LukeS

Biban
As merge pe HG, daca o gasesti. Cu raport mic e posibil sa nu poti evolua corect anumite naluci mai mari.
 

Espasia

Somn
Citind manual la metanium mgl scrie ca trebuie uns sistemul svs la câteva partide, am cautat ulei shimano și nu prea este prin Europa, îmi puteți recomanda alt ulei potrivit pt mulineta?
Și la calcutta bfs dacă s ar potrivi at fi ideal:)
Bogdan, pe la inceputuri (pe atuci eram fac ABU GARCIA si ei dadeau butelcuța de oloi la pachet cu mulineta) dar si ceva ani dupa am folosit uleiul dat de ABU si apoi cel de la SHIMANO (cand am trecut la SHIMANO TEAM).
Cand am luat primele BFS-uri de la Shimano, ele veneau si cu ulei special ptr rulmentii BFS.
Acum folosesc Doua tipuri de ulei, si una de vaselina. Cele 3 produse de la ARDENT. Ulei rulmenti si Ulei mulineta, si vaselina lor.
Sincer, sunt perfecte. Cel putin pentru mine. Este adevarat ca pe moristile BFS am rulmenti hibrizi, pe care nu ii ung (ce daca fac zgomot.....mai bine, sa nu adorm cand lansez... ce daca se incalzesc.....se racesc pana recuperez naluca....s.a.m.d. :):):). Asta este doar parerea mea.
Eu cred ca un ulei de calitate pentru mecanisme fine, sau foarte fine sunt super ok.
Eu asa zic.
 

Espasia

Somn
bogdan.neamt

Acum am citit mai atent ce ai scris tu. respectiv " trebuie uns sistemul svs la câteva partide ". Este vorba de tambur/piesa metalica, etc...pe care "preseaza saboții" SVS.

Da, pe la inceputuri si eu il ungeam cu un betisor cu vata, dar apoi cu timpul am inceput sa uit de el. Cica sa se invartă, rotund, fara sincope generate de "saboții" franei.....

Stau acu si ma minunez, cand imi aduc aminte, cate chestii din astea faceam. In conditiile in care obiectivul principal era distanta.
Acum.....distanta a coborat cateva trepte. La mine, cel putin. Ca daca tot dau din barcă, ce daca merg 1 m mai "hăis sau cea" .....

O zi minunata sa aveti cu toții

Cu stima,
 
Sus