Ochelari polarizati pescuit: ce folositi si ce recomandati

shogunu65

Stiuca
Da, progresive.
Ma gandesc la rame cu pastile magnetice, sa pun pe ele lentilele progresive, iar pe partea detasabila, lentilele polarizate.
Am avut si asa ceva. Din pacate calitatea celor polarizate era destul de slaba si apareau si niste reflexii ciudate intre cele 2 lentile. Inainte sa cumperi, discuta cu un optician, stiu ca unele dintre ramele alea cu pastile magnetice sunt limitate la grosimea lentilelor de vedere. La mine de exemplu a trebuit sa platesc in plus sa mi puna lentile cu indice de subtiere mai mare, ca sa stea ok lentilele polarizate peste ele. In functie de lentilele alese, te poti trezi ca te costa mai mult solutia cu pastile magnetice decat 2 perechi de ochelari separate, de vedere si de vedere cu lentile colorate.

Maniacs

Biban
Adrian cum am spus și mai sus, la ochelarii clip-on apar niste reflexii nebunesti (precum confirma si shogun), nu prea intelegi nimic din apa ... Eu am niste ochelari polarizen, poate la alții mai scumpi o fi altfel ... Din câte am experimentat nu e o soluție bună ... Iar soluția pe care o spune Hades o folosește un prieten, tot așa are probleme mari cu reflexiile ...

Tavi

Biban
Am incercat toate variantele: clips-on, lentile cu magneti, fit-over (o pereche de ochelari polarizati peste ochelarii de vedere, gen cocoon) si in final inca o pereche de ochelari cu lentile cu dioptrii polarizate. Am ramas fara dubii la ultima varianta, de departe cea mai comoda si fara emotii la calitatea lentilei daca iei de la producatori consacrati. Ramele, dupa gust, merita unele care sa acopere si lateralul, sa nu intre multa lumina. Din cate stiu e mai greu sau imposibil sa faca lentile cu dioptrii curbate. Singurul dezavantaj e ca trebe sa porti 2 perechi de ochelari cu tine. Eu dau jos polarizatii cand e putina lumina, dimineata devreme si seara si uneori cand trebe sa fac un nod. Din cate stiu se pot face lentile progresive polarizate.
De altfel si opticianul mi-a recomandat varianta asta, calitatea lentilelor clip-on sau cu magneti e discutabila. Iti alegi ce rame vrei si ai ochelari de soare buni la orice, pescuit, condus, etc. Nu mai zic ca cu clip-on sau fitover arata naspa rau.

NicuB

Biban
Am fost astazi sa intreb daca se pot face ochelari polarizati cu lentile progresive, iar raspunsul primit a fost ca nu se poate.
In schimb, mi-a spus ca pt cei care au lentile progresive si vor ochelari polarizati se pot face cu lentile bifocale, ceea ce mie mi se pare o alternativa foarte buna. Lentile progresive sunt foarte bune pt cei care ne holbam toata ziua la ecranul calculatorului. Pt pescuit e suficient sa am ochelari cu vedere pt aproape si pt departe.

Adrian Sb

Stiuca
Am comandat astazi o pereche de clip-on cu magnet, rame metalice si lentile Hoya progresive.
Lentilele sunt fără colorare, si un pic mai ieftine pentru ca nu au protectia pentru ecranele calculatoarelor.
Daca perechea de zi cu zi a costat ceva sub 6000 lei, aceasta a fost 2.500 lei. Am primit un discount de 25%.
o sa revin cu feedback dupa ce ii voi purta la pescuit.

Sus