Black Bass lacul Boteni 1

Sunteti interesat de o asemenea balta?

  • Da

    Votes: 10 52,6%
  • Nu

    Votes: 9 47,4%

  • Total voters
    19
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

alex.b

Stiuca
De curand pe lacul Boteni 1 si 3 s a populat cu black bass. Administratorul baltii si ar dori sa deschida balta pentru un pescuit exclusiv catch and release pe balta aceasta, si m a rugat pe mine sa il ajut sa ia legatura cu aceasta comunitate si sa postez o idee de proiect, de regulament si taxe.

Regulament pescuit rapitor


1. Pescuitul la rapitor se desfasoara doar in sistemul CATCH and RELEASE ( Prinde si Elibereaza). Retinerea oricarei specii de peste este strict interzisa!

2. Pescuitul se desfasoara doar de pe mal, in limita locurilor disponibile si doar dupa achitarea taxelor.

3. Se poate pescui numai pe durata zilei. Ziua de pescuit la rapitor este de 6 ore in intervalul 9.00-17.00. Exemplu: daca ajungi la balta la ora 9.00 la ora 15.00 se termina pescuitul. Daca ajungi la ora 14.00 la 17.00 se termina chiar daca nu ai epuizat cele 6 ore.

4. Este interzisa ramanerea pe mal dupa ora 17.00.

5. Pescuitul se face exclusiv cu momeli artificiale. Este interzisa folosirea momelilor naturale!

6. Pescuitul este permis doar cu echipament de spinning sau baitcasting specializat.

7. Este interzisa folosirea jigurilor cu carlige mai mari de nr. 2/0 sau cu naluci echipate cu ancore! Se pot folosi doar naluci echipate cu carlig!

8. Este interzisa folosirea mai multor naluci pe firul principal, in tandem (tip taparina, alabama, umbrella, etc). Se va folosi o singura naluca si nu mai multe in acelasi timp.

9. Toti pestii vor fi eliberati in cel mai scurt timp, in deplina siguranta avandu-se in vederea protejarii pestelui capturat.

10. Intrarea si iesirea din incinta se va face doar prin locurile indicate de administratie.

11. Este strict interzisa aruncarea de gunoaie pe maluri sau in apa, si orice interventie asupra mediului(taierea stufului, taierea crengilor, etc.).

12. Va rugam sa aveti in vedere ca personalul administratiei are dreptul de a controla bagajele pescarilor precum si echipamentul folosit, in orice moment al partidei daca este necesar. La plecare, bagajele si masinile pescarilor pot fi controlate prin sondaj sau integral. Refuzul de a permite controlul se considera tentative de furt si va atrage masurile legale ce se impun precum si suspendarea dreptului de a mai pescui pe lac.

13. Este interzis portul asupra pescarului a orice mijloc de pastrare a pestelui (agrafe de pastrare, saci de pastrare, juvelnic, plase, etc.)

14. Nerespectarea oricarui punct din prezentul regulament atrage dupa sine excluderea pescarului de pe lac, suspendarea dreptului de a mai pescui pe acest lac fara returnarea taxei de pescuit!Taxe de pescuit

Pescuitul se va face doar dupa plata unui abonament. Nerespectarea regulementului de pescuit va duce la ANULAREA abonamentului fara returnarea taxei.


Taxa pescuit – 10 partide – 600 lei platibil in 2 transe.

Transa 1 – 300 lei se platesteste in avans la prima partida.

Transa 2 – 300 lei se plateste pentru restul abonamentului in partida 5.

Canalul lacului de youtube


Populare cu black bass

 

Luigi

Somn
Cool! Ar fi mişto sa rãmânã asa, ar fi si mai mişto daca s-ar putea cumpara si permise zilnice. 10 partide le fac doar cei din apropiere sau localnicii... Sper sa nu imi luati in nume de rãu sugestia asta, eu vãd astfel de lacuri cu ochii pescarului ocazional...
 

Okama

Somn
Cool! Ar fi mişto sa rãmânã asa, ar fi si mai mişto daca s-ar putea cumpara si permise zilnice. 10 partide le fac doar cei din apropiere sau localnicii... Sper sa nu imi luati in nume de rãu sugestia asta, eu vãd astfel de lacuri cu ochii pescarului ocazional...
In Germania da. Problema e ca pentru a putea ramane asa, in ro omul treb sa isi ia unele masuri de precautie impotriva pornirilor atavice de plasa/sacosa/plachie de bass.
Ca atare impune anumite reguli, care imi par mai mult decat decente. Chiar si pescarii care fac efortul de a veni mai de departe pot achita 300lei pt 5 partide valabile 1an. Daca fac 2 partide din astea 5 si tot ies mai ieftin ca anumite balti de salau.
Oricum, din ce am inteles de la alex.b , se incearca o selectare a clientilor. Sper sa ajungem maine, sa vorbim cu omul sa pescuim si sa va putem da mai multe detalii.
Oricum, pt mine e o veste mai mult decat imbucuratoare, mai ales dupa ce baietii din tm au aratat ca se poate avea o balta de bass unde sa nu primeze sacosa ci pescuitul uneia dintre cele mai sportive specii de peste existente.
jos palariajos palariajos palaria
 

