Costi

Stiuca
Sunt si de navigatie, insa mai sunt si astia pentru pescuit...

Ma tenteaza sa-i iau.. din pacate doar pe comanda ca nu sunt in magazin fizic sa-i pot pipaii....

Pana acum am folosit iarna pantaloni (salopeta) de ski si au fost ok. Mai am o pereche de vanatoare tot din Decathlon, grosi, impermeabili, foarte ok insa nu au bretele si cand mi-e lumea mai draga ma trezesc cu spatele expus la aerul curat de iarna.... brrr... si apoi, iar ma misc o saptaman de parca sunt teleghidat Durereeee

Și eu tot de la dechathlon am, ceva maro de vânătoare, au talia ridicată la spate și sunt foarte ok iarna. Toamna nu îi port pt ca sunt prea groși.

Claudiu

Administrator
Membru personal
Am probat si purtat cateva chestii dealungul timpului. Parerea mea este ca cea mai buna solutie este stratificarea. Astfel nu trebuie sa ai costum de iarna si costum de primavara/toamna ci poti purta geaca si pantalonii tot timpul anului. Practic, trebuie sa ai chestii subtiri dar in straturi, in felul asta nici nu arati ca un robot cu mobilitate redusa. Ultimul strat obligatoriu ceva waterproof sau macar rezistent la ploaie/vant. La ultima partida am intrat pe 4 grade si la pranz erau 27 dar vant. Dai jos ce e pe sub pana te simti confortabil. Solutia cu geaca groasa / pantaloni grosi nu o vad cea mai fericita la pescuit.

Costi

Stiuca
Claudiu.. foarte de acord cu ce spui... stratificare e cea mai ok, doar ca unii, cum sunt si eu, am probleme cu spatele si caut chestii inalte si cu bretele pentru a nu ramane cand ma aplec cu spatele gol.... Am avut momente cand dupa o partida iarna nu ma mai puteam indrepta.... de aceea spuneam de pantaloni cu bretele.... Si eu prefer in general o pereche de pantaloni de fleece plus supra pantaloni impermeabili peste.... si solutia gasita pentru a nu ramane cu spatele descoperit e o centura de neopren, daca tin minte era pentru sportivi ceva... dar e perfecta pentru ce am eu nevoie...

Claudiu

Administrator
Membru personal
Tot stratificare este, iei izmene termo/fleece sau salopeta de luat pe sub si apoi peste iei salopeta/bib normali subtiri rezistenti la apa/vant. Si eu tot solutia asta o aplic cu bretele sa tina la spate cand ma aplec si ma aplec des ca prind mult... Bash

Costi

Stiuca
o salopeta de fleece e in wishlist, insa salopeta fara maneci.......... oricum eu am doar 2 locuri vulnerabile de frig... unul e spatele.. care e rezolvat, si cel mai arzator,, picioarele.. asa ca mai multa importanta o dau bocancilor/cizmelor de pescuit.

alinm

Stiuca
Good point.

Dar tot vreau ceva bibs, suprapantalon, merg pe masina cu pantaloni trenning si cand ajung la locatie trag peste suprapantalonii. Asta caut dar inalti si cat de cat mai grosuti. Eventual full zipper.

Eu foloseam brau de ala de gravidute, se potriveste pe silueta mea ...

GClaudiu

Reprezentant Totalfishing
De genul asta am, nu simms dar ...

Vreau ceva gen bibs, sa acopere soldurile si cu bretele, sa ramana pe loc cand ma asez pe bancheta.

Cred ca iau pana la urma un costum fox rage. Cu cine am vb sunt multumiti.

Vezi noul costum de la Fox Rage - Fox Rage RS Triple-Layer, are 25k rezistenta hidrostatica si 3k respirabilitate. Salopeta se achizitioneaza separat, jacheta separat.
Costumele Fox Rage winter suits, nu sunt facute sa stai in ploaie, sunt de frig.

Eu de câțiva ani mă îmbrac in straturi si nu am avut probleme cu frigul sau ploaia !
Un aspect foarte important este sa nu folositi îmbrăcăminte din bumbac , daca transpirati, o sa rămâneți uzi o perioadă lungă de timp pentru ca bumbacul nu elimină transpirația ci o absoarbe!
Evitați bumbacul mai ales la ciorapi , chiloți, colanti , bluze de corp , bandane, caciuli!

