Ochelari polarizati pescuit: ce folositi si ce recomandati

Claudiu

Administrator
Membru personal
Super super tare!!!
Sunt printre foarte foarte putinii fabricanti care fac ochelari balistici “vero” , rezistenti la impact.
Claudiu, daca cazi la pace cu ei, aduci orice model?

Da, cel mai probabil. Insa sa vedem cum sta aprovizionarea dar din ce vad acum la inceput de vara se actualizeaza stocul. Scrie-mi pe whatsapp si discutam

Traian

Salau
Am probat ieri și azi Oakley Split Shot - Prizm Sapphire Polarized.
EEDD5362-A707-42B2-A78C-7821AB952E3F.png

B9B90AB9-9CB4-4E81-9854-40911B645FA1.jpeg

893BC61E-BF3D-436C-B801-9673A5FC9B1E.png

Prima impresie, ceva între WTF și wow.
Inițial când am ieșit din magazin cât am condus spre casa câțiva km, toate culorile mi se păreau extrem de aprinse, parca imi dădusem la maxim contrastul. Unicornii mai lipseau din peisaj, dar aia nu apar de la ochelari.
Azi cu soarele sus, am ieșit pe malul bălții, și m-am convins ca sunt ce trebuie.
Sunt ergonomici, cordelina se înlocuiește foarte ușor cu ai la îndemâna. Își fac banii ochelarii.

Pi3.14

Stiuca
Am probat ieri și azi Oakley Split Shot - Prizm Sapphire Polarized.
Vezi atașament 42885
Vezi atașament 42887
Vezi atașament 42888
Prima impresie, ceva între WTF și wow.
Inițial când am ieșit din magazin cât am condus spre casa câțiva km, toate culorile mi se păreau extrem de aprinse, parca imi dădusem la maxim contrastul. Unicornii mai lipseau din peisaj, dar aia nu apar de la ochelari.
Azi cu soarele sus, am ieșit pe malul bălții, și m-am convins ca sunt ce trebuie.
Sunt ergonomici, cordelina se înlocuiește foarte ușor cu ai la îndemâna. Își fac banii ochelarii.
Care din "WTF" si "wow" a fost pentru pret? Cat au fost?

Kleniacul

Stiuca
Nu aș vrea să fiu agent de vânzări și să încerc să-ți vând ochelari .De acord cu tine.
Nu aveam habar că se pot diferenția atâtea nuanțe la Oakley cu lentile albastre,la interior,la exterior.Eu folosesc de vreo 3 ani niște Oakley Prizm ,i-am luat din Italia ca un amator,am probat vreo 3-4 perechi, mi-au plăcut și i-am luat,195 euro,la noi sa mor de nervi, erau cu vreo 200 de lei mai ieftini.Sînt excelenți la condus pe soare,cu alți ochelari, Polaroid,Rapala,Bertoni,mă ia somnul la volan,cu Oakley nu.Îi folosesc și de pe mal și la pilotat barca și la pescuit.Pentru ceață/nor folosesc Gamakatsu Wings cu lentilă galbenă și protecție laterală,sînt f buni.
Și la Oakley am văzut pe net americani nemulțumiți că nu e rezistent cauciucul de la bratele ochelarilor,s-a copt de la soare,la Prizzm,regretau modelele vechi.Eu nu am observat asta la ai mei.

odoctee

Oblete
Pentru cei mai stransi la buzunar va recomand

Calcutta shock wave​

Unul din putinele modele de ochelari din gama low price cu review uri excelente si care se pot lua la tranta cu greii
tehnic vorbind:
Fade resistant finishes are tough enough to handle all kinds of weather and conditions. Calcutta has designed these rugged sunglasses to allow a wider field of vision while providing superior optics. Durable 1.0 millimeter Triacetate Polarized lenses that virtually eliminate blinding reflections. Calcutta sunglasses feature 100% Polarized lenses providing protection against harmful ultraviolet A and ultraviolet B rays.

