Mufa quick release sonar si/sau transducer

vpn009

Biban
Salutare,

Are cineva idee sau stie vreo metoda de a conecta/deconecta repede unitatea sonarului si sonda in conditiile in care as dori sa ramana pe barca doar cablurile si bateria ..de exemplu?

Da, stiu, pentru unitate ai cele doua mufe care se insurubeaza, dar e putin cam migalos .. as prefera ceva mufa tata/mama.
Ideea e ca n-as vrea sa las pe barca unitatea sonarului si nici transducerul cand nu sunt pe langa ea ... sau la transport sau cand sta barca parcata undeva sa-mi pot lua unitatea si transducerul "la spinare" ... adica in masina de exemplu.

Pentru transducer n-am gasit decat ceva de genul asta .. https://www.lowrance.com/lowrance/type/accessories/sonar-transducers-accessories/xt-12bl/ cablu prelungitor dar e muuult prea lung si practic nu am nevoie de el ... as avea nevoie doar de o solutie mama/tata.

Am uitat sa precizez .. in cazul meu e voba de un Lowrance hds 7.
 
Datorită vibrațiilor care există într-o barcă (valuri, motor, etc) nu cred ca există vreo îmbinare fără ceva care să asigure mecanic conexiunile. Plus, prea multe înădiri înseamnă pierdere de conductivitate deci rezistență în plus și prin urmare diminuarea semnalului, etc
 
Sus