Naluci bune la pastrav

Dori

Stiuca
Salut! Vreau sa va prezint trusa mea pentru pescuit la Păstrav pe lac!
In primele doua poze sunt nalucile care au confirmat la mine, unele voblere lipsesc pentru ca din anumite motive , nu le mai am ! Mi-ar mai trebuii câteva modele , unele le-am avut altele nu (Ima, Smith , Imakatsu, Lucky Craft , Ito Craft)
In celelalte poze sunt voblerele cu care voi incerca cand nu răspunde la cele in care am încredere!
Vezi atașament 48411
Modelul de sus, primele 2 voblere merg si la clean, pe suvoi/curent, cu mici opriri (similar innotului lent al alevinilor pe apa rece). Am avut rezultate pe apa rece, foarte limpede, toamna tarziu; nu am reusit sa-l testez mai mult din lipsa de timp. Am incercat modelul de ~3 cm.

vasi25

Salau
Vasi , insista cu 63 la avat , e mult peste trill.
Ce-i drept nu l-am prea pescuit, sincer de teama sa nu il pierd, dar primavara asta daca vor fi apele curate, il voi incerca in zone mai adanci, mai am si cateva ryuki de 7 si 8cm, tot pentru situatii de genul.
Multumesc de sfat!

Mai adaug unul prinzător in lista: major craft finetail eden.
B6A0C0D5-1234-470D-9963-03CEDE53BCEE.jpeg

edd

Somn
Daca mi-am pus amprenta atat pe serile vechi si cele noi de la Berti,adica clyo si austria a venit randul altora,niste wing prima editie modificate in "taifun" si noile taifun micro '22....

kKtrNr4.jpg

Ps:legenda spune ca nu trebuie sa faci reclama pe banii tai roflmaooo roflmaooo roflmaooo roflmaooo

spin4fun

Stiuca
Va salut. Nu am stiut unde sa postez, asa ca fiind vorba de o naluca de pastrav, postez aici.

Mai demult am cumparat cateva naluci SH de pastrav, printre care si aceasta de mai jos. Baiul e ca nu mai imi aduc aminte ce e si nici nu reusesc sa ii dau de cap. Nu prea am indicii. Sa fie un Smith? De era, ma gandesc ca scria modelul pe el. Mi-ar fi de ajutor orice sugestie, daca aveti idee ce poate fi. Poze mai jos, si in comparatie si cu un Ryuki 38s. Singurul detaliu e pe burta, dar nu stiu chineza/japoneza. capzid Multumesc! nnnoroc

20221125_185843.jpg

20221125_185927.jpg

20221125_185906.jpg

spin4fun

Stiuca
Salutare in noul an. Avand cateva zile libere, mai profit sa trec prin trusa, iar acum am dat peste o noua naluca-puzzle. O am de multi ani, niciodata pescuita, luata SH intr-un pachet (cel mai probabil) si uitata. V-as ruga sa ma ajutati cu identificarea producatorului si a modelului. Dimensiunea corpului e de cca. 42 mm. Scrisul pe ventrala e indescifrabil. Orice sugestie e bine-venita! Mersi!

20230103_111251.jpg

20230103_111235.jpg

spin4fun

Stiuca
Rapture Ryoko Minnow Black-Silver pare cel mai apropiat… catalogul 2014-2015… scoteau multe voblere ce semănau cu Yo-Zuri. Asta parca e MagMinnow ul :) Vezi atașament 52441
Asta pare sa fie! Bingo!

Dupa ce ai spus Rapture mai sus, am inceput sa caut pe net modele, dar nu ii dadeam de cap. Uite de asta is bune niste perechi de ochi in plus, eu nu puteam interpreta nici scrisul.

Nu stiu daca Yo Zuri aveau model deep diver asa mic.

