Ajutor recomandare lanseta stiuca

Vezi ca ti-a spus cineva mai sus : trebuie sa dai jos tamburul si acolo pe ax sunt niste saibe de plastic. Scoti o saiba. Sau doua pana aseaza firul bine.
 

VladMarcu

Oblete
Am înțeles asta cu șaibele, dar unii mai ziceau ca e corect sa așeze firul puțin conic spre baza. Cum e corect?
 

AlexH

Moderator
Membru personal
Pai daca in instructiunile producatorului iti spune cum sa faci ca sa aseze firul drept, de ce ar fi corect sa-l aseze conic?
 

Luigi

Somn
Am avut o singura mulineta care imi aseza firul aiurea, facea peruci foarte des. (Exact conic spre bazã aseza) Bãnuiesc ca se leagã treburile astea, de aceea sunt convins ca cel mai bine e ca firul sa fie uniform pe tambur.
 
Mai demult, cred ca pe cutia de la o Daiwa Caprice, citisem o "teorie" cum ca asezarea usor conica spre cotor (varful conului spre cotor) ar reduce probabilitatea aparitiei perucilor. Motivatia fiind ca spirele sunt trase una dupa alta de pe tambur spre deosebire de varianta "conului spre varf" unde o spira ar putea "trage impreuna cu ea" alta spira... si iaca peruca...

La o SS tournament tamburul parca era conic spre varf... nu mai tin minte... am avut o 1600...

Apoi mai era o teorie cum ca unghiul la care se infasoara spirele are o importanta majora pt ca s-ar putea sa se ingroape o spira mai "recenta" intre altele mai "vechi" si, prin urmare, in lanseu, pleaca spira impreuna cu celelalte, iaca peruca...

Apoi am devenit snob si n-am mai facut peruci ... capzid
Pana la tentativa de a trece la baitcast...
 
Sus