Wurger

Somn
Asa.i, asa.i. Sortez gume, aleg bile, scot ancore si pun ace de siguranta.
Auzi, da mi.a placut cardeala lu nea Vasile. Cu cumpatarea oamenilor din vechime care prindeau cu târna sau vârșea numai 4-5 carașei. De.o saramura.
Eu maine plec echipat la sirvici. Astept sa vad ce iese cu partida. Daca se aranjeaza sigur prind vreo 10 bucati. Pai cum draq ca asta e pescuitul meu preferat. Sa.i livrez la mana lu Okama diverse produse pescaresti.
Daca o sa fie (cu toate ca deocamdata nu cred) o sa fie de pomina. Iar iese de o nuvela si juma de reumatism.
 
D

Deleted member 13

Guest
" Adi, te invit o zi la Sarulesti, pe cheltuiala mea, în perioada asta sa ma înveți sa prind măcar 5 șalăi pe cea mai bună balta de șalău din România, probabil. "
jos palaria
 

Wurger

Somn
Ba, ma bucur ca va bucurati pentru noi.
Imi pare bine ca aveti o mentalitate de invingatori si la fel ca si in cazul sculelor de sute de euro pe care le colectionati aveti pretentii si de la incinte.
Singura problema e ca exigenta aia amintita de Carol, Mal si altii n.are la ce se aplica aici.
Bass pe salbatic .... nu prea am vazut prin Romania.
Mai este stiut faptul ca o balta cu regulament mai indulgent e magnet pentru baietii cu experienta care nu se sperie usor si reusesc sa plece cu un peste chiar si de la concursuri, macar asa ca sa arate ce ageri sunt, ca banuiesc ca nu e asa disperare in frigider.
Ce sa mai zic.... timpul va spune daca se poate sau nu se poate, daca e bine sau rau, daca baltile de club cu abonament vor fi viabile in viitor. Un fel de Sacalaia asa, sau care era aia in care pescuiau numai prietenii patronului ?
 

kingofbeasts

Rod Builder
Ba, ma bucur ca va bucurati pentru noi.
Imi pare bine ca aveti o mentalitate de invingatori si la fel ca si in cazul sculelor de sute de euro pe care le colectionati aveti pretentii si de la incinte.
Singura problema e ca exigenta aia amintita de Carol, Mal si altii n.are la ce se aplica aici.
Bass pe salbatic .... nu prea am vazut prin Romania.
Caline, pe cuvânt de pionier ca nu înțeleg ce are scula cu prefectura gandescccc mi-ai inodat neuroni și da cu virgula la sinapse :p
Dacă ma uit pe harta , in 10 ani probabil ca o sa aveți bass și pe Dunăre dar asta e , din nou, o cu totul și cu totul alta treaba.
De bucurat eu unul ma bucur sincer pentru voi , pana la urma primul pas e făcut și la al doilea se ajunge inevitabil chiar și prin împiedicare ( Inerția bat-o vina) . Dacă nenea asta da un exemplu de urmat altii ii vor copia modelul iar dacă o da in bara altii vor dori sa arate ca ei pot așa ca, de acum încolo o sa aveți bass in țara oricum ar fi.
Îmi place sa cred ca totuși spinnerii sunt o alta categorie de pescari , mai educați și mai cu bun simt, și dacă destui dintre voi vor calca pragul bălții asteia își va mai schimba și dl Cristi atitudinea vis-a-vis de pescari , cel puțin fata de o parte a lor ( cei care merita).
In rest , fire întinse tuturor, basul e un adversar pe cinste ;)
 

Wurger

Somn
Spuneam ca voi cereti o anumita exigenta din prima, dar daca ne uitam in stanga si.n dreapta, in jurul Bucurestiului (jurul insemnand o raza de vreo 70 km, fara bulgari) nu prea are la ce se aplica exigenta aia. Balti de sacosari sau mai rau, cu pretentii de C&R dar care tot la aia ajung.
Asta e inceputul aici. Cel putin oficial, ca cica ar mai fi unii dar dau doar la prieteni sau nu dau deloc. De ce o fi asa !? Pai pt ca le e frica de furat.
Si daca i.ar fi dat drumul la liber cum ar fi aratat. Pai cred ca tot asa, cu amenintari si masuri de siguranta ca in lagar si mult stres.
Intr.o tara in care esti obligat sa.ti treci copilul in pasaport din cauza ca au fost cazuri cand au fost scosi pentru piese, masurile draconice pazesc bostanaria.
Daca vorbim de ton, da, nu.i ok, dar pana acum publicul tinta pentru anunturile alea au fost niste indivizi.... cam asa:
Un nene in salopeta albastra si miros de bere.
- Ce.i ala caras ? Stiuca parca nu e.
- E biban american. Uitati, sunt vreo 50 de panouri care il descriu
(Nu citise, cu toate ca balta e plina de ele)
Citeste si se intoarce la mine. Pai zice ca n.ai voie sa prinzi.
- Nu, zice ca nu ai voie sa retii.
- Pai acuma daca.i intepat....