Multumesc! jos palaria

Un mic inventar al tabelelor si pleurilor cu care voi incepe la 1 Aprilie ora 00:01 !
La acest capitol stau bine , minim 10 bucăți/ model/culoare , plus câteva pe drum !
Am si o trusă de spinertail-uri , cicade , rotative , pilkere , vreo câteva voblere bune ( consacrate , care au confirmat mereu) și niște gume!
Urmează o lanseta si o mulineta ( încă nu am gasit , stiu ce vreau dar ce am gasit au diferite probleme ( Vanquish/ Stella cu Yamaga/Graphiteleader , depinde ce gasesc si la ce prețuri)
PS: Cutia galbenă este aceeași, am zis ca dă bine la poză!
20230215_151344.jpg
20230215_152007.jpg
20230215_152423.jpg
20230215_153056.jpg

spin4fun

Stiuca
Auzi, Aline, arata tare bine toate si nimeni nu contesta ca esti foarte priceput si is testate toate. Vad acolo doar chestii faine, de la custom-uri si zona de piata locala la Moresilde seria Trout, Forest (parca), Ito Craft Emishi, Daiwa Crusader. Dar am o nedumerire. Ai rulat la bete si mulinete cum cred ca putini se pot lauda cu un asemenea rulaj in timp scurt. Ai avut si Graphiteleader si Legend-uri si Yamaga si FA-uri si de toate felurile. Toate High End. Apoi la fel, Stella, Vanquish, Daiwa LT-uri si mai tot ce e de high end. Lasand la o parte ca unele blank-uri is strambe, am vazut ca ai tot renuntat la toate, pentru ca acum sa o iei de la capat si cu mulinetele (aceleasi) si cu betele (aceleasi)? Care-i rostul? Unde vrei sa ajungi?

Bogdane preferam sa imi pui aceste intrebari in privat !
O sa iti raspund aici , daca ai deschis discuția .
Cand un pescar , merge la pescuit cam de 300 de ori pe an , si vizează diferite tehnici si diferite specii , pe diferite ape , are nevoie de o gamă vastă de echipament , începând de la ciorapi si până la cârlig !
Daca vrei sa ai rezultate si sa fi un pescar tehnic care se descurcă oriunde , oricand si ca sa reușești acest lucru , trebuie sa investești tot : timp , bani , sănătate, familie , de cele mai multe ori si banii pe care nu îi ai !
Dacă mai mergi si pe la concursuri , fie ele mici , ca sa ajungi in top , ai nevoie si de echipament de top , care in momentele cheie diminuează unele erori umane , si te ajuta sa te redresezi in cazul unor greseli mici, care te pot costa câteva locuri in clasament!
De ce am tot vandut si cumpărat sau recuperat sculele si nalucile in toți acești ani ? ....pentru ca mereu aveam nevoie de altceva si doar așa am putut să acumulez experiență și să cresc ca pescar!
Eu am ales acest drum , fiind singurul accesibil pentru mine , sa ridic si eu putin capul in randul pescarilor cu experiență!
Am vandut , am cumpărat, am pierdut o grămadă de bani....dar important este ca am avansat !
Nu mi-ar fi placut sa fiu colecționar sau deținător de foarte mult echipament , si sa fac 10 partide pe an sau nici pe acelea , am preferat sa merg , să studiez , să învăț!
Te astept si pe tine sa facem câteva partide împreună, o sa constati, exact ce au constatat si ceilalti cu care am fost in anii trecuți, unii , cunoscuti, alții mai puțin cunoscuți...degeaba ai de toate , daca nu sti unde , cum si cand sa le folosești!
Nu e vina mea ca nu mă ajută zona unde locuiesc si nu am contact fizic cu pescari , echipamente de top !
Daca aveam un caracter jegos si lingeam unde mi-au oferit unii "șansa", probabil aveam asigurat strictul necesar!
Am preferat sa nu ling in cur pe nimeni , am mers pe calea mea !
Daca postarea are tentă arogantă, oricine este binevenit sa faca minim o partidă cu mine si sa vadă cum mă mișc pe teren !
Si da Bogdane , de data aceasta am vandut echipamentul , să fac scoala de șoferi, sa-mi cumpăr o mașinuță sa pot fi independent !

Sus