Harta batimetrica Genesis Live

Meserie

Biban
Înțeleg AlexH,dar zona unde pescuiesc,are vreo 2 bucăți batimetrice de vreo 200 m .cam atât,restul nimic.As vrea sa-mi fac harta pe culori de adâncimi pe o zona mai mare.Ar fii mai ușor de recunoscut zonele de pescuit.
 

Meserie

Biban
Deci,o harta batimetrica cartografiata de mine, ulterior o colorez.Am harta Ro large,medium,small.at5, după ce inregistrez cartografierea ,pot sa fac colorarea fără c-map?
 

Espasia

Somn
Am harta Ro large,medium,small.at5, după ce inregistrez cartografierea ,pot sa fac colorarea fără c-map?
Nu inteleg. Ce sa colorezi? Tu vrei sa treci layer-ul "batimetric" facut de tine peste harta layer de pe Google Map?

Nu cred ca merita efortul. Si nici nu imi bat capul. Si nu stiu daca merge. (Sigur se poate dar cu cata munca.....)
Daca le ai salvate pe card-uri, ce iti mai trebe? Eventual salvezi in subdirectoare distincte datele de pe fiecare lac, asa cum ti-l da Lowrance. Si asa le si poti "exporta" catre altii.
Asa scrupulos am fost si eu la inceput, apoi.....am zis....Vai sa-mi bag....... si chiar nici nu imi pasa unde se salveaza (de fapt stiu bine, da fac pe niznaiul). Am doua card-uri dse 32 Gb, loc sa tot salvez, Romania Subacvatica.

Oricum batimetria ta se va modifica la fiecare noua scanare (diferente de nivel) daca exista. Sau modificari structuri dac or fi.
O sa vezi ca astazi ai o configuratie si peste o saptamana, creste apa in lac si ai alte adancimi (si de aici posibil si alte culori, fc de cum le definesti tu).

Este un sistem dinamic, si zic ca este ok asa. Poate pe rauri si lacuri "blânde" care nu au modificari substantiale, nu simti diferente. Eu, unde pescuiesc, am si 10 m dif nivel intre inceput sezon si final sezon. In special pe lacuri "electrice", unde Hidroelectrica se joaca cu robinetul, cum ii place......(Nu chiar, dar imprevizibil).
 

VladM

Biban
Ca sa completez si sa actualizez intrebarea:

Pentru HDS LIVE 7 si 9 inch, se poate sau nu face "shading" cu toate culorile pe harta batimetrica facuta de noi pe apa cu ovelay "genessis live"?

Daca da, care sunt pasii exact? Ca nu ma descurc

Stie careva sa ne ajute?

Decat sa cau 200€ pe Cmap, mai bine raman cu harta batimetrica in tonurile astea standard albastru, ma descurc si asa.


Multumesc!
Vlad
 

Espasia

Somn
Pentru HDS LIVE 7 si 9 inch, se poate sau nu face "shading" cu toate culorile pe harta batimetrica facuta de noi pe apa cu ovelay "genessis live"?

Daca da, care sunt pasii exact? Ca nu ma descurc

Stie careva sa ne ajute?
Da, se poate. Eu am HDS 7 live.
Citeste atent ce s-a scris, caci acolo sunt descrisi pasii. Alex le-a descris ffff ok.
Download-ezi o harta de pe “social Map”, sa o ai in Sonar instalata (vezi ca s-a instalat cand alegi harta (la inceput sau apoi aiurea cand vrei), si apoi din setarile custom iti definesti culorile si nivelul de adancime.

Uite cum am eu. Porima imagine este cu presetare Lowrance (nu mai stiu care) si urmatoarea (a mea) custom.

54F30DFA-2345-40CB-8FFF-F1056755F646.jpeg
919D9E1B-0FE1-4182-A862-4573F118D6BD.jpeg


Scuze, mi-a fost lene sa fac print screen pe sonar si apoi sa transfer, mai usor am pozat cu table, de pe care scriu mesajul. :):):)
 

catalinp

Oblete
Inteleg ca o solutie ar fi ca cineva, cu inima mare, sa puna o harta cu un shading bun , pe care noi novicii sa o descarcam , iar pe baza ei sa putem replica la hartile noastre batimetrice facute cu genesis live?
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Nu e o solutie. Custom shading (culori custom) se fac si raman ca setare in sonar. Nu se transfera odata cu harta batimetrica. Trebuie sa intelegeti ca harta batimetrica facuta de Genesis Live e un overlay (strat superior) afisat peste o harta de baza. Aceasta din urma poate fi harta Lowrance, o harta C-MAP, Navionics, chiar si o harta tip imagine satelit.
Parctic o harta batimetrica este o colectie de linii de contur afișate intotdeauna peste o harta de baza.
Am descris in spate procedura specifica pentru Lowrance de a customiza culorile la harta batimetrica, de orice fel ar fi ea.
 

VladM

Biban
Mai fratilor ma uit in urma si nu gasesc pasii...

Am instalat initial harta Ro cu cele 3 fisiere .at, fac overley cu genesis live,inteleg... dar nu reusesc sa accesez meniul de customizare al "shadingului" nici in ruptul capului.

Inteleg ca:
trebuie o noua harta de baza...adica cea de pe social map....apoi odata instalata se deschide meniul.

O pun pe card cu cele 3 fisiere small medium large, dar nu o recunoaste sonarul, nici nu pot selecta harta din meniu.

AlexH, in marinimia ta, te rog ajuta-ma inca odata cu pasii, exact ca la "nestiutori" in ale fisierelor si extensiilor!

:)
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
se intra aici
- https://www.c-map.com/en-gb/social-map/ - faceti cont si va logati
apoi aici
recomand citirea cu atentie - google translate
apoi
se da zoom pe harta romaniei si se alege una din hartile uploadate de terti, click pe ea si daca sunteti logati veti putea descarca harta respectiva
apoi o incarcati pe cardul din dotarea sonarului
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Sau dupa ce ati creat contul, va puteti loga direct pe sonar daca aveti posibilitatea sa il conectati la wi-fi. Nu stiu exact meniul pentru ca difera de la o generatie la alta iar eu am avut elite ti. Astfel veti putea descarca hartile direct pe sonar.
 
Sus