Atașamente

• 1.jpg
    1.jpg
    19 KB · Vizualizări: 100
  • 4520bc20-547c-4927-ac1c-8e02d3043f1d.jpg
    4520bc20-547c-4927-ac1c-8e02d3043f1d.jpg
    59,9 KB · Vizualizări: 95
  • bb6ce951-dcb2-4cb6-84d2-cddb7d6bd028.jpg
    bb6ce951-dcb2-4cb6-84d2-cddb7d6bd028.jpg
    59,4 KB · Vizualizări: 102
  • f832d986-dca8-4d6f-8790-8dc36d5b4a92.jpg
    f832d986-dca8-4d6f-8790-8dc36d5b4a92.jpg
    74 KB · Vizualizări: 112
Ultima editare de un moderator:

adiwolf

Moderator
Membru personal
ti-am editat link-ul catre site-ul de vanzari.
daca vrei sa vinzi, pune anunt unde trebuie nu folosi topicul de recomandari pentru vanzari !!

odoctee

Oblete
ti-am editat link-ul catre site-ul de vanzari.
daca vrei sa vinzi, pune anunt unde trebuie nu folosi topicul de recomandari pentru vanzari !!
Imi pare rau, nu stiu cum s-a activat vreun link de vanzare...
Nu am de vanzare acest produs, doar il detin si conform recenziilor este un produs foarte bun!
Pentru cine il poate achizitiona este foarte ok.

Adrian Sb

Stiuca
Ochelaristii cu dioptrii, ce variante de ochelari folositi?
Am incercat vreo doua variante tip clips dar sunt naspa rau. Eu cum am ochelari progresivi, lentilele sunt mai mari decat la cei simpli.
E vreo varianta mai Ok?

shogunu65

Stiuca
Am incercat vreo doua variante tip clips dar sunt naspa rau. Eu cum am ochelari progresivi, lentilele sunt mai mari decat la cei simpli.
E vreo varianta mai Ok?
De vreo 7-8 ani folosesc ochelari de soare cu dioptrii. In toamna trecuta am facut unii cu cu polarizare si e destul de ok. Ii tin in general in masina si prin urmare ii am tot timpul cand ies la pescuit.

Maniacs

Biban
Si eu am incercat ochelari de vedere + lentila polarizata (cu clip on) dar apar multe reflexii si nu-s de folosit la pescuit ... De vreo 4-5 luni folosesc lentile de contact + ochelari clasici polarizati (am vreo 2 perechi polaroid care-si fac treaba) ...
La dioptrii nu stau asa rau, sunt pe la -0,75 ...

Traian

Salau
E vreo varianta mai Ok?
Este varianta, dar este mai scumpă ca boala. Când am cumpărat ultimii ochelari, am întrebat dacă se pot confecționa unii exact ca cei Oakley, polarizați, lentile curbate … era pe la 1000 RON o lentila.
Mi a revenit vederea instant și nu am mai avut nevoie.

shogunu65

Stiuca
preturile alea sunt daca intri in primul magazin si te impacheteaza cu Hoya sau Zeiss. Pe piata sunt si alti producatori si pot spune ca nu am simtit diferente intre ochelarii pe care ii port zi de zi, cu lentile Hoya si cei de soare polarizati, cu ceva lentile no name. Cand i am facut, lentilele plus montajul au fost vreo 4-500 ron. Ramele... aici e mult mai simplu... acum vreo 7-8 ani am luat din Lidl niste ochelari de soare cu 15 RON, pentru ca mi placeau ramele (forma copiaza cumva modelul ala cunoscut de RayBan cu rama de plastic), apoi le am pus lentile de soare cu dioptrii. Ca sa fiu sigur ca nu o dau in bara si ramele alea crapa aiurea, am luat 2 perechi, ca sa am rame de rezerva la lentilele de soare. Pentru ca ramele nu au crapat, anul trecut am folosit a doua pereche sa pun pe ea lentile de soare polarizate.

Eu port ochelari cam de 25 de ani... prin urmare m am obisnuit cu costurile, dar incerc sa le evit pe cele inutile. Imi stiu dimensiunile de confort asa ca in general imi iau rame de pe Aliexpress. Pe rame de maxim 100 ron pun lentile de 7-800 ron si ies cumva la un raport calitate pret acceptabil.

