n perechi de colorati ca sa ajung la o anumita intelegere, in marketingul asta gen jungla. Invatat pe pielea mea. Daca cuiva ii foloseste, ce am gresit eu sau am facut bine foarte bine. Daca nu, macar orientativ e ok, pentru un inceput de cautare. In ceea ce ne priveste, greseala mea este ca Shallow water este un verzui albastrui iar cel deep water este un albastrui verzui, iar lentila de baza la cele doua una e roz iar cealalta e cupru maron . Eu am purtat la schi ambele si nu am vazut diferente majore, ambii au atat verde/albastru/violet dar in nuante diferite. De fapt incercam sa zic ca indiferent ce s-ar alege ambele merg excelent la ce ne intereseaza. Ochelarii au un fel de tenta cameleon sa zic , lentila se vede dintr-un unghi albastru, dintr-un altul verde, de asta zic ca e deosebita comparativ cu altele unde nuanta se pastreaza, dar acuitatea sau adancimea nu e la fel ca la Oakley, Smith sau Electric, parerea mea fiind ca Oakley si Smith sunt best. Evident subiectiv. Cine are bani sa-si ia ca nu va gresi. Daca am gresit am un frigider gol de umplut.
jos palaria

Ce mi s-a parut ciudat la prizm, accentueaza toate formele. Acum 2 saptamani am trecut cu bicicleta pe sub un pod pe malul unui canal. Pe o parte era stanca si pe cealalta balustrada. Cararea are cam 1.2-1.5m si nu am putut sa trec pe bicicleta pana nu am luat ochelarii de pe ochi. Mi se parea ca totul e mai proeminent si nu am loc sa trec.

Claudiu

Administrator
Membru personal
Smith are Chromapop, Electric lentile IONizate care indiferent ca sunt polarizate sau nu, au aceeasi calitate, vedere perfecta prin lentilele lor custom, asta v-o spun clar, daca n-ar fi fost asa, acum aveam cataracta.

Brandul asta pot sa il aduc eu cel mai probabil, adica ochelarii Smith gama de pescuit doar, curand, mai negociez un brand... de top si revin :)

Traian

Salau
Brandul asta pot sa il aduc eu cel mai probabil, adica ochelarii Smith, curand, mai negociez un brand... de top si revin :)
Super super tare!!!
Sunt printre foarte foarte putinii fabricanti care fac ochelari balistici “vero” , rezistenti la impact.
Claudiu, daca cazi la pace cu ei, aduci orice model?

Sus