CONCURSURI SPINNING

• Autor subiect Deleted member 13
  • Dată creare
Chiar meriti, ma uit pe clasament si imi dau seama ca majoritatea nu au stiut unde sa ii caute si cu ce. Nume de pescari nu amatori.
Probabil au greșit strategia , de multe ori peștii se văd la suprafață sau in coloana de apă și pescarii insistă la nesfârșit sa ii prindă, dar acei pești de cele mai multe ori sunt inactivi , așa a fost la Oradea, se plimbau niște cleni uriași la vedere dar nu puneau gura. La concursurile astea de Street cu mulți participanți trebuie incercat la peștii activi , chiar dacă sunt mici pentru ca e greu sa prinzi un pește mare in condițiile în care e un du te-vin o pe majoritatea locurilor !
Si mai un aspect foarte important este sa reduci spre 0 rata rateurilor pentru ca orice ezitare sau greșală te va costa la final !
Eu am pescuit cu o lanseta Yamaga Blue Current 71 TZ NANO care nu prea lasă răniți, mai ales la reactive ! Personal nu imi place actiunea aceste lansete , eu prefer lansetele foarte rapide dar in astfel de concursuri o lansetă blândă corelată cu un fir bun de foarte mici dimensiuni este cheia reușitei!

Erikosu

Salau
Probabil au greșit strategia , de multe ori peștii se văd la suprafață sau in coloana de apă și pescarii insistă la nesfârșit sa ii prindă, dar acei pești de cele mai multe ori sunt inactivi , așa a fost la Oradea, se plimbau niște cleni uriași la vedere dar nu puneau gura. La concursurile astea de Street cu mulți participanți trebuie incercat la peștii activi , chiar dacă sunt mici pentru ca e greu sa prinzi un pește mare in condițiile în care e un du te-vin o pe majoritatea locurilor !
Si mai un aspect foarte important este sa reduci spre 0 rata rateurilor pentru ca orice ezitare sau greșală te va costa la final !
Eu am pescuit cu o lanseta Yamaga Blue Current 71 TZ NANO care nu prea lasă răniți, mai ales la reactive ! Personal nu imi place actiunea aceste lansete , eu prefer lansetele foarte rapide dar in astfel de concursuri o lansetă blândă corelată cu un fir bun de foarte mici dimensiuni este cheia reușitei!
La tine este un succes continuu,sti de de? Pt ca la tine nu merge chestia aia.. romaneasca(lasa ca merge si asa)
Felicitari!!!

AlexH

Moderator
Membru personal
Alin, felicitari si de la mine. Daca stiam ca esti la Sibiu veneam sa ne salutam.
Cu cibinul in oras ai foarte mare dreptate. Raul e mai mult un canal amenajat care de-a lungul timpului s-a colmatat cu aluviuni si gunoaie aduse atat din amonte cat si aruncate cel mai probabil de locuitori din oras. Nu am cum sa ma mandresc cu el, spre deosebire de cun arata Crisul in Oradea.
Cibinul in amonte, partea mai montana arata insa mai bine.
P. S. Care e treaba cu locurile 5 - 14 de sunt pe fundal gri in clasament?

Hades

Somn
......................... concurenții au devenit mult mai pregătiți si preocupați deoarece primii 4 clasați in finala de la Oradea , vor face parte din lotul care se va deplasa la campionatul mondial din Olanda !

Și când va fi finala, că venim cu vuvuzele, tobe, difuzoare cu bași puternici, tropăituri, tăiat lemne pentru grătar,... Ori facem galerie, ori nu facem !!!!!!! Durereeee Durereeee Durereeee zimbetttzimbetttzimbetttzimbetttzimbetttzimbettt

Finala se va desfășura la Oradea in data de 2 Octombrie unde vor participa primii 3 , 5, 7 sau 10 clasați la fiecare etapă in functie de numarul de participanți! Este necesar sa te califici la o singură etapă si poti participa la finală!
Estimez anul acesta un număr de 40-50 de finalisti!
Primii 4 clasați in finala de la Oradea vor forma lotul ce se va deplasa la campionatul mondial din Olanda !

adiwolf

Moderator
Membru personal
Finala se va desfășura la Oradea in data de 2 Octombrie unde vor participa primii 3 , 5, 7 sau 10 clasați la fiecare etapă in functie de numarul de participanți! Este necesar sa te califici la o singură etapă si poti participa la finală!
Estimez anul acesta un număr de 40-50 de finalisti!
Primii 4 clasați in finala de la Oradea vor forma lotul ce se va deplasa la campionatul mondial din Olanda !
Adica, participi la un concurs, poate chiar pe zona ta de pescuit si il castigi sau te clasezi pe podium, apoi stai in banca ta, nu mai cheltuiesti pe deplasari, echipamente, etc si te duci direct in finala unde cu posibilitatea unui mare bulan, te poti clasa pt deplasarea din Olanda !!!!
Scuza-ma, dar in cazul asta, concursurile si regulamentul acesta sunt de rahat.