Pi3.14

Stiuca
preturile alea sunt daca intri in primul magazin si te impacheteaza cu Hoya sau Zeiss. Pe piata sunt si alti producatori si pot spune ca nu am simtit diferente intre ochelarii pe care ii port zi de zi, cu lentile Hoya si cei de soare polarizati, cu ceva lentile no name. Cand i am facut, lentilele plus montajul au fost vreo 4-500 ron. Ramele... aici e mult mai simplu... acum vreo 7-8 ani am luat din Lidl niste ochelari de soare cu 15 RON, pentru ca mi placeau ramele (forma copiaza cumva modelul ala cunoscut de RayBan cu rama de plastic), apoi le am pus lentile de soare cu dioptrii. Ca sa fiu sigur ca nu o dau in bara si ramele alea crapa aiurea, am luat 2 perechi, ca sa am rame de rezerva la lentilele de soare. Pentru ca ramele nu au crapat, anul trecut am folosit a doua pereche sa pun pe ea lentile de soare polarizate.

Eu port ochelari cam de 25 de ani... prin urmare m am obisnuit cu costurile, dar incerc sa le evit pe cele inutile. Imi stiu dimensiunile de confort asa ca in general imi iau rame de pe Aliexpress. Pe rame de maxim 100 ron pun lentile de 7-800 ron si ies cumva la un raport calitate pret acceptabil.
Esillor, Hoya, Zeiss, Rodenstock, astea ar fi marci de renume in care calitatea fata de alte lentile no.nema se simte. Si pana la urma poate facem rabat exact la sanatatea ochilor nostri. Diferenta dintre astea si cele no.name e exact ca intre...o lanseta aliexpress si Nfc. Nu putem zice ca.s la fel, desi cu aman2 putem prinde peste. Si revin, ne referim la sanatatea ochilor. Deci nu sunt de acord cu tine pe tema lentilelor. In ce priveste ramele, acolo cred ca ai dreptate.

NicuB

Biban
Am un coleg la serviciu care are ochelari cu dioptrii foarte mari iar pt pescuit si-a cumparat niste ochelari de soare de la Polaroid (din cate tin minte) pe care se poate monta inca o rama cu dioptrii. Ochelarii de soare sunt curbati si practic pe spatele lentilei (inspre ochi) are inca o rama (fara brate). Daca ai lentile progresive (cum am si eu) nu e foarte practic deoarece ar trebui sa schimbi ochelarii de fiecare data cand legi un nod/schimbi naluca si ai nevoie sa vezi aproape.

shogunu65

Stiuca
Esillor, Hoya, Zeiss, Rodenstock, astea ar fi marci de renume in care calitatea fata de alte lentile no.nema se simte. Si pana la urma poate facem rabat exact la sanatatea ochilor nostri. Diferenta dintre astea si cele no.name e exact ca intre...o lanseta aliexpress si Nfc. Nu putem zice ca.s la fel, desi cu aman2 putem prinde peste. Si revin, ne referim la sanatatea ochilor. Deci nu sunt de acord cu tine pe tema lentilelor. In ce priveste ramele, acolo cred ca ai dreptate.
cred ca nu s-a inteles... ochelarii pe care ii port 99% din timp sunt cu lentile Hoya. Cei de soare cu lentile polarizate ii port doar la pescuit... ceea ce este destul de putin si nu justifica 1000+ ron doar pe lentile.
Oricum, intre a purta doar ochelari de soare polarizati, a purta ochelari de vedere cu lentile de calitate (intr o zi cu soare din plin) sau a purta ochelarii de vedere cu lentile colorate si polarizate (nu de la o firma de renume), mie mi s-a parut cea mai ok ultima varianta.

Am incercat si lentile clip on, dar la alea era si mai nasoala senzatia. Revenind la lentilele alea de vedere polarizate si ieftine, sunt produse in Romania (cel putin asa mi a spus opticianul) si au venit cu certificat de garantie si calitate. Firma se cheama Mediq Lens (daca se considera reclama, rog un moderator sa stearga numele).

Adrian Sb

Stiuca
Daca ai lentile progresive (cum am si eu) nu e foarte practic deoarece ar trebui sa schimbi ochelarii de fiecare data cand legi un nod/schimbi naluca si ai nevoie sa vezi aproape.
Da, progresive.
Ma gandesc la rame cu pastile magnetice, sa pun pe ele lentilele progresive, iar pe partea detasabila, lentilele polarizate.

Sus