ltoma

Biban
Eu de câțiva ani mă îmbrac in straturi si nu am avut probleme cu frigul sau ploaia !
Un aspect foarte important este sa nu folositi îmbrăcăminte din bumbac , daca transpirati, o sa rămâneți uzi o perioadă lungă de timp pentru ca bumbacul nu elimină transpirația ci o absoarbe!
Evitați bumbacul mai ales la ciorapi , chiloți, colanti , bluze de corp , bandane, caciuli!
Umblu de peste 10 ani in Delta si am prins si vreme rea, ploaie vant, etc. Din experienta mea cel mai adecvat echipament este cel in straturi, eu folosesc cam asa:
cap: sapcuta subtire de Merinos, peste ea o cipilica de Gore-Tex
gat: un fular rotund gen Buff din Merinos care se poate trage peste urechi
corp: tricou Merinos, geaca Windstopper, geaca subtire de puf(cand este foarte frig), geaca Gore Tex
picioare: pantaloni pe corp din Merinos, panataloni de vant, cand ploua peste panataloni de ploaie
incaltat cu sosete de Merinos si bocanci inalti din piele(interior si exterior) , la piciuoare personal mi se par mai confortabili bocancii din piele decat cei de Gore Tex

Cristiv

Oblete
Folosesc de 3 ani pantaloni de la Norfin si sunt foarte multumit (vant si ploaie) spatele este asigurat

Atașamente

• Screenshot_20220930-074849.png
    Screenshot_20220930-074849.png
    785,6 KB · Vizualizări: 71

alinm

Stiuca
Cum sunt marimile la Norfin? La Fox de ex sunt destul de largi, ma incadrez la un L, la altii sunt mai ... Slim fit.

Am si eu o pereche Salomon care nu sunt imblaniti de nici un fel pe dinauntru si sunt mai caldurosi ca orice alt papuc purtat vreodata

• Like
Reactions: Nfs
Stau destul de mult pe apa si asa cum a spus Claudiu, imbracarea stratificata este cea mai buna solutie. Merinos si/sau poliamida pentru primul strat sunt recomandarile mele. Pentru a nu ramane cu spatele gol pe langa pantalonii cu bretele mai exista si solutia unui fleece dintr-o bucata asemeni celui din poza de mai jos. Muscarii il folosesc si isi face treaba.
20221129_150526.jpg

Am reușit sa scot câteva partide costumul westin w4 winter, poate interesează pe cineva.
Plusuri:
- nu am simțit frigul nici la -2⁰ C static și nici când am mers cu barca cu aproape 40 km/h
- are destule buzunare bine poziționate
- întărituri de la genunchi sunt foarte utile în barcă
- prelungirile de la mâneci desemenea
- doar dat cu cârpă udă s-a curățat foarte bine

Minusuri:
- gluga e inutilă, mare și greu de așezat pe vreme rece
- sistemul velcro de la buzunare eu îl vad ca pe un minus, dacă vrei sa pui ceva în buzunar doar cu o mână este aproape imposibil
- au turul cam sus, pt unii poate fi un pic incomod să-i simți tot timpul între picioare

Ca și straturi am avut doar pantalon (izmene) și bluza de corp de lână de la merinito, bluza de polar de la dechathlon SH 500. La 4-5⁰C și soare îmi era foarte cald, aproape că-mi venea sa dau geaca jos.
Costumul e mărimea L, îmi e ok la 1.8m și ~90kg.

miker2ka

Stiuca
"Rechizitionat" de la colegii care opereaza depozitul de congelate. (Parca -18 avem acolo)
Minusuri: nu e waterproof.
Plusuri:
- caldurosi : cu prim strat merino nu mi a fost frig niciodata.
- pretul... aprox 70 lei.

Buzunarele nu ma intereseaza ca ii folosesc din barca .
20230126_140846.jpg

alinm

Stiuca
Eu am luat pantaloni de ski de la decathlon, unpic peste 100lei. Dpmdv avantajul e ca se impacheteaza foarte compact. Caldurosi, water resistant, talie mai inalta dar nu gen bibs. Jos nu au vatelina si intra usor in cizme.

Ii folosesc ca suprapantaloni peste o pereche de pantaloni de fleece sau merino.

Geaca, ceva tor pe la 100lei cu vatelina, water resistant, suficient de groasa, de la newyorker. Si asta se impacheteaza destul de strans.

Folosesc layere asa ca imi convine. Daca ploua iau pe deasupra o foita de 70lei din decathlon, marime mai mare sa incapa peste geaca.

Avantajul e ca nu-s pretentioase la spalat, neavand membrane speciale. Si cam necesita spalare aproape dupa fiecare iesire. Respira mai bine ca alea cu membrana. Foarte usoare. Se impacheteaza destul de compact.
Te misti usor. Ieftine si usor de inlocuit.

Dezavantaje: daca mergi prin tufe se cam agata, nu rezista la spini. Nu au multe buzunare ... Dar in barca stau intr-un saculet mic impermeabil si fac treaba cand e nevoie.

Sus