De acoord , dar din pacate, momentan acesta este regulamentul !
Speram ca de la anul sa se pescuiască individual si fiecare concurent sa fie dotat cu cameră de filmat !
Sa conteze 5 etape din 7 plus finala in întocmirea unui clasament final in urma caruia cei mai buni din anul respectiv vor merge mai departe !
Mai este mult până atunci....cei mai mulți nu ne permitem atatea deplasări, camere de filmat etc.....lumea vine de plăcere, alții la relaxare , unii ca si mine au spirit competitiv altii vin pentru premii etc.
O deplasare la un concurs in mare pe mine ma costa cam 500-600 lei ( transport, cazare, taxă si mâncare si băutură) pe o durată de două zile si o noapte ) sumă de care nu dispun in totalitate dar am tot fost ajutat de prieteni care au crezut in mine !
De aceea nu pot sa comentez prea multe referitor la regulament , pentru ca sunt mulți ca mine care participă si o schimbare de regulament precis ar ridica si costurile si ar fi mult prea greu !
Așa macar avem si noi ăștia mici niște etape in regim de concurs unde putem face plăcerea de a participa la concursuri!
Au fost pe la etape si unii pescari care merg la concursurile de barcă si mal si pot comfirma ca la concursurile de Street nu e ușor in sensul ca singurul ajutor al tău ești tu....se pescuieste pe ape naturale braconate, poluate, pline de gunoaie unde nu poți să folosești barcă, sonar , nu se populează înainte cu o zi sau intre manse cu pește....sunt doar concurenții si apa cu peștii existenți de la natură in ea.
Sper ca in viitorul apropiat sa creasca fenomenul , anul acesta a explodat numărul de participanți la etape ( 40-65 de participanți per etapa) iar anii trecuți erau undeva intre 15-30 pe etapa in afara de București unde mereu sunt peste 50 !

Clasamentele de la Oradea și București!
FB_IMG_1628444054374.jpg
FB_IMG_1628444087183.jpg

Alin, felicitari si de la mine. Daca stiam ca esti la Sibiu veneam sa ne salutam.
Cu cibinul in oras ai foarte mare dreptate. Raul e mai mult un canal amenajat care de-a lungul timpului s-a colmatat cu aluviuni si gunoaie aduse atat din amonte cat si aruncate cel mai probabil de locuitori din oras. Nu am cum sa ma mandresc cu el, spre deosebire de cun arata Crisul in Oradea.
Cibinul in amonte, partea mai montana arata insa mai bine.
P. S. Care e treaba cu locurile 5 - 14 de sunt pe fundal gri in clasament?
Mi-ar fi placut sa ne cunoaștem personal !Sunt cei calificați în finală. Primii 4 eram calificați deja de la etapele anterioare !

Salutare !
Cu toate că am zis ca nu mai particip la ultimele două etape , până la Finală, un telefon scurt si o ofertă de nerefuzat pentru mine din partea unui prieten din București, m-au pus vineri in tren spre București!
Am ajuns , la ora 17 am început antrenamentul si am pescuit până la 6.00 ...13 ore!
Am reușit să prind peste 100 de pești și câțiva chiar frumoși ( bibani 22-33 cm).
După ce am pescuit toată pista dus întors (vreo 15 km ) plus ce m-am învârtit prin oras am facut vreo 20 de km pe jos , m-am odihnit până la ora începerii concursului!
A început concursul, peștii nu mai răspundeau in locurile găsite la antrenament si a trebuit să încep să reinvăț pista.
Am reușit un loc 8 la final , de care mă consider mulțumit mai ales că au concurat si nume vechi in spinning dar si favoriți locali !
Cel mai mare plus este ca am descoperit două chestii foarte folositoare care mi-au dat rezultate in conditii de presiune si stres !
20210919_020606.jpg
20210919_020615.jpg
Screenshot_20210919-113123_Facebook.jpg

Hades

Somn
Frumos !!! jos palaria Mă uitam că cel care a prins cei mai mulți pești abia a luat locul 28 !!!! gandescccc Deci, cine s-a axat pe biban a avut câștig, datorită punctajului mai mare !!!!

Sus