Despre sonare folosite la pescuitul rapitorilor

Ce marca de sonar preferati?

 • Humminbird

  Votes: 26 26,8%
 • Lowrance

  Votes: 53 54,6%
 • Garmin

  Votes: 16 16,5%
 • Raymarine

  Votes: 2 2,1%

 • Total voters
  97

Espasia

Somn
Nu stiu ce sa zic, nu sunt specificate conditiile, e doar o presupunere
Nu Claudiu. Cand zici Imax absorbit, la aia se refera. Sug toate de dracii le iau din acc.
Toate normele, normative de proiectare electrica specifica clar aceasta regula.
Altfel, consumul dat in caracteristicile oficiale e de 1 Amper.
Aici cred ca se refera la consum mediu (nominal), poate.

Dar uite fisa cu specificatii la ce am eu. Lowrance HDS Live, 7”.


Cum se vede consum minim 1,7 A, cu ecran full backlight. La fel consum specific .
Dar consum maxim este 2,4 A.

De accea ptr dimensionare acumulator, este suficient consum nominal, specific, mediu sau cum i-o mai zice.
Deoarece ceilalti consumatori daca intra peste, intra pentru perioade f scurte de timp. Si nu descarca acc, semnificativ.
Valoare Imax absobit este de luat in calcul la dimensionare siguranta fuzibila (auto) de protectie.

Eu asa zic.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
L-am luat de pe un grup de pasionati Humminbird din USA, nu stiu cat de relevant este. Dar am incredere mai mare in graficul ala decat in ce as face eu cu cele 2 maini in domeniul electricitatii
 

Meserie

Biban
Eu la Lowrance hds9 live am la alimentare pe firul de + înseriata o sig de 5A.Deci sonarul cu 2 sonde +motorul de ancora in funcționare simultan nu depășește aceasta valoare?
 

Meserie

Biban
Eu am o bateria optima,alimentez motor minnkota 40 lbs+ sonar și nu am perturbații deloc MOtorul electric îl folosesc in incinte și pt poziționări pe rău,bateria are descărcare profunda(tracțiune),la o încărcare , autonomia este 2-3 zile.
8DC97F7D-4E27-4016-9080-DC1878FBDD68.jpeg
nuMotorul
 

octavio79

Black Bass
Domnilor am mai întrebat eu mai demult despre sonare însă tot pe lângă sunt cu tehnologia asta.
Situația e următoarea , pescuiesc din bellyboat destul de rar ,că de barcă încă nu am timp si vreau să iau un sonar mai mic ca să nu car ditamai televizorul pe un colac , deci numi trebuie cine știe ce sculă da nici vreo petardă. Ma uitam inițial după un garmin striker 7 sv care ar îndeplini cerintele pe care le caut dar lam văzut zilele trecute la un prieten si este mare. Deci am hotărât să iau un Garmin striker 5 care imi pare o mărime apropiată pentru ce am eu nevoie. Acuma întrebarea pentru cunoscători e : garmin 5 face aceiași treabă ca si 7 ? adică e diferența doar la mărime de ecran? Eu imi cam prind urechile cu atâta tehnologie și până nu ma pun a mă juca cu unu nu înțeleg prea bine situația.
 

Edi

Biban
Cum a spus si Claudiu, ia un sonar cu un ecran cat mai mare sau mai bine zis cu cel mai mare ecran care il poti monta pe bellyboat fara sa te incomodeze la pescuit. Cu cat e mai mare ecranul cu atat mai bine se vad detaliile, doar ca un ecran mai mare inseamna si un consum mai mare deci o baterie mai mare.
 

octavio79

Black Bass
Pai e cam nasoală situația atunci că eu vroiam sa evit mărimea 7 tocmai din cauza dimensiunii , adică chiar imi pare incomod pe colac. Atunci n-am ce face , trebuie să va urmez sfatu, rămâne mărimea 7. Am să ma uit si la helix 7 sa văz ce scrie despre ele că despre garmin 7 sv mi-am făcut o părere cat de cat.
 
Pai e cam nasoală situația atunci că eu vroiam sa evit mărimea 7 tocmai din cauza dimensiunii , adică chiar imi pare incomod pe colac. Atunci n-am ce face , trebuie să va urmez sfatu, rămâne mărimea 7. Am să ma uit si la helix 7 sa văz ce scrie despre ele că despre garmin 7 sv mi-am făcut o părere cat de cat.
Păi și cum rămâne până la urmă, luăm sonar chiar dacă-i made în China?
Sau nu mai contează că se asortează cu belly boat-ul care-i făcut tot acolo :)
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Helix 7 este net superior din punct de vedere al imaginii dar si aproape dublu la pret :) Asta nu inseamna ca Striker 7 nu isi va face treaba cu brio mai ales ca nu cred ca ai nevoie de detalii f mari din belly, probabil cauti doar structuri / adancime... zic si eu
 

octavio79

Black Bass
Tot ma uit de ieri la modele astea doua si am sa ramân pe garmin strike , pentru cât il voi folosi eu e suficient mai ales ca e pentru bellyboat. Pe viitor când ma voi învață cu sonarele voi vedea ce voi mai lua.
 
Eu am striker ul de 7 pe barcuta mea. Garantez ca iti faci treaba cu el. Side bun PENTRU STRUCTURI, pesti pe side am vazut doar exemplare frumoase... are si gps... raport calitate pret cred ca este best buy.
 
Care e cel mai ieftin sonar de pe piata ,capabil sa vadă placa continentala ,excelent ,la adâncimi normale ?? Intrebam nu neapărat pentru pescari ,ci pentru pasionații de natura și explorat ,care au și ei o bărcuța pneumatica si merg duminica sa exploreze adâncurile lacurilor sălbatice! Care???
 
Sus