Dridu - baraj

NanRazvan

Oblete
salutare! n am mai fost pe dridu de cand eram copil insa mi au ramas in minte capturile formidabile pe care acest lac mi le a dat mie si tatalui meu in cele cateva vizite pe care le am facut aici inainte de anii 2000. n am mai avut ocazia sa revin iar atunci cand as fi putut sa o fac am aflat ca lacul a fost golit. in ultima vreme am tot auzit ca se prinde din nou pe dridu insa cei ce mi au spus cateva ceva aflasera si ei de la altii, deci nici o sursa sigura directa. dintre colegii de pe forum e cineva care a fost recent pe dridu? si daca da, atunci cu ce rezultate si ce impresii s-a intors?
 

Wurger

Somn
Am fost anul trecut in vara.
Deoarece a fost golit mult timp, au crescut niste tufe de rachita pe aproape toata lungimea malului pe care este comuna Dridu. Asta nu ar fi rau daca ai avea barca. Fara barca e practic imposibil. Cei care au case langa lac mai au pontoane dar daca apa e mica rau, cum am prins eu, e o zona de 3m latime de mocirla. Practic se agata firul in craci, nu naluca.
Pe portiunea cu placi de beton sunt zilnic sateni cu monturi traditionale (bombe). Acolo e biban dar trebuie localizat, adica slalom printre nenicii aia.
Cica la baraj si mai jos de baraj ar fi treaba.
Eu am remarcat malul opus satului care e mai salbatic si mai abrupt, dar nu am mai apucat sa.l tatonez. Ialomita intra in lungul lui si apa e mai tulbure acolo. Pare loc de somn.
Cineva de acolo jura ca a scapat stiuca pe partea satului cand era apa mai mare si mai limpede. Dadea la varga si dupa ce a prins un biban s.a trezit cu o marlita atarnata de captura.
Daca ajungi, sa ne povestesti si tu.
 
Sus