Luigi

Somn
Educatia nu e totuna cu bunul simtz, asa cum saracia nu inseamna neaparat mizerie. Poate vreun sociolog ar fi in stare sa explice de ce in mare suntem cum suntem, dar eu sunt tot mai convins ca mizeria asta o avem cumva in ADN, daca am rezolva problema peturilor (garantia ar rezolva-o sigur) am avea in continuare pungi si cârpe si cioburi si tot gunoiul posibil aruncat peste tot, cã noi suntem mai liberi si mai rebeli decit toti. Poate ca nu avem destul de dezvoltat sentimentul de apartenentzã la comunitate, care ne-ar face sa avem grija si de ceea ce apartzine intregii comunitãtzi - mediul. Toata lumea se plânge de mizerie si culmea ca e in fiecare an tot mai multã, ca doar nu or veni altii sa o facã.
De pe mizerabila Clisurã va urez tuturor fire intinse si mai ales curate!
 

IlieNeamt

Biban
Eu nu inteleg exact cum trece gunoiul de barajul de la poiana teiului? Enorm de multe peturi nu aduce bistrita, ci afluentii sai.
Barajul ala se deschide in asa fel incat le lasa sa treaca?
Ca veni vba de barajul de lapoiana teiului, acolo se poate pescui? Exista ceva interesant pt spinning? Pe unde ar exista acces?

Iti explic eu cum : barajul de la Poiana Teiului are o capacitate de doar 800.000 mc. In luna iunie intr-o zi lacul a crescut cu 53 de milioane mc. Nu are cum un "baraj" asa de mic sa opreasca gunoaiele care vin pe Bistrita niciodata.
 

Wurger

Somn
Cum, deci nu UE ne vrea prosti? Nu oculta mondiala? Hm...

Am ras, dar nu e complet falș si nici complet adevarat. Ca peste tot trebuie sa menti o masura medie a lucrurilor. E posibil si perfect explicabil ca sunt interese externe țării care isi doresc .... sau de fapt carora le prinde bine faptul ca suntem condusi de prosti si de corupti si ca populatia e in mare parte la fel. Nu zic numai de altii, zic chiar si de mine, care daca nu as asculta ce zic altii mai destepti sau mai smecheri, as fi mai fraier decat sunt acum (practic pe minus)
E clar ca Olandezilor cu Rotterdam nu le.ar conveni sa fie Constanta boboc, Canalul DMN sa zbarnaie si Dunarea sa fie cu adevarat navigabila la noi.
E clar ca unei societati de exploatare i.ar conveni sa scoata stiu eu ce minereu aproape pe gratis din Apuseni.
Ca unii ar vrea sa ne vanda gazul tot noua, cum s.a intamplat cu fierul, sarea etc.
Dar asta nu inseamna ocultă. Sunt afaceristi care profita de densitatea mare de prosti, cum au profitat niste romani prin Africa.
Apropo de Africa. Cu cate resurse au ar putea sa traiasca din dobanzi. Haiti si Cuba, din turism, la fel. Nu.i opreste nimeni sa.si faca scoli in care sa educe poporul de mic. Dar vine o asociatie care se angajeaza sa.i "ajute" ei cu scolarizarea - uite, anul asta invatam TOT alfabetul. La anu invatam adunarea....
- Bine, dar pe astea le stim.
- N.are nimic. Noi va ajutam in ritmul asta si daca nu vreti ajutorul asta, oprim si hidrocentrala pe care v.am facut.o noi. Hai ca.n 80 de ani terminam si treceti la liceu. Tot desculti si cu muste in gura.
 

adi

Salau
De spalarea si nivelarea creierelor la noi s-au ocupat comunistii, mai bine si mai abrupt decat oricine altcineva vreodata. Dar na, e mai usor sa dam vina pe ue, olandeji si toti astialalti care are ceva cu noi si nu ne lasa sa ne educam, sa ne afirmam basca ne mai manipuleaza sa aruncam gunoiul la garla.
 

Pi3.14

Stiuca
20201007_105825.jpg

Vremea e minunata, dar pestele nu vrea nicicum sa colaboreze:((
 
Încercă pe apă mică, acolo în dreapta unde este verde. Și altceva, ieși la pescuit și după ce se lasă întunericul.
 

Pi3.14

Stiuca
Încercă pe apă mică, acolo în dreapta unde este verde. Și altceva, ieși la pescuit și după ce se lasă întunericul.
Multumesc de sfaturi. Aseara am iesit o ora dupa ce.am ajuns. Au fost mai activi bibaneii intr.adevar. Nici aici nu e f adanca...vreo 10 12 m are. E incredibil de limpede.
 

Mal

Somn
Multumesc de sfaturi. Aseara am iesit o ora dupa ce.am ajuns. Au fost mai activi bibaneii intr.adevar. Nici aici nu e f adanca...vreo 10 12 m are. E incredibil de limpede.
Ai grija cu iesitul noaptea. Nu vreau sa te sperii dar ursii au coborat foarte mult. Acum 2 sapt un cal foarte mare a fost omorat de un urs mic(probabil zic eu, satenii de pe ulita zic ca au vazut caini vagabonzi pe la 2 noaptea care latrau la cal, dar dimineata nu se apropiasera de cal) in satul unde avem casa bunicilor. Calul saracul mare, frumos si alb, s-a tarat pana pe sosea, la 5 dimineata era sa dea autobuzul peste el. Deja era prea tarziu. 112 si dus la abator. Oamenii sunt cretini, profitand de toamna tarzie, inca isi lasa animalele in padure. Deci daca esti in zona izolata mai bine nu. Iar malul dinspre Ceahlau, e puternic impadurit. Faptul ca sunt case din loc in loc iti creeaza o falsa siguranta.
 

VladMarcu

Oblete
A mai fost cineva recent pe lacul Bicaz? Ma interesează dacă este activitate la răpitor. Sau poate știe cineva un lac bun prin zona pentru biban, stiuca, șalău.
 
Am fost eu si luni si azi pe bicaz, este activitate la biban si strapazani. Bibani am prins si la 30+ cm.
Alte lacuri cu răpitori nu știu, daca afli zi și mie:)
 
Sus