Cum intepati?

Fabian

Biban
Nu mai intep exagerat de cand am renuntat la lansete moderate sau moderat-fast cu care am pescuit o perioada destul de lunga din activitatea mea, de atunci am si multe rateuri :) cu cei care ii simt mici le dau teapa usoara, iar cu cei mai imbracati... dau mai rar de ei @sibiu-brasov dar... alaltaieri am rupt un jig intr-o intepatura mai zdravana.. este chiar a doua oara cand mi se intampla asta cu jiguri "fudo" pe care continui sa le achizitionez pe fuga mereu :))

mihai2002

Biban
Desi sunt mai la inceput in ale spinning-ului si nu am avut cine sa ma invete .... la inceput nu intepam foarte tare ii cam mingiiam si aveam f multe rateuri,fie erau agatati doar in virful cirligului si la prima slabire a firului plecau ... adica ii tiriiam citiva metri dupa ce intepam si se dezgatau, asa ca am inceput sa intep mai din fundul gradinii iar numarul rateurilor a scazut simtitor,,,probabil ca cei care sunt agatati doar intr-o pielita ii mai pierd dar pe cei care sunt agatati in zona placii osoase din cerul gurii nu ii mai pierd iar din ce am observat salaul se agata acolo in 50% din cazuri
Cum nu folosesc lanseta extra fast adica rangute ci mai degraba lansete mai blinde poate medium spre fast sau fast o teapa in forta consider ca e necesara pentru a penetra corect oasele din gura salaului saonului sau a stiucii(cum am pescuit o perioada si la clonc cred ca m-am obisnuit de acolo sa dau teapa puternica )

Ultima editare:
La salau daca nu se sperie colegul de barca si nu aude colegul din cealalta barca ca ai intepat, inseamna ca nu faci lucrurile bine :) ...folosesc frana stransa la maximum dar joarde o idee mai blande pe varf. Am rupt toate ygk-urile mai putin de la 30lbs in sus...daca trebuie sa folosesti fire subtiri gen ygk de 16lbs, 22lbs foloseste frana mai blanda in asa fel incat sa plece cand intepi f puternic ...la capitolul fire folosesc 0.12mm kizuna, 30lbs YGK, #0.8 Pee Wee

Nasolu

Salau
Habar n.aveți ma sa rupeți..
Acu'ceva ani îmi zice un amic ce mai făcea lansete ca tocmai a terminat una pe un SC2 s-o iau și s-o probez.
Pai..,nu probez eu!Intru cu barca și la primele lanseuri ma lovește una fix în curu'barcii,exact cum îți vine bine pe intepatura din poziția șezut..
Dracu'a luat.o,a explodat în vreo 3 locuri lanseta,mai sa.mi scot și ochii,frana strânsă blana,n.am mai avut răbdare sa verific..
Am probat,n.a fost bună!Alta la rand!

bobo

Stiuca
Habar n.aveți ma sa rupeți..
Acu'ceva ani îmi zice un amic ce mai făcea lansete ca tocmai a terminat una pe un SC2 s-o iau și s-o probez.
Pai..,nu probez eu!Intru cu barca și la primele lanseuri ma lovește una fix în curu'barcii,exact cum îți vine bine pe intepatura din poziția șezut..
Dracu'a luat.o,a explodat în vreo 3 locuri lanseta,mai sa.mi scot și ochii,frana strânsă blana,n.am mai avut răbdare sa verific..
Am probat,n.a fost bună!Alta la rand!
Una din fibră de sticlă de la o telescopica rusească nu-ți făcea...

Una din fibră de sticlă de la o telescopica rusească nu-ți făcea...
Am rupt eu una din fibra in trei bucati la o teapa...se bagase un original floating intr-o cioata frumos de tot, cu bang in craca principala...erau cica stiuci mari in zona si eu pe faza...frumoase amintiri

Sus