alinm

Stiuca
Pana la urma am reconsiderat optiunile, am luat un peridoc cu sistem de franare si daca toate stelele se aliniaza, cam la sfarsit de luna mai imi vine Brema 435v.

Cateva detalii despre model in linkul de maj jos:

Sunt si modele de 370 si 390, 420 am inteles ca nu prea se mai face si a fost inlocuita de 435, 450 si 480.

 

ambrooo

Stiuca
Pana la urma am reconsiderat optiunile, am luat un peridoc cu sistem de franare si daca toate stelele se aliniaza, cam la sfarsit de luna mai imi vine Brema 435v.
Foarte faina barca. Ai grija ce motor iti iei, dupa parerea mea 10 CP e subdimensionat raportat la greutatea barcii. Eu am un Kimple Hunter 395 (158kg la gol) si 20CP e la limita.
 
Salutari ! Are cineva hydrofoil montat ? Ceva impresii ? Sau e degeaba ?? Exista pt motoare mici pana in 20cp o varianta fara gaurire ?

O reactie ?
 

grey-wolf

Stiuca
Ce problema ai de ai nevoie de hydrofoil ? Nu rezolva ori ce problema !
In 2 cazuri a facut nimic sau mai rau (5 cp si 60cp ) . Deci concret ce vrei sa obtii ? Fereste te de ape cu plante multe ca vei vrea sa il dai jos cat mai repede .
 

adiwolf

Moderator
Membru personal
nu am si nici nu am sa pun vreodata.
pentru motorizari mici am inteles ca nici nu se merita, iar pentru ape cu vegetatie este un cosmar.
 
Am avut candva pe un 10 cp si pot spune ca intra ceva mai repede in planare . Alt fenomen nu am remarcat. Nu mi a placut sa dau gauri pt fixare . La 20 cp parca as incerca ceva fara sa mai gauresc , pt ca nu stiu efectul.
 

Espasia

Somn
Eu am pus pe barca mea din fibra. Dar are motorul putin cam puternic (la limita superioara acceptata de 130 CP).
Si nu am simtit ca intra mai usor in glisaj cu "aripa" montată (intra cam in 2...3 sec. cand ii dai blana) iar virajele le ia la fel, adica extrem de usor. Probabil, dat puterii motorului nu simt imbunatatirile "aclamate" de montare hydrofoil.
Am cunoscuti care au simtit acest lucru, si sunt incantati, am prieteni care ca și mine, zic ca este un flaps.
Cred ca este vb de armonizare ambarcatiune/greutate si repartizare mase prin barcaz/asieta/putere motor,/hidrodinamica barcazului.......
Nu stiu, zic si eu ca prostu' ca nu prea ma stiu cu mecanica fluidelor si/sau hidrodinamica.
 

vpn009

Biban
Am, sau mai bine zis am avut - hydrofoil - pe Yamaha de 20, SE Sport 200 scrie pe el - momentan l-am demontat. Da, intra mai repede in glisaj dar mai important de atat mi s-a parut ca era mai stabila barca in viraje la viteze mari. Cum n-am de gand sa fac drifturi l-am scos si am constat ca am castigat ~ 2km/h la viteza "de croaziera". Si scos a ramas.
 

vpn009

Biban
Am uitat sa mai precizez ceva observat de mine cu hydrofoil-ul montat, logic de altfel as zice, poti pastra glisajul barcii la o viteza mai mica.
 

alinm

Stiuca
Mi-a sosit barca. Brema 435v fishing.

Poze Brema 435v

La prima vedere: super solida, chiar daca compartimentarea interioara e cu nituri. 182cm latime inclusiv chederul (e desrul de gros, vreo 2cm), 157cm la gurne. Tabla 4mm grosime. Oglinda 51cn sau mai bine zis 54cm inclusiv profilul de chila. Lateralele 57cm inaltime, cca 72cm cu tot cu chila . Ei zic ca are 280kg, eu cred ca e ceva mai usoara dar nu am cantarit-o.

Are inclus pompa santina, lumini navigatie si lumina stationare, precablare electrica pana in compartimentul din fata,, intrerupator general, lumini in barca,, butoane pentru kumini, santina ... Si priza tip bricheta respectiv usb, capacele au dispozitiv inchidere pe care se poate pune lacat. Are mocheta pe compartimente, vinil pe podea inclusiv in interior. 4 tacheti. Scara. Suporti sonda sonar.

Compartimentul de lansete are doar 2m, va trebui sa dau niste gauri si sa fac suporti pentru lansete.

La neajunsuri singura chestie care nu mi-a placut e copastia, formata din 2 profile in forma de D, unul pe interior si unul pe exterior, sudate in partea superioara. In lateral, in zona de curbura in fata, nu e chiar lipit de laterale, are un spatiu de cca 1cm.
Poate tot un neajuns e ca e omologata la max 30cp, desi surata cu 15cm mai lunga si in rest aproape identica duce 50cp. De asemenea scrie ca greutatea maxima suportata pe oglinda e 84kg, majoritatea motoarelor de 30cp se incadreaza aici.
 

kejmeru^

Oblete
Salut,
Din cei care tineti barcile pe apa intreg sezonul, deci depunerile de vegetatie sunt mai abundente, ce solutii folositi pentru curatare in cazul barcilor din aluminiu?
 
Sus