Cum pescuim la Rattling si cand?

sosoktm

Stiuca
vara le pescuiesc pe jiguiala lenta sau mai topaita, iarna pe zdranganeli mici pe substrat, urmate de ridicare cat de mica, incat sa pot tine firul cat mai intins pe coborare. Asta pe lac. Pe curgatoare (dunare) e alta poveste, acolo le pescui intre ape , pe recuperare liniara alternata cu mici stopuri, dar nu cat sa coboare in substrat. Insa la dunare le pescuiesc la salau doar dimineata si seara/noaptea, insa le cam prefer pe alea cu barbeta ;)
Primavara, pe balti si ape mici, cam aleg gramajele reduse (9-12 grame). Insa clar, pentru mine cea mai buna perioada la rattling&balti e iarna, la culori/combinatii naturale. Folosesc joarde ceva mai moi si frana mai sloboda, da nu intotdeauna e agatat cum trebuie.
 
Cele de la strike pro le-am mai incercat.
Sunt bune rattlin- urile, dar trebuiesc ape fara agataturi sa poti pescui pe substrat...pe zona mea mai greu.
Au dat rezultate pt cine a insistat pe ele.
Eu doar le caram.
 
Eu am prins super bine la tipul asta de voblere, lipless crankbaits. Le-am avut in trusa vreo 3 ani, plimbat degeaba pe toate apele, niciodata pescuite sa nu le pierd. Am vandut o super colectie... dupa care imi pare rau si acum.
Prin octombrie, nu mergea nimic pe o balta, (gume, linguri, voblere, spinnere, etc) si cand totul era compromis, am bagat in apa un megabass vibration x. Mai mult din plictiseala, oricum era ora 12, si de la 6 dimineata nu avusesem nici un peste in barca. Fiind curat substratul, l-am pescuit corect, lasat pe fund, ridicat energic vreun metru, apoi iar coborat... dinti de fierastrau, cu firul cat mai mult in tensiune, jucat nici incet nici repede. POC ! al 2-lea lanseu, intr-o apa moarta, atac si ... taie fluorocarbonul. Imi parea rau dupa un vobler de 100 lei, dar eram foarte fericit in acelasi timp ca am reusit sa provoc un atac, si ca totusi voblerul a ajuns intr-un peste, si nu intr-un copac scufundat. Mai aveam in trusa un flapjack de 6.5cm, ala albastru pe care toata lumea il venereaza. Un vobler de 20 lei cu care, la pretentiile mele de pescar, nu-l pescuisem, era prea ieftin si nu inspira incredere. Neavand ce face, il bag in apa. Primul lanseu, aduc o stiuca de 5 kile in barca... insotitorul din barca nu avea, asa ca i-l dau si lui. In 10 minute, aduce si el o stiuca de 4kile. N-am mai insistat... ne-am retras in glorie. Urmatoarele partide mi-am completat trusa cu Duo, Jackall, etc.

Fiecare partida o incep (de atunci) cu rattlin, in zonele cu substrat curat. Si la fiecare partida, pacalesc cel putin 2-3 pesti cu ele. Cele mai bune rezultate le-am avut cu Duo Vibration X, pescuite pe fund, in dinti de fierastrau. Am prins, si inca prind (inclusiv acum 4 zile) cu lipless, atat rattlin'uri cat si silent-uri. Salau, stiuca, si de 2 ori surprize placute cu somotei de 8 si 10kg.

In concluzie, daca sunt intrunite conditiile, (substrat curat, apa sa tina peste, si in primul rand pescuite corect, in dinti de fierastrau pe fund)... e o naluca cu randament exceptional pentru mine. Alea de la Duo sunt date naibii !
 
Salut!
BogdanTatar89, ai putea sa incepi prin a ne spune de ce flap jack sunt voblerele tale preferate, in ce perioada le pescuiesti, tehnica folosita, speciile vizate si echipamentul folosit?
Da imi place flapp jack ul de la strike din mai multe motive : 1. Versalitate de culoro 2. Vibratia si pozitia unde poti prinde voblerul 3. Greutate potrivita 4. Pretul super accesibil 5. Anduranta lor in agaturi. Le schimb ancorele cu owner st 56 sau vmc x3 sau x 5. Specii vizate : 1. Somnul 2. Mrene 3. Avat si 4. Salau. Merg si la stiuca si clean. Ca si perioada, fiind preferatele mele le pescuiesc in toate timpurile. Dar cele mai eficiente au fost imediat cand se deschide sezonul in luna iunie, cand sunt caldurile alea nebunesti prin august (atunci mai mult noaptea dupa ora 21 30 - 22 00 la somn si mreana) si cand e apa crescuta bine de tot si tulbure (modele mai mari). Ca si stil folosesc 3 tehnici. 1. Il arunc in sus pe curent si il tin din bat si el vibreaza purtat de curent. 2. Liniar pe fundul apei 3. Jigguit in gropi

Ca echipament foloseam un sportex 2.4 black pearl 40 gr cu o ultegra shimano 4000. Acum am achitionat recent un speed master 285 20 50 pe care voi pune stradic 5000 fl sau daiwa bg 3500. Fir textil 018 020 (pref meu all time e ryujin momoi)
 
Sus