Folosirea caiacului la pescuit, avantaje si dezavantaje

octavio79

Black Bass
Este o canoe cu laterala mai joasa, are 90 cm latime si 410 cm lungime.

Ai încercat să stai in picioare în ea sau nu are stabilitate?
Apropo foarte interesant topicul acesta cu kaiace, cocheteze si eu cu unul însă e cam complicat cu folosirea lui pe apele de la mine , însă Mi-ar place unul.
Felicitări tuturor pentru aportarea de informații
 

Bogdan86

Stiuca
Ai încercat să stai in picioare în ea sau nu are stabilitate?
Apropo foarte interesant topicul acesta cu kaiace, cocheteze si eu cu unul însă e cam complicat cu folosirea lui pe apele de la mine , însă Mi-ar place unul.
Felicitări tuturor pentru aportarea de informații


Cred ca se poate sta si in picioare ... uite niște băieți de pe la tine de pe acolo care dau la somn din caiac
 
O

Ovi18

Guest
Nu poti sta in picioare dar este destul de stabil si il manevrez usor. Pot scimba directia destul de usor, este bun pentru pescuit la specii mici si pe rauri mai linistite. La somn mai greu, eu n-as incerca.
 
Ultima editare de un moderator:

Bogdan79

Oblete
DSC_0109.JPG
IMG_1542.JPG
 
Ultima editare de un moderator:
..... degeaba daca opresti motorul nu mai merge barcutza..... nu poti padela placut pe scaunul ala inalt, e neplacut si obositor la distante mai mari decat o baltoaca....
....iar pe valuri risti sa faci baie....
mai bine barca vero....
 

Traian

Salau
Cel mai bine cate una din fiecare. La Dunare o barca “vero”, pe balta ar merge si o gonflabila sau un caiac. Eu deocamdata fac studiu de caz, sa vad cate din ele prima.
 

Mariandan

Salau
Salut.Am citit tot pana aici.Picioare intepenite,burti mari,carcei....Am primit cadou o barca gonflabila bucuriemare Inca nu a ajuns la mine si nu stiu ce e si cum arata.Am inteles ca e caiac gonflabil.O sa incerc sa o folosesc pe balta la stiuca.Ce nu am citit pana aici? Care sunt avantajele pescuitului din barca la stiuca?Daca stiu bine intamplator acu ceva vreme am citit ca te ajuta sa recuperezi pe langa stuf.Ce ar trebui sa fac si sa nu fac cu ea?Unde ma pozitionez pe balta,unde lansez?O zi buna
 
Ultima editare:

Wurger

Somn
Treptat o sa intelegi singur ce si cum sa faci. E greu de descris in detaliu, fara practica.
Ideea pe care trebuie sa o retii, la stiuca cel putin, e ca o sa ajungi sa dai in locuri si pe trase pe care stiuca le vede mai rar. Si asta e super bine. Gandeste.te ca vede 50 de naluci de la aia de pe mal (pantofari) pe o anumita trasa si doar 5 de la d.astia ca tine, cu barca.
In plus rata de pierdere va fi mult diminuata, ca te duci dupa ele si le scoti.
Teoria ramane aceeasi. Pestele sta langa structura si pe baltile suprapescuite, incearca sa puna o distanta confortabila intre ea si locurile foarte umblate.
Succes cu caiacul! Stai cat mai pe mijloc, cu padela transversal, nu face miscari bruste de redresare si nici prea ample ca te rastorni in partea ailalata.
De fapt, prima incursiune ar trebui sa o faci fara lanseta. Eu asa as face.
 
Salut. Orienteaza-te și după o ancora, dacă bate vântul cât de puțin te plimba pe toată balta și nu poți insista în locurile interesante. Una de 2,5-3 kg din Decathlon și o cordelina de 10m e suficienta. Ideal ar fi să poți face și un sistem de prindere a cordelinei de caiac (când bagi ancora in apa) în trei puncte: față, mijloc și spate, să te poți pozitiona în funcție de vânt.


Deși prinderea în față sau spate pe apă o sa fie greu de făcut, nu o să poți să te întinzi suficient. Pe caiacele rigide se pune un sistem de scripeți cu cordelina și poți trage ancora de la un capăt la altul.
 
Ultima editare de un moderator:
Sus