AlexH

Moderator
Membru personal
În nici un caz, dacă asta ai înțeles.
Cel puțin mie nu-mi place sa trăiesc în trecut ca alții și nici nu ma feresc de progres.
Daca ar fi gândit toți în stilul ala, rămâneam în epoca de piatra. Nici măcar tehnologia din anii '90 nu era.
Dar nu-i bai, aștept și eu momentul când o sa ma mir de generațiile de după mine.

Cand am postat ultima oara aici,am spus ca eu anul asta nu mai cumpar nimic.
Nu m-am putut abtine..am mai avut multe comenzi,pe care nu le-am postat aici.
Asta o postez im schimb,pentru ca sper sa fie ultima pe anul asta.
Vezi atașament 51361
Grija mare cu jigurile Fudo, am avut experiente complet neplacute, se dezdoaie foarte usor.
Intr-adevar, prima data am dat de niște somni ceva mai mari, dar ultima data am patit-o cu niste strapi pe care ii pierdeam pe drum. Menționez ca aveam la mine in jur de 4 plicuri marimea 2/0 si 3 gramaje diferite si cu toate am avut probleme.

AlexH

Moderator
Membru personal
Ciudat asta cu jigurile de la fudo, pt ca eu nu am reusit sa dezdoi decat unul de cand le folosesc. Ce-i drept nici nu am vre-un fir sa reziste la mai mult de 22lbs.

Am patit si eu de 2 ori treaba asta.
Ultima oara,saptamana trecuta,cu un 4/0 ma agatasem in ceva si i-am schimbat unghiu :)))

Ciudat e ca pana acum de curand nu am patit asa ceva cu ele..nu se strambau

Firul meu l-am testat eu personal,la 18kg se rupe.

Aurel

Piranha
Sigur au schimbat sarma cârligelor!
Acum sunt mult mai slabe, cel puțin cele pana la 5/0.
Am din cele mai "vechi" și sunt ok și cele de 3/0 și 4/0, dar cele luate în ultimul timp sunt clar mai slabe.
Uneori e mai bine, nu mai rupi in agatatura....
Cu 5/0 și 6/0 nu sunt probleme.

AlinB

Salau
Fix aceeasi problema am avut o si eu acum 1 an jumate cu 2 plicuri si nu cu pesti mari. De atunci folosesc doar gamakatsu spro. Sunt mai scumpicele dar nu m au lasat la greu. Au intrat si somni sariti bine de 10 kg si i am dat afara fara probleme. La fel am ramas putin dezamagit de niste bkk uri care dupa 4 strapi aproape nu mai intepau deloc...

Erikosu

Salau
Fix aceeasi problema am avut o si eu acum 1 an jumate cu 2 plicuri si nu cu pesti mari. De atunci folosesc doar gamakatsu spro. Sunt mai scumpicele dar nu m au lasat la greu. Au intrat si somni sariti bine de 10 kg si i am dat afara fara probleme. La fel am ramas putin dezamagit de niste bkk uri care dupa 4 strapi aproape nu mai intepau deloc...
F bune!

Alex D.

Biban
De 2 ani folosesc spro gamakatsu dupa ce mi s-au rupt 2 fudo. Recomand spro gamakatsu, foarte bune!

Eu inca nu am gasit carlige , pe care sa nu le îndoi in pește sau in agataturi! Mentionez ca lanseta mea cea mai puternica duce undeva la 21 de gr si firul cel mai gros pe care îl folosesc este Daiwa tournament de 0,14 cu înaintaș de flurocarbon de 0,30mm.
Momentan folosesc Fudo si Meito ( par identice) . Am folosit cativa ani Mustad si Gamakatsu ( mai ales HW) dar le îndoiam si pe ele ! Am mai folosit Owner dar mi s-au parut moi si scumpe .
Eu tot sper sa producă vreun brand jiguri subțiri și foarte rezistente !

Cele mai bune jiguri pe care le am folosit în ultimii 3-4 ani și am încercat foarte multe modele, inclusiv făcute de mine sau de alții.

20231123_112356.jpg

AlinB

Salau
Cu ce pesti ai reusit sa le indrepti ? Ca eu am dat afara somni de 10-14 kg , crapi mari , cteni , novaci ,etc si nu am avut niciodata probleme .
Unul singur l-am indoit foarte putin intr un bloc de piatra pe Dunare...

Alex D.

Biban
In salai prinsi de "buze", cu marimi 3/0 si 2/0. Partea proasta este ca nu au fost cazuri izolate, adica am dezdoit foarte multe, lucru ce nu am patit niciodata cu vanfook, tocmai d-aia am si renuntat la ele, dar de intepat, inteapa foarte bine. Am prins si eu somni cu ele de 14+ si nu s-au dezdoit, doar la salai am patit....

Sus