Espasia

Somn
O mulineta interesanta, mai usoara decat aldebaran Abu Garcia Revo LTX BF8
Si bate la fund, orice Aldebaran. Si Calcutta BFS. Orice. Si Daiwele. Deci nu doar interesanta, si foarte usoara, dar si foarte performanta. Cu un mic amendament. Magnetii bata-i vina, magnetii. Pusi de 2 mm in loc de cei de 1,5 mm, cu care vine din fabrica. Si devine un “must best have”. Adica inca 10 lei in plus.
Dar, am mai spus-o de multe ori.
Cu stima
 
B

bogdan.neamt

Guest
Are vreo importanță daca am tamburul doar pe jumătate plin cu fir? Ultimele 2 peruci mi l-au golit și nu știu dacă să fac nod și să adaug sau sa las așa.
 
D

Deleted member 1377

Guest
Are vreo importanță daca am tamburul doar pe jumătate plin cu fir? Ultimele 2 peruci mi l-au golit și nu știu dacă să fac nod și să adaug sau sa las așa.
Da..are importanta..avantaje si dezavantaje..
Cand ai tamburul plin avesta iti asigura o precizie mai buna in lanseu la punct fix si o distanta mai mare a lanseului..

Cand tamburul pe jumatate plin/gol, cum vrei sa i zici, numarul perucilor scade...dar scad si avantajele mai sus mentionate ale tamburului plin..
Singurul avantaj al unui tambur pe jumate este ca se lanseaza mai usor nalucile de gramaj mic..

Sper ca n am gresit cu ce ti am spus, ma pot completa ceilalti colegi
 

Espasia

Somn
Urmareste Andrei ZABET.

Si nu zice rau deloc. Eu fac la fel, dar aceste lucruri pe care el le explica le-am descoperit.....pe propria-mi piele (Din pacate, ptr mine....nu existau articolele)

Atentie, poti supraincarca tamburul cu fir, si sa pescuiesti ok, dar ai grije sa il poti si scoate, din locas. :):):) 

Espasia

Somn
Are vreo importanță daca am tamburul doar pe jumătate plin cu fir? Ultimele 2 peruci mi l-au golit și nu știu dacă să fac nod și să adaug sau sa las așa.
Parerea mea......pune fir (chiar daca pui ca si fir, fir de buraj sau backing - eu pun mono sau textil vechi, innodat, din n bucați - fara probleme - sper sa folosesc corect termenul, fir de buraj) si umple morisca.

Umplerea cu fir se face pana la zona in care incepe marginea tamburului sa aiba acea tesitura specifica. Americanii spun ca 1.....2 mm de la marginea tamburului (parca 1/8 dintr-un țol nu mai tin minte). Dar toti producatorii recomanda sa umplii pana la tesitura.

Cu stima,
 
B

bogdan.neamt

Guest
Mulțumesc, cu el plin am făcut peruca, cu el așa am făcut din nou...dar mai am un pic de învățat.
Am văzut acele filme, el țin minte ca nu avea textil și nu știam dacă există diferențe de umplere ms textil/mono.
 

Espasia

Somn
Perucile nu sunt asa mult influentate de cat fir este pus. Iar performantele cresc sa spun nesemnificativ. Mai ales daca pescuiesti din barca. Totul depinde de formarea mainii in lansare, reglajele moristilor.

Si eu fac peruci usoare la pescuiala. Mai rar, dar fac. Mai ales cand schimb rapid lansetele si au naluci diferite ca si greutate/portanta. O sa vezi cu timpul ca te vei obisnui. Am mai scris, cand mergi cu 2...3 bete la tine, abia de pe la al 3....5 lea lanseu iti formezi mana sa dai ok. Eu asa am impresia.

Si stai linistit. Eu cand dau cu spinning-ul, si nu ma concentrez sa fiu atent, cum prind firul......bla,bla,bla....din 5 maini, 3 sunt ratate, si a patra este o plezneala de fir (Uit de pick-up). In general ori lansez cu superbolta, si cade naluca la 10 m, ori o înfig cu toata forta in 5 m. :):):).