Deci cum sa te faci inteles, sau ce speranta sa ai ca cineva citeste macar regulamentul.
Impanezi un text cu "pescarule, daca iei rapitor vin extraterestrii si iti baga sonde in fund", sperand ca.i sperii.

Okama facea glume cu plachia de bass Ii trimit unui prieten in state niste poze si ce ma intreaba (jur) - ai oprit si tu de o plachie ?
I rest my case.
Asa cum ziceam, mai e mult pana departe. Regulamentul nu va ramane asa, patronul va intelege psihologia pescarilor CATCH & RELEASE si abia atunci vor aparea si altii. Pana atunci, carasul face legea. Ala mare de 15 cm.

Noi am ajuns la 10 pe balta si spre sfarsit, cautam sa selectez, sa gasesc locuri, sa incerc neluci si tehnici noi. Acum am inteles si eu ce fac 70% din gumele mele. Acum a devenit si firul meu gri. Acum vad ca are rost sa investesc in echipamente de care SIMT ca am nevoie. Abia acum sunt un subiect pentru industrie.
 

Claudiu

Administrator
Membru personal
Acum vad ca are rost sa investesc in echipamente de care SIMT ca am nevoie.
Ti-am zis de atatea ori ca invariabil vei ajunge aici. Si nu e nevoie de industrie, un bat second de foarte buna calitate va face fix ce iti vei dori in loc de un snop inutile. Asa spuneai si de salau, e nevoie fix de un ciocan violent si vei intelege ce zic, adica ce zice si zamfi si orice alt pescar de salau. E ceva ce nu se explica, se traieste. De aceea e cel mai bine sa ne dam cu parerea despre chestii traite nu banuite
 

Wurger

Somn
Clar, dar ca sa ajung sa am aceeasi experienta la salau pe Sarulesti trebuie sa.mi vand chestii din casa.
Ca sa fac chestia asta pe Dunare, e tot cam asa - barca, sonar, carburant, zile ....
Nu sunt in liga asta inca.
 

Okama

Somn
Ti-am zis de atatea ori ca invariabil vei ajunge aici. Si nu e nevoie de industrie, un bat second de foarte buna calitate va face fix ce iti vei dori in loc de un snop inutile. Asa spuneai si de salau, e nevoie fix de un ciocan violent si vei intelege ce zic, adica ce zice si zamfi si orice alt pescar de salau. E ceva ce nu se explica, se traieste. De aceea e cel mai bine sa ne dam cu parerea despre chestii traite nu banuite
Lasa-l ca are gandurile incurcate de la ciocanele de bass. Ca si asta daca il pescuiesti la guma, are momente cand te trage de maneca. Sau cand iti da din alea scurte - bang. Mai o partida doua si invata ce e si cu actiunea lansetei in drill, rapiditatea si eficienta la intepare, etc.
Oricum, inveti mult mai multe dintr-o partida cu multe prezente decat una cu zero pesti.
Vb neamtului: pescuitul fara pesti e ca sexul fara partenera...
 

alex gavan

Oblete
Ideea cu bass american e foarte la moda in ultimul timp si multi administratori/patroni de amenajari vor sa aduca bass. Asta e super pentru ca este un peste agresiv, spectaculos de prins si, din cate am auzit pt ca inca nu am prins, cu mai putine "toane" decat stiuca sau salaul.

Singurul comentariu l-as avea legat de sistemul de taxare, am mai intalnit acest sistem in care se poate pescuit strict pe baza de abonament, fara sa existe si pozibilitatea achitarii unei taxe de zi.
Nu cred ca sistemul acesta este potrivit, in primul rand, avand in vedere ca este ceva nou din multe puncte de vedere, cred ca pescarii ar trebui sa aiba posibilitatea sa faca una, doua partide test ca sa se lamureasca daca merita sau nu un abonament de 10 partide. In al doilea rand, exista si cazul "turistilor" sa zicem... adica: ajung la Bucuresti o data, de doua ori an si as vrea sa fac o partida de bass... ce fac? platesc 300/600 lei pe o partida de pescuit?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus