Azi sper să fug de la serviciu mai repede și să fac o ieșire, poate s-a dezmeticit peștele după schimbarea bruscă de temperatură.
 
Fost cu Pi3.14 , în vreo 2 ore am avut 4-5 atacuri anemice tare, doar ce imi trăgea guma de pe jig. Apa e foarte tulbure, eu unul nu am vazut-o așa niciodată.
E plin de pașnic ( cred) în schimb, pe la 5-7 m puzderie de pești.
41535
 

adi

Salau
Sper ca nu zgandaresc vreo cutie cu serpi, dar cum e cu reciprocitatea la Bicaz? Concret, o sa-mi fac permis la CRE Bacau pentru ca ii vad mereu la treaba si merita tot sprijinul; cand mai vin pe-acasa pot iesi linistit la peste cu permisul asta in baza reciprocitatii sau sa ma astept la circ?
 
  • Like
Reactions: Mal

Mal

Somn
Sper ca nu zgandaresc vreo cutie cu serpi, dar cum e cu reciprocitatea la Bicaz? Concret, o sa-mi fac permis la CRE Bacau pentru ca ii vad mereu la treaba si merita tot sprijinul; cand mai vin pe-acasa pot iesi linistit la peste cu permisul asta in baza reciprocitatii sau sa ma astept la circ?
Nu vei avea niciun circ. Eu pescuiesc cu ANPA, desi parca si eu as face abonament la CRE, ca e la mine in comuna. Si stiu ca misca fac controale, tot respectul. Daca vine cineva in control sunt baietii de la Dorne(antibraconaj Suceava) care lucreaza cu cei de la antibraconaj Neamt, asociatie pe care si eu o ajut in masura posibilitatilor pe chestiuni profesionale. Cand sunt controale mari adica sa vina Ajvps/cu jandarmeria/antibraconaj cel mult ti se va cere taxa de zi, platesti si liber la batut apa. Deci daca ai cel putin ANPA, nu mai vorbesc de celelalte permise, vant din pupa. Poti sa-l intrebi si pe colegul Pi3.14 . Din experienta mea controalele se axeaza pe pasnic/pufuleti si de astea. Chiar daca eu ii cunosc pe unii dintre ei, vreau sa-ti spun ca sunt rezonabili cu absolut toti pescarii.
Spre exemplu anul trecut, antibraconaj cu jandarmeria au mers pe Bistrita la un pod la sesizare si au prins un braconier la mireasa in prohibitie generala, prin primavara. Ala nu numai ca canta la mireasa dar si punea plase sub un pod, adica de toate pentru toti. In timp ce l-au ridicat pe ala, mai jos de pod dar cu respectarea distantei limita era un spinnigar la rotative. L-au legitimat si pe asta si l-au intrebat ce cauta pe apa, ca e prohibitie generala. Omul a zis ca incearca la pastrav si le-a aratat arsenalul de rotative si ANPA. Pastravul NU ERA PROHIBIT la data controlului, problema omului e ca in apa respectiva pastrav nu exista,(exista in tineretea mea) acu poti prinde teoretic unul dar ai mai multe sanse sa colonizeze Elon Musk planeta Marte, dar unul dintre ei e pescar pe zona aia-dintre organele de control si la o scurta analiza a zis ca teoretic poate intra si pastrav desi se prinde doar clean mreana si stiuca acum.
Deci exista o rezonabilitate in ceea ce-i priveste si nu ca-i cunosc eu, ci ca sunt oameni care cunosc fenomenul si ca sunt pescari/vanatori si ei.
 
Ultima editare:

IlieNeamt

Biban
Nu vrea sa intru in polemica , nu tin partea nici unei asociaitii dar vreau sa povestesc cum au decurs lucrurile la noi : anul trecut in august, am fost controlati chiar la prima ora cand am ajuns la pescuit de catre un inspector ANPA, impreuna cu doi politisti de la TF si un angajat AJVPS Neamt. Inspectorul ANPA s-a prezentat chiar de la inceput si ne-a specificat ca pentru a pescui pe Lacul Izvorul Muntelui, Bicaz este nevoie de permisul ANPA eliberat prin AJVPS Neamt. Totul a durat maxim 3 minute, timp in care ni s-au verificat permisele, carnetele de membru, CI si ni s-au luat datele de catre Politia TF. Intre timp eu pescuiam si am schimbat cateva vorbe cu inspectorul ANPA despre pestii rapitori din lac.

P.S. - am blurat fata oamenilor pentru ca nu stiu daca am dreptul sa public poze fara acordul lor
ANPA.jpg
 
Vin si eu cu o rugaminte. Care ar fi cea mai usoara locatie de pe malul lacului unde se poate campa? Mai clar, posed o Dacia Dokker si o rulota. Deci nu e 4x4. Vreau un loc unde sa pot intra sa camoez peste noapte si sa pot iesi. Repet, Dokkerul nu e 4x4, deci ceva usor de intrat.
Locatia sa fie pe malul lacului, sa pot lansa barcuta pneumatica la apa.
Unde ar fi o astfel de locatie? Multumesc anticipat.
 
Motel Cristina, vezi pe google unde este. Sau parcare restaurant bibanul, nu e parcarea lor, am zis așa ca să găsești ușor locația pe google maps.
Screenshot_20210601-191747_Maps.jpg
Screenshot_20210601-191804_Maps.jpg
 
Sus