Fluoro este un pic mai dificil la casting, fiind mai bațos, formeaza acele bucle ce se ridica in jurul mosorului. Iar mono face cele mai ale dracului peruci. :(

La inceput puneam mono, sa nu ma coste mult desfacutul perucilor (foarfeca, sau cutit :):):)). Am incercat cu fluoro, cu mulineta unui prieten si nu mi-a placut. Asa ca am ramas pe textil, pe toate gamele.
bafta
 

alex.b

Stiuca
Eu la BFS am constatat ca arunc mai mult cu mono de calitate, insa......daca faci o peruca e mai greu de descalcit, plus ca are o usoara memorie si ii ia timp pana isi revine.
 

Espasia

Somn
Eu la BFS am constatat ca arunc mai mult cu mono de calitate
thumbup

Eu la BFS, ca Ciobanu Carpatin. :)...Pe cele trei moristi am:
0,185 mm 25 Lb YGK.
0,185 mm 25 Lb YGK.
0,15 mm 20 Lb Power Pro Classic. (Lanseta scurta de 1,5 m ptr. Pastrav-rau si costum de scafandru)
Si merg firele de rup. :):):).

YGK-ul asta este singurul care nu imi pleznea anapoda in lanseu, sau se rupea la cea mai mica agatatura, sau cu pestele prins. Cine stie.

Am dat la un moment dat la Zetea pe Tarnava Mare dupa pastravi, cu un Stroft GTM de 0,16 sau 0,18 parca , transparent.
Dupa ce m-am enervat cu memoria lui, am mai tras si o peruca de m-am lecuit de mono. Basca nu aveam ochelarii la mine si naiba vedea ce descalcesc eu acolo? Asa ca foarfeca.
 

alex.b

Stiuca
si eu tot cu textil dar......am constatat ca parca pe bfs-eu arunc mai bine cu mono, in sensul de mai lungi lanseurile, si poate pt clean atunci cand e mofturos merge mai bine mono, dar e mai complicat asa ca am ramas pe textil + leader. insa la mono, e clara treaba: memoria si peruca e la colt, te pandeste si cum gresesti tu un picut cum ea nu te iartaBash
 

Sami

Salau
gabyspin ,parcă tu aveai o Daiwa zillion,ce model și cum se descurcă?
Am si eu 3 modele de Daiwa Zillion: modelul 100 hl tws,modelul sv tws si best of...zillion hd custom 2018,o mulineta pentru greutati mai mari si care are niste inovatii si caracteristici de top fata de restul modelelor de zillion. Sunt super mulinete in categoria lor de pret. Pe langa acestea mai am 3 mulinete Daiwa cu tws,o tatula hd custom,excelenta mulineta,o daiwa t3 pe care nu am apucat sa o pescuiesc si o Daiwa tatula sv. Inainte sa am aceste mulinete am avut Shimano,insa ,de cand am descoperit sistemul tws am trecut pe Daiwa. Nu fac razboi Daiwa-Shimano,ca imi plac ambele firme,spun doar ca in acest moment Daiwa imi acopera necesitatile si ma descurc foarte bine cu aceste mulinete,peruci? ce sunt alea? Cu Daiwa tws nu am mai avut,poate cate una din graba,altfel nu. Cu Calais dc si Shimano chronarch,ultimele Shimano pescuite de mine faceam destul de des cat sa ma deranjeze intr-o partida.O alta caracteristica la aceste mulinete de la Daiwa care mie im place este lungimea manivelei,la Shimano raman de 84,maxim 90,dar Daiwa pune 90 si 100 mm din fabrica,conteaza petru mine. Sfatul meu ar fi ca sa incercati sa gasiti amici,prieteni care sa va imrumute o mulineta sa o pescuiti inainte sa va decideti sa cumparati,sunt destul de scumpe ,dar daca aveti ocazia intr-o zi sa pescuiti in paralel de la cele doua marci va puteti edifica,eu am platit multe mulinete sa imi dau seama ce ma prinde,bani cheltuiti degeaba,dar atunci pescuiau foarte putini la cast,acum s-a schimbat situatia. Important este sa vada fiecare cu ce tip de mulineta se desucrca fiecare,eu daca pescuiesc foarte bine si mi se potriveste Daiwa nu inseamna ca si altuia i se potriveste. E bine sa testati.Pescuiesc la cast cam din 2009 aproximativ,mi-au trecut cateva zeci de mulinete prin mana :)
 
Sus