Gasirea salaului

Luigi

Somn
De la 1 mai incepe cu adevarat sezonul la mine si as vrea sa va intreb si pe voi unde si cum cautatzi salaul primavara? Sunt sigur ca in mai e cu totul altundeva decit in octombrie, când il gasesc mai mult la adâncime. Eu am de gând sa il caut la apã micã, stiu pe lacul meu niste întinsuri faine cu pietriş, vreau sa recuperez ultra-rapid niste jiguri offset si woblere. Pe de altã parte, voi incerca si prin locurile clasice, adânci si cu structuri, oare inca sa mai cuibãreascã pe acolo? Orice sfat il voi plãti in bere nemtzeasca si postãri pe Rezultate!
 

Luigi

Somn
Baietzii de la asociatie bagã in fiecare primavara citeva saptamini niste capcane de peste, ca niste juvelnice de vreo 20 m (sa fie vârşe?, nu cunosc terminologia) ca sa vadã cum e populatia in lac. Le intind pe apã micã, unde pina pe la sfarsitul lui aprilie nuntesc stiucile, apoi pe aceleasi locuri incepe reproducerea salaului. Deci in mai salaul inca se reproduce si asta cica pe întinsuri. Mie nu prea imi place pe astfel de intinsuri, dar anul asta cred ca prima lunã voi merge chitit pe astfel de locuri, mai stii? Voi cauta stiuca, vreau sa o iau in sfarsit pe aia de 1m+, cu ocazia asta poate dau si de ceva salai...
 

Luigi

Somn
Pe la mine a venit deja toamna si odata cu ea si salaii. E al doilea sezon in care se intâmplã urmatorul fenomen: vara capturile sunt foarte rare si la ore absolut intâmplãtoare, practic din noroc, la toti pescarii de pe lac. Dupa o perioadã de ploi in care temperatura scade de la 25-30° la 12-17° ziua si chiar 4-5° noaptea, incepe distractia pescarilor. Cred ca e un fenomen universal, toamna salaii incep sa adune rezerve de hranã, vâneazã mult mai des si pentru asta vin spre maluri. Senzatia mea e ca o astfel de rãcire de lungã duratã le trezeste instinctele de "aprovizionare" pentru iarnã.
Probabil ca e arhi-cunoscut acest fenomen si anul trecut l-am trãit din plin toata luna octombrie. Anul acesta s-a intâmplat deja citeva zile saptamina asta, citeva zile au fost conditzii de toamna târzie. In momentul in care vara a revenit (25°) iufa s-a oprit. Azi a venit iar toamna (13° si ploaie), sunt foarte curios cum vor reactiona mâine pestii.
Asa imi doresc vremea:
20200902_101021.jpg
 
Cand au fost schimbari atmosferice cum ai descris tu eu nu am avut capturi deloc. Daca a venit un front rece cum ai descris tu am prins salai la 3-4 zile de la declansarea lui, probabil ii ia ceva sa se invete cu noua presiune atmosferica si sa resimta racirea apei...
 
Salut! Intrebare pentru colegii care pescuiesc pe barajele de pe Olt. Maine dimineata vreau sa incerc la salau cateva ore. Unde as putea sa il gasesc acasa? Voi pescui de pe mal. Merita incercat in spatele barajelor, la deversare/cadere? Sau in lacurile de acumulare?
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Conform stupiditatii din ordinul de prohibitie, nu ai voie sa pescuiesti la mai putin de 500m sub baraje, deci...
Mariandan zona aia e foarte buna, chiar si de avat sau somn daca curentul de apa e mai puternic.
 

veleitaru

Oblete
mie mi se pare bun acest ordin... exista si o logica presupun...

desigur, cei mai multi romani au o scuza pentru a nu respecta legea...
 
veleitaru Logica este ca in zona respectiva se strang pestii pentru adapost sau ca sunt ametiti din cauza caderii lor din lacul de acumulare sau a trecerii lor prin turbine. Ordinul respectiv e valabil si pentru podurile care au picioare in apa. Din punctul meu de vedere acest ordin este o prostie. Asa cum a fost si interzicerea pescuitului pe timpul noptii, sau cum a fost acum ceva timp interzicerea pescuitului sportiv pe 2 baraje de pe Olt unde era la liber pescuitul industrial.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
AlexH, stiu asta, dar la mine in zona nu esti luat la intrebari.
Nu stiu cum sa-ti raspund, ca sa nu par personaj rau. Dar daca nu esti luat la intrebari nu inseamna ca si ai voie. Trist ca se intampla asta.
Inca o data ma repet, ca sa inteleaga si veleitaru ca eu ma refer strict la punctul ala din ordin cu interzicerea pescuitului la mai putin de 500m aval de baraje. Nu sunt de acord cu asta, puteau sa puna 100m, era de ajuns. Dar daca nu sunt de acord nu inseamna ca nu il respect.
 

veleitaru

Oblete
vorbeam la modul general, nu am cum sa verific si nici nu sunt atat de "citizen" ca sa verific cine respecta si cine nu... si la categoria asta intru si eu, respect cand respesc, cand nu, nu :)
 
Da AlexH, e bine ca noi sa respectam toate tampeniile debitate de ei. Platim taxe, nu pescuim in zonele asa zise interzise. In schimb apele sunt pline de plase si parasutistii sunt lasati sa intre pe pile sa isi faca de cap. Si tot eu st personajul negativ ca vreau sa dau 2-3 ore de pe mal cu niste gume.
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Avem concepții diferite si nu e topicul potrivit sa continuam dezbaterea asta.
 
Sus