Hai sa spurc topicul cu ceva low cost thumbup
Noua Okuma Ceymar - HD. Imbunatatita in aproape toate aspectele:
- pinionul condus sta pe 2 rulmenti, iar cel de sus vine deasupra antireturului. Cea mai solida fixare posibila, zero joc in rotor
- pinion prelucrat la interior pt a reduce frecarea cu axul tamburului
- manivela dintr-o singura bucata, cu infiletare directa in pinionul principal. Zero jocuri
- sistemul de oscilatie nu mai culiseaza pe o placuta, ci pe o tija. Fixare ferma, frecare mai mica
- pinion principal supradimensionat, dintr-un aluaj mai dur. Are toate sansele sa reziste bine in timp.
- rotorul a mai pierdut din greutate
- tamburul a pierdut din greutate, a castigat in aspect. Plus buza cu suprafata cu frecare redusa.
- galet tratat cu un coating rezistent si cu frecare redusa (asta se va vedea in timp)
Rulajul este impresionant - ruleaza extrem de fluid, fara jocuri, bine inchegata. Fluiditatea nu este totusi la nivel de Stradic. Un salt remarcabil pentru Okuma. Mulineta poate fi o alegera buna fata de o Ultegra FC, de exemplu, care are jocuri semnificativ mai mari.

Vechiul Ceymar vs noul Ceymar HD
Vezi atașament 55554
Acum cativa ani i-am facut tatalui meu un cadou, o Okuma Ceymar(marimea 2500, parca). Recunosc ca nu am studiat-o in magazin, pur si simplu am luat cutia si am mers la casa.
A folosit-o aproximativ 3 partide la salau cu jiguri usoare, si pot spune ca nu am pus mana pe o mulineta mai slaba, frana nu mergea fluid, jocuri, cand mulinai in gol iti dadea senzatia ca o sa pice tamburul. Nu stiu daca asa sunt toate, dar asta era sub orice critica.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Am avut cateva in magazin JDM modelele noi, atat Stradic, Tp cat si Vanquish nu am auzit niciuna sa fasaie. Nu stiu sa iti spun daca au fost zgarciti la vaselina sau nu dar la prima impresie pare ca ruleaza ca si cand ar avea. Am fost impresionat de cat de bine ruleaza Twin Power model nou, in opinia mea, peste Stella.
 
Am pus întrebarea pentru că tocmai am luat un 4000 mhg. Într-adevăr se învarte impecabil, nu are nici un fel de fâsâit, nici un fel de joc. Sunt încantat de ea. Să o vedem însă la lucru.
 
Detin 2 mulinete stradic FM de 2500 si 3000 ambele cumparate de noi.Pana acum nu le-am testat.Astept dupa prohibiție sa va spun informațiile despre aceste mulinete cum se comporta in drill,…
IMG_0237.jpeg
 
Sus