Despre sonare folosite la pescuitul rapitorilor

Ce marca de sonar preferati?

 • Humminbird

  Votes: 22 24,7%
 • Lowrance

  Votes: 51 57,3%
 • Garmin

  Votes: 14 15,7%
 • Raymarine

  Votes: 2 2,2%

 • Total voters
  89

StefanBC

Oblete
De curand am intrat în posesia unui Garmin Striker Plus 4cv, pe care urmează sa îl testez într-o primă ieșire în Delta săptămâna aceasta, dar ulterior va fi folosit exclusiv în pescuitul pe lacuri și bălți, din barcă.
A mai folosit cineva modelul acesta?
Orice recomandare în privința detaliilor la care sa fiu atent îmi este de folos.
Plusuri / minusuri?
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Pe acest sonar vei vedea adancimea apei si temperatura, poate ceva pesti in nici un caz pe substrat. Alte detalii nu cred sa fie, ecranul este mult prea mic pentru a arata si altceva
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
A fost anuntata noua serie Humminbird Helix G4 si Solix G3. Din punct de vedere tehnic, nu se schimba nimic, aceeasi sonda, aceea rezolutie. Ceea ce aduce nou major este portul nmea2000, WIFI si capabilitate pentru un viitor Mega360 Live. Daca se si ieftinesc seriile vechi ar fi mai bine, practic majoritatea nu avem nevoie de seria noua. Din seria noua Helix G4 a fost scos Helix 7, deci acum incep de la 8 inch ecran si au adaugat Helix 15.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Dual procesor pt Solix mai rapid insa nu am datele inca, nmea2000 era pt helix.
 
A venit timpul....buget 7000 lei pt sonar de 9”. M-a impresionat Helix 9 când am avut posibilitatea să ies cu unul pe apă dar eu având un sonar inferior, elite 7Ti, mi-e să nu fiu un pic subiectiv deci cer părerea voastră pt ce e mai potrivit pt apă de până în 20 m în căutarea șalăului, preponderent o să fie folosit pe lacul Bicaz. Trebuie să aibă side view bun pt că lacul e destul de mare și peștii nu prea stau grupați.
Ca și avantaje la helix 9 am observat: rezoluție mai mare decât la Elite 9Ti sau Garmin echomap 9sv și frecvență deasemena mai mare. M-am uitat un pic și la raymarine care are frecvență 1.2 MHz dar rezoluția ecranului este tot de 480x800.
 
Și prețul aprox se știe? Este pe celălat forum un hds 9 3 in 1, un pic peste buget dar daca merită sparg pușculița.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Este pe site pretul dar cum banuiesc ca stii, discutam in privat sa fie bine sa nu fie rau. Am avut HDS9 si l-am dat. Nu este in nici un caz o unitate rea doar ca este prea scumpa in opinia mea. Daca sideul este ceea ce doresti si in general la salau asta folosim atunci mergi pe Helix.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Side by side direct iti dovedesc. Nu pe mega ca acolo nu incape discutie. Sau sper ca nu pui in discutie structure scan aditional?
 
Ce am văzut la helix 9 pe side folosit împreună cu downscan si 2d am fost impresionat plăcut, pe apă parcă până în 10 m știu că am umblat atunci. Am zis 20 m pt că am dat si pe asemenea adâncime, clar nu este sonar care să se încadreze în buget și să facă tot ce vreau dar în limita bugetului disponibil s facă cel mai bine. Cel mai des o să fie folosit pe apă până în 10 - 15m si nu țin s văd peștii clar ca ziua pe side la așa adâncime dar pe down și 2d sa exceleze.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Bogdane, ai Youtube la dispozitie, google, forumuri externe etc cu N opinii pro/contra, ramane doar sa iti creezi tu o parere personala. Nu exista o solutie uniforma pentru toti. Tine de preferinte personale, cat de acomodat esti cu un anumit sonar, buget, apele pescuite si multe altele. Ca alegi HDS 9 sau Helix 9, nu vei da gres cu niciuna dintre ele. Doar ca Helixul prin frecventa mare il va face mai versatil si consistent mai ieftin de achizitionat.
 
Sus