Lansete pastrav de lac

Asta o am si eu si nu e deloc rigidă,de altfel toate cele de la Sage nu sunt rigide.S ar putea sa fi folosit un 286 sau 386 scurtate de la 2.60 la 2.40, probabil scurtate si de la varf fapt ce le a "luat" bunătate de actiune
 
Sage GSH 179 (7'9" lungine), cel mai probabil, caramiziu (seria veche), 5-14 g. Face parte din seria limitata a celor de la Sage dedicata pt spinning/casting de Salmon & Steelhead. Ai ratat pesti cu ea pt ca era prea rigida??
Da, o vad mai buna pt salau de pe mal pt mine decat de pastrav...am prins si pastravi mai mici de 30cm si de 50, 52cm...mi se pare mai potrivita pt pesti mai mari pentru ca este o idee mai puternica...cel putin decat imi doresc eu. Am avut ocazia sa prind pesti pe lansetele perfecte si pot spune ca se vede de la o posta atunci cand lanseta este potrivita pt un anumit stil de pescuit, recuperare, specie, dimensiune. Este o lanseta veche foarte reusita si mereu ma bucur de salai alaturi de ea, chiar daca ea a fost creata pt a imblanzi pastravi.

Razvane, nu compar lanseta cu ceva pari ce ii am gen Poisson Glorious pana in 1 1/2, K2-uri, Ultra UMBX ori Point Blankul pana in naiba mai stie...insa este blanda pe langa ceva GLX ce stie a prinde salaii primavara cand sunt suparati si este nevoie de blandete...lanseta este originala doar cu manerul strunjit de Andrei pentru a fi mai pe mana mea si are un raspuns prea rapid pt pastravi si in drill dupa ce am revazut cateva clipuri am realizat ca nu este pt pastravi pana in 1.3kg din ce am prins eu momentan...insa este potrivita pentru salai de 3.5kg...tot momentan
 

Luci833

Oblete
Revin si eu poate reușesc să nimeresc vreuna. Am găsit două
Sportex Black Arrow spin G-3 2.40 m 3-19g
Daiwa Prorex xr spin 2.40m 7-21g
Pe Prorex xr am pus mâna, mi se par ok, am una prorex x 2.05m 3-10g care il folosesc pe râu, foarte sensibilă si lucrează bine din vârf cam o treime, dar in drill ajunge până la jumătatea blank ului. Am făcut așa o comparație între cele două, ma refer ca si acțiune, clar 2 diferite datorită lungimi și gamele de aruncare, dar si XR pare la fel. Daca a pus mâna pe vreo una din alea menționate va rog să-mi ziceți ceva despre ele..
 
Am mai pus pe aici o poza cu yamaga primul model in drill cu un păstrăv de lac destul de mare... seriile noi nu le cunosc, cele vechi erau și ieftine pe lângă bune.
VideoCapture_20210703-114913.jpg
